سید ابوالفضل ولیئی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: وسعت عرصه های منابع طبیعی استان سمنان پنج میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است که از این میزان بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار قابل تعلیف دام و جزو مناطق ییلاقی و قشلاقی است.
وی ادامه داد: تا کنون ۵۰۰ طرح برای بهرهبرداری علمی از عرصههای مرتعی استان سمنان تهیه و تحویل ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان شد.
وی بیان کرد: طرحهای علمی بهرهبرداری از مراتع استان سمنان با توجه به ظرفیت منطقه در زمینههای مختلف مانند گردشگری، زنبورداری، پرورش ماهی و کشت گیاهان دارویی به منظور تقویت پوشش گیاهی و کمک به معیشت بهرهبرداران تهیه و تصویب شده است.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: تهیه طرح علمی برای بهرهبرداری از مرتع مربوط به افرادی است که پروانه چرای دام دارند.
وی یادآور شد: تمام مرتعداران دارای پروانه چرای دام تا پایان امسال فرصت دارند تا نسبت به ارائه طرح علمی بهرهبرداری از مرتع اقدام کنند.
وی تاکید کرد: در تهیه طرح علمی بهرهبرداری از مرتع باید طرحها برای اصلاح و احیای مرتع، نحوه چرای دام در مرتع و استراحت مرتع برای تقویت پوشش گیاهی پیشبینی شود.
ولیئی اظهار داشت: با بهرهبرداران مرتع در صورت ارائه طرح علمی قرارداد واگذاری مرتع به صورت سند محضری انجام میشود و دیگر مانند شرایط فعلی نیاز به تمدید هر ساله نیست.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: تهیه طرح علمی برای بهرهبرداری از مرتع و امضای قرارداد چندساله واگذاری مرتع یک طرح ملی و براساس شرایط و ضوابط است.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.