سیدمحسن طباطبائیان عصر پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در پی وقوع سرمای دیررس بهاره در تاریخ های ۲۲ اسفند ۹۹ و ۹ فروردین امسال و طولانی بودن زمان آن، خسارت قابل توجهی به برخی از محصولات کشاورزی شهرستان وارد شد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۸۵ درصد محصول زردآلو، ۵۰ درصد محصول گردو و حدود ۴۰ درصد مزارع گندم و جو شهرستان از سرما دچار خسارت شد.
طباطبائیان اظهار داشت: موضوع خسارت به باغهای میوه در برخی از مناطق شمالی شهرستان دامغان برای چهارمین سال متوالی تکرار شد که همه این عوامل علاوه بر خسارت، موجب کاهش انگیزه و اجرای روشهای غیرمتعارف همچون عدم رسیدگی به باغها، حذف برخی از درختان و کشت گیاهان جایگزین و به تبع آن کم آبیاری درختان شده است.
وی خاطرنشان کرد: خسارت به باغهای میوه علاوه بر تغییر الگوی کشت، موجب توسعه برخی از آفتهای باغی نظیر چوبخوارها و پوستخوارها میشود.
طباطبائیان تصریح کرد: تلاش میشود تا با حمایتهای ویژه و توجه خاص به این قشر زحمتکش، زمینه جبران برخی از خسارتها فراهم شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان بیمه را یکی از راه های جبران خسارتها دانست و گفت: باغداران برای پیشگیری از وجود مشکلات و خسارات احتمالی، قبل از احداث باغ با کارشناسان مشورت کنند و از ارقامی استفاده کنند که در آینده دچار مشکل نشوند.
به گزارش ایرنا، شهرستان دامغان دارای بیش از ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است. ۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.
نظر شما