جمیل صادقی فر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیک چهارم کرونا به گونه ای است که ابتدا تعداد ابتلا افزایش می یابد سپس بعد از ۲ هفته تعداد بستری ها و پس از آن به فاصله ۲ یا سه هفته نیز تعداد فوتی ها افزایش پیدا می کند.
وی افزود: مردم باید متقاعد به رعایت پروتکل ها شوند، هم اکنون خودداری از حضور در تجمعات مهمتر از ماسک زدن است منظور از تجمعات تعداد بسیاری از افراد نیست بلکه تجمع ۱۰ نفر نیز خطرناک است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در سه ماهه آخر سال گذشته ٢٢ فوتی در استان ثبت شد اما اکنون و در این فاصله کم تعداد فوتی ها روند افزایشی و بیش از کل سه ماهه سال گذشته است.
صادقی فر در بخش دیگری از سخنانش به آمار مبتلایان کرونا در ادارات اشاره کرد و گفت: در سه ماهه زمستان سال گذشته تعداد مبتلایان در ادارات استان چهار یا پنج نفر بوده اما از ۱۸ تا ۲۴ فروردین ماه جاری ۲۰۰ ابتلا ثبت شده که نشان دهنده وضعیت خطرناک ادارات و افزایش ابتلا بین این قشر است.
وی اظهار داشت: پیش بینی می شود پیک چهارم کرونا در استان تا هفته سوم اردیبهشت ادامه یابد و در صورت التزام مردم به رعایت پروتکل ها از این موج نیز عبور خواهیم کرد.
صادقی فر با بیان اینکه از این پیک نیز خارج می شویم، گفت: چگونگی عبور از این پیک بسیار مهم است اینکه با آمار بستری و فوتی بالا باشد دست خودمان است که چند گروه از جمله اصناف و بازاریان، ادارات و دست اندرکاران مقابله با کرونا، رسانه ها و مردم در این راستا می توانند کمک کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اضافه کرد: همه گروه ها و اقشار بصورت زنجیروار بهم متصل هستند و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط هر کدام ظلم آشکار در حق خود و خانواده هایشان است.
جای ریش سفیدان و معتمدین در اقناع مردم برای رعایت پروتکل ها خالی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از عدم مشارکت معتمدان و ریش سفیدان استان در جلوگیری از برگزاری مراسم عروسی و عزا گله مندی کرد و گفت: معتمدین و ریش سفیدان همواره با ورود خود به مشکلات جامعه گره گشا هستند اما در راستای جلوگیری از برگزاری مراسم ها آنطور که باید پای کار نبودند چرا که این افراد ظرفیت مناسبی در اقناع مردم دارند و جای خالی آنها احساس می شود.
صادقی فر افزود: در ماه های آغاز شیوع کرونا یک هزار و ٢٠٠ نمونه گیری رکورد محاسبه می شد اما اکنون نمونه گیری های روزانه بیشتر از این میزان است و مشکل اصلی این روزهای استان تولید زیاد بیماری است و ما باید کانون های تولید ویروس را کنترل و مدیریت کنیم.
وی به وضعیت بستری شهرستان ها اشاره کرد و گفت: شهرستان آبدانان در وضعیت بدی قرار دارد و نمودار آن افزایشی و از پیک آبان نیز پیشی گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: این روزها بین ٢٥٠، ۳۵۰ و ٤٠٠ مورد مثبت بصورت نوسانی در استان ثبت می شود که آمار بالا و همچنان در حال افزایش است و اکثر بیماران درگیری ریه دارند و مدت زمان بستری آنها نیز بیشتر شده است.
وی با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم گفت: مردم ذهن خود را روی ورودی های شهر متمرکز نکنند چرا که برنامه های مورد نظر در حال اجراست و ما تمام توان خود را برای خدمت رسانی و ارائه امکانات بکار می بریم اما هنر ما در این است که بتوانیم استانی باشیم که از این وضعیت خارج شود و تنها راه خروج از این شرایط کنترل کانون تولید بیماری است.