به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز پنجشنبه در نشست با مدیر آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه همه امکانات برای مقابله با آفات و بیماریها و علفهای هرز در مزارع استان بسیج شده است، اظهار داشت: کارشناسان شبکههای مراقبت به طور مستمر در حال بازدید از مزارع غلات به ویژه گندم هستند.
وی اضافه کرد: تا هشتم اردیبهشت سال جاری ۱۵۳ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع غلات استان علیه آفت سن مادر سمپاشی شده و این میزان سطح نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۱۶۳ درصد رشد داشته است.
رییس سازمان جهادکشاورزی کردستان افزود: ۱۲۶ هزار و ۲۱۵ هکتار هم از مزارع گندم و جو استان نسبت به کنترل علفهای هرز سمپاشی شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته ۴۲ درصد افزایش نشان میدهد.
سپری یادآور شد: در پنج شهرستان غربی و جنوبی استان در سطحی معادل چهار هزار و ۳۵۰ هکتار در شرایط سخت کاری و با امکانات محدود، علیه ملخ بومی سمپاشی انجام شده است.
مدیر آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی هم در این نشست ضمن تقدیر از عملکرد استان در کنترل عوامل خسارتزا به ویژه سن مادر در مزارع گندم استان اظهار داشت: امسال، سال حساسی از نظر اقلیمی و طغیان آفت سن در مزارع گندم است.
سعید معین اضافه کرد: امیدواریم طی هفته آتی در برخی نقاط کشور و به ویژه مناطق شمالی استان شاهد بارندگی باشیم و از فرصت کوتاه باقیمانده تا تخم ریزی کامل سن مادر برای سمپاشی بیشتر و کنترل این آفت بهره گیریم.
استان کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با تولید حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.
نظر شما