مهدی فتحی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به شرایط حاد حادث شده در زراعت استراتژیک گندم استان از نظر اقلیمی ( نبود بارش و افزایش دما) خطر طغیان آفت سن غلات مزارع استان را تهدید میکند.
وی با اشاره به اینکه شرایط مناسب برای سمپاشی و محلول پاشی مزارع استان فراهم شده است، افزود: اعلام بسیج همگانی با استفاده از همه امکانات برای عملیات داشت و کنترل عوامل خسارت زای مزارع گندم و جو، موارد شده است.
مسوول روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی کردستان اضافه کرد: در فرصت کوتاه باقی مانده تا تخمریزی سن مادر، با حضور مداوم شبکه های مراقبت و کارشناسان فنی در عرصه، موجبات تشویق و الزام سمپاشی علیه این آفت و همزمان با آن، محلول پاشی با کودهای npk و استفاده از علف کش را فراهم شده و از هیچ رویکردی برای این مهم کوتاهی نمیشود.
فتحی با بیان اینکه اطلاع رسانی جامع از طرق مختلف و با بهره گیری از همکاری اعضای شورای کشاورزی شهرستانها انجام شده است، گفت: میطلبد اهمیت موضوع بیشتر مطرح و قبل از بروز خسارت و تنشهای زنده و غیرزنده اقدامات مدیریتی فوق اعمال شود.
وی اظهار داشت: با شرایط کم بارشی حادث شده در سال جاری، تا قبل از گرمتر شدن دمای هوا و بروز تنش رطوبتی در مزارع، بایستی کشاورزان توجیه و به کنترل سن مادر و علفهای هرز ترغیب شوند.
مسوول روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی کردستان افزود: بی شک بهره مندی از مزایای کشاورز کارت برای تامین سموم، در این ارتباط بسیار تاثیرگذار و راهگشا است.
فتحی گفت: با گرمتر شدن هوا و کاهش احتمال بارندگیهای بهاره و طغیان پوره های سن در مزارع، با آلودگی وسیعتری در سطح استان و کاهش انگیزه کشاورزان مواجه خواهیم شد.
وی یادآور شد: با برنامهریزی لازم و بسیج تمامی امکانات و حضور موثر و مستمر کارشناسان در مزارع، بر سمپاشی علیه آفت سن مادر، کنترل علف های هرز و تقویت و تغذیه مزارع گندم با محلول پاشی با کودهای مورد توصیه مرکز تحقیقات، تاکید جدی شده است.
کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.
نظر شما