بررسی میدانی خبرنگار ایرنا از منطقه حاکیست که به دنبال واکنش منفی تعدادی زیادی از علاقه مندان به محیطزیست در فضای مجازی نسبت به قطع این درختان کهنسال آن هم در شهرستان مرزی راز و جرگلان در خراسان شمالی که حدود دو دهه خشکسالی را پشت سر می گذارد ، ورود بخشدار جرگلان و شهردار یک سعود و حتی مدیران جهادکشاورزی و منابع طبیعی استانی و شهرستانی را برای برخورد با متخلفان احتمالی به دنبال داشت .
براساس این گزارش به دلیل وجود خلاء قانونی برای برخورد با قطع کنندگان درختان کهنسال و حتی جوان در اراضی شخصی و ملک خصوصی باعث شد تا هیچ یک از این دستگاهها نتوانند اقدام قانونی را نسبت به قطع کنندگان درخت به جز درحد یک تعهد خشک و خالی برای پایان دادن به این اقدام که فاقد ضمانت اجرایی قانونی است، داشته باشند.
سکوت قانون نسبت به قطع درختان در اراضی شخصی
شهردار یکه سعود بخش مرزی جرگلان در استان خراسان شمالی در این مورد به خبرنگار ایرنا با تایید قطع درختان کهنسال از گونه های "عرعر" و "بید" خلاء قانونی را دلیل اصلی بسته بودن دست مسوولان شهرستانی برای برخورد با متعرضان به فضای سبز عمومی دانست و گفت: خلاء قانونی موجب شده تا مسوولان شهری و حتی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نیز نتوانند با این افراد که نسبت به قطع درختان کهنسال در راضی شخصی و ملک خصوصی خود اقدام می کنند، داشته باشند.
جابر خالدی افزود : این کار زخم کهنه چندین ساله در منطقه را تازه کرد به طوری که با جلوی چشم ما یک عده ای برای منفعت شخصی درختان کهنسال را قطع و به چوب بری ها می برند ، ولی ما نمی توانیم اقدام قانونی برای برخورد با این کار داشته باشیم و این در حالیست که فضای سبز منطقه در حال نابودی است.
وی عدم پلاک کوبی درختان را یکی دیگر از موانع قانونی برای برخورد با قطع درختان کهنسال اعلام کرد و اظهارداشت : متاسفانه در این میان قانون بازدارنده ای برای ممنوعیت قطع درختان" عرعر" و" بید" که سابقه ای طولانی در این منطقه دارند، وجود ندارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون درخت "عرعر " درمعرض نابودی است، اظهار داشت: در سال ۹۹ بیش از ۳ هزار انواع نهال عرعر و بید در شهر یکه سعود کاشته شد تا شاید بتوانیم مشکل نابودی این گونه را جبران کنیم.
نبود منع قانونی فروش درختان
بخشدار جرگلان شهرستان مرزی رازوجرگلان گفت: اخیرا برخی از اهالی اقدام به فروش درختان کهنسال باغات خود می کنند که به لحاظ قانونی هیچ محدودیتی برای این امر وجود ندارد زیرا که این درختان جزو محدوده و عرصه منابع طبیعی محسوب نمی شود
پولاد نجاهی افزود: این درختان با قیمتی ارزان به افرادی سودجود برای ارسال به استان گلستان فروخته می شود.
استان خراسان شمالی افزون بر ۲ میلیون هکتار عرصه طبیعی و جنگلی دارد.
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۱
بجنورد- ایرنا- انتشار خبر قطع درختان کهنسال از گونه های «عرعر» و «بید» به همراه تصاویر کامیون های حامل چوب در محور شهرستان مرزی رازو جرگلان درخراسان شمالی بارتاب گسترده ای از سوی کنشگران فضای مجازی به دنبال داشت.