سنندج- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان گفت: طی سال زراعی جاری تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان علیه ملخ بومی سمپاشی شده است.

فریدون حامدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سال زراعی گذشته در هفت هزار هکتار از اراضی استان علیه ملخ بومی مبارزه انجام شد، اظهار داشت: در سال زراعی جاری هم تاکنون در بیش از یک هزار و ۱۵۰ هکتار با ملخ‌های( شاخک بلند و بدون بال اوارویستا و پلی سارکوس) مبارزه شده است.

وی اضافه کرد: به دلیل مبارزه مطلوبی که سال گذشته انجام شد و همچنین کاهش بارندگی در فرودین امسال جمعیت ملخ‌های بومی افزایشی پیدا نکرده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان با اشاره به اینکه سموم شیمیایی مورد نیاز برای مبارزه با ملخ‌های بومی در استان تهیه و تدارک دیده شده است، افزود: امسال ۶۶۵ نفر از اعضای بسیج سازندگی با همکاری کارکنان ترویج و حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی در سروآباد برای کنترل این آفت در کانون‌های آلودگی وارد عمل شدند.

حامدی با بیان اینکه درگیری با ملخ‌های بومی مربوط به شهرستان سروآباد است، یادآور شد: ۴۵ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان در خطر شیوع ملخ‌ها است و باید کنترل لازم در این رابطه انجام شود تا همه مزارع درگیر آن نشوند.

وی با اشاره به اینکه تخریب مراتع و زیستگاه‌های این ملخ‌ها باعث شده به سمت مزارع و باغات سرازیر شوند، گفت: ملخ‌ها غذای پرنده‌ای با نام سارسینه سرخ هستند ولی چون جمعیت ملخ‌ها افزایش و تعداد این پرندگان هم به نسبت گذشته کاهش داشته است امکان مبارزه با این آفت به وسیله این پرندگان وجود ندارد و باید با سموم شیمیایی آنها را کنترل کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان اظهار داشت: ملخ‌های بومی موجود در استان که شیوع آن بیشتر در شهرستان‌های سروآباد،مریوان، سنندج و کامیاران است خسارت اقتصادی زیادی در این مناطق ایجاد نمی‌کنند.

حامدی اضافه کرد: افزایش جمعیت ملخ‌ها موجب وحشت مردم می‌شود لذا باید در راستای کنترل آن اقدامات لازم انجام شود که این سازمان هر سال بر اساس رسالت خود به این مهم می‌پردازد.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.