به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر نیروهای آمریکایی در عراق به رغم توافق دولت «جو بایدن» با دولت بغداد مبنی بر خروج زمانبندی شده نیروهای رزمی این کشور از عراق و کاهش سطح ماموریت نظامیان آمریکایی، با نام بردن از "عملیاتی" به عنوان "پشتیبانی و اطلاعاتی"، سامانه جدید پدافند « C_RAM » را در پایگاه ویکتوریا در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد نصب و راه اندازی کردند.
نیروهای ایالات متحده با راه اندازی این سامانه پدافندی اقدام به فعالیت و آزمایش آن هم کردهاند که این آزمایشها و شلیکهای بیهدف که از آن به عنوان "افزایش آمادگی" یاد میکنند، موجب وحشت مردم و ساکنان مناطق اطراف پایگاه ویکتوریا در حومه بغداد شده است.
این فعالیتها که مصادف با ماه مبارک رمضان و روزهداری مردم بغداد در هوای نسبتا گرم این شهر است، به نارضایتی فزاینده ای منجر شده است.
آمریکا سرکرده ائتلاف خودخوانده بینالمللی علیه گروه تروریستی «داعش» در یک ماه گذشته سعی داشت با تحویل چند برج مراقبت و تعدادی قبضه سلاح و چند خودرو، خود را مایل به ترک خاک عراق و حافظ امنیت و حاکمیت این کشور جلوه دهد، اما اکنون و بر خلاف مفاد بیانیه مشترک وزیران خارجه دو کشور (در پایان گفت وگوهای راهبردی) به نصب این سامانه پدافندی اقدام کرده که اعتراضاتی در فضای عمومی و حتی مجازی بغداد را به دنبال داشته است.
برخی گزارشهای محلی حکایت از آن دارد که جدای از نارضایتی عمومی ناشی از فشار روانی و برهم زدن آسایش شهروندان؛ خسارات مادی وارده به ساختمانها و خودروهای اطراف پایگاه ویکتوریا در حومه فرودگاه بغداد، درد دیگری است که این پدافندها با گلولههایشان برای مردم پایتخت عراق به ارمغان آوردهاند.
این سامانه پدافندی در سالهای گذشته هم باعث چنین مسائلی شده بود که با خروج عمده نیروهای آمریکایی از پایگاههای متعدد و تجمیع در چند پایگاه؛ عملکرد سامانهها اندکی متمرکز شد.
در سال گذشته هم شلیکهای بیهدف و آزمایشهای بیموقع که بعضا در ساعات اولیه بامداد و یا پاسی از شب انجام میشد، با اصابت گلولهها به شیشههای منازل مسکونی، موجب زخمی شدن چند غیر نظامی از جمله کودکان شده بود.
حال پس از آن روزهای ناامن، گویی که آمریکاییها قصد شعلهورتر کردن اوضاع را در عراق دارند، فارغ از این سوال که آیا امنیت نیروهای آمریکا مهمتر از امنیت مردم بغداد است؟. باید منتظر ماند تا نتیجه این تحرکات آمریکاییها که به زعم خود آنها برای افزایش امنیت صورت میگیرد، به کجا ختم شود.
سوال بعدی اینجاست که اگر آمریکاییها به قول خود با دولت عراق بر سر تامین امنیت نیروهایشان توافق کردهاند؛ پس چرا به نصب و راهاندازی سامانههای پدافندی در پایگاههایی که نیروهای آنها در مستقر هستند، اقدام میکنند؟.