سنندج- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: پروژه اجرای آبیاری تحت فشار در اراضی پایاب سد گاوشان تا پایان دولت به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز یکشنبه در بازدید از پروژه پایاب سدگاوشان واقع در شهرستان کامیاران اظهار داشت: پروژه اجرای آبیاری تحت فشار در اراضی پایاب سد گاوشان از سال ۱۳۹۶ آغاز شد و مدتی به دلیل کمبود اعتبار تعطیل شده بود.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته اجرای این پروژه دوباره از سرگرفته شد، اضافه کرد: در این پروژه قرار شده سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه زیرپوشش آبیاری تحت فشار قرار گیرند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: این پروژه در حال حاضر توسط ۲ پیمانکار در حال اجرا است و امید می‌رود تا چهار ماه آینده خطوط سه و چهار آن در مزارع به بهره برداری برسد.

سپری یادآور شد: اجرای این پروژه علاوه بر افزایش ارزش اراضی زراعی موجود در این منطقه منجر به کاهش مصرف آب و افزایش تولید و عملکرد محصول تا ۱۰ برابر خواهد شد.

وی اظهار داشت: مشکلاتی در روند اجرای این پروژه پیش آمد که همه تلاش خود را بکار گرفتیم تا آنها را رفع و شاهد بهره برداری از آن تا پایان دولت تدبیر و امید باشیم.

فرماندار شهرستان کامیاران هم در این بازدید از عملکرد مسوولان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی در استان ابراز رضایت کرد و گفت: این پروژه به منظور ارائه خدمت بیشتر به کشاورزان منطقه اجرایی شده است و همه اهالی باید در اتمام آن نهایت همکاری را داشته باشند.

مسعود الماسی اضافه کرد: ۸۵ درصد هزینه اجرای آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی توسط دولت پرداخت می شود و انتظار می‌رود از این فرصت نهایت استفاده توسط کشاورزان منطقه شود.

وی یادآور شد: بی شک افزایش همکاری اجتماعی بین روستاییانی که اراضی آنها زیر پوشش آبیاری تحت فشار در اجرای طرح پایاب سد گاوشان قرار می گیرد با مسوولان جهاد کشاورزی و پیمانکاران پروژه موجب تسریع در روند اجرای آن می شود.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم با تولید حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.