مشهد- ایرنا- معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اتمام طرح‌های خوابگاهی و سالن‌های ورزشی نیمه‌تمام در اولویت است و در این‌ چهارچوب ۴۳ طرح تا پایان دولت به پایان می‌رسد.

دکتر سیماسادات لاری روز سه‌شنبه در آیین بهره‌برداری از خوابگاه پردیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه پارسال ۱۶ خوابگاه با ظرفیت سه هزار دانشجو در کشور تکمیل شده است،  افزود: پنج خوابگاه دانشجویی توسط بنیاد ۱۵ خرداد ساخته شده است که امروز یکی از آنها را در شهرستان نیشابور افتتاح می‌ کنیم.

وی اظهار داشت: بنیاد ۱۵ خرداد با توجه به آسیب‌های اجتماعی، در حوزه ساخت خوابگاه‌های دانشجویی برای دختران، مشارکت موثری دارد و اکنون در موج چهارم‌ کرونا، که دیروز با ثبت ۴۹۶ فوتی رکورد زده است نیز وزارت بهداشت از مساله توسعه زیرساخت‌های بهداشتی غافل نیست.
وی تصریح کرد: امیدواریم با اجرای طرح واکسیناسیون که گروه اول به سرعت در حال واکسینه شدن هستند و با تولید انبوه واکسن ایرانی از ابتدای تابستان امسال هرچه سریع‌تر این بیماری را مهار کنیم.
سیماسادات لاری گفت: تنها ۳۵ درصد دستیاران پزشکی ما که در رده سنی ۲۶ تا ۴۰ قرار دارند، متاهل هستند و یکی از دغدغه‌های مجردان این قشر برای ازدواج، تامین مسکن است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: با حمایت نمایندگان مجلس و صندوق رفاه دانشجویان تخصیصی این صندوق برای پوشش وام مسکن دستیاران و وام ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است و یکی از اهداف اصلی ما تکمیل و گسترش خوابگاه‌های دانشجویی است.

لاری افزود: در حال حاضر ۲۷ غذاخوری در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور صنعتی شده و تجهیز و ارتقای ۵۹ غذاخوری دیگر نیز در دست اقدام است.
وی بیشترین اقداماتی را که در حوزه دانشجویی، فرهنگی و رفاهی در حوزه بهداشت و درمان انجام شده مربوط به به همین دوران شیوع کرونا دانست و خاطرنشان کرد: از دیگر ظرفیت‌هایی که برای توسعه این بخش فراهم شده امکان دریافت وام‌ بانکی بوده است که تاکنون ۳۰ دانشگاه در سراسر کشور برای ساخت و ساماندهی خوابگاه‌های دانشجویی وام دریافت کرده‌اند.

بنیاد ۱۵ خرداد تا پایان امسال ۸ خوابگاه دیگر می سازد


مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد در این مراسم گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰ هشت خوابگاه دیگر تکمیل و تحویل دانشگاه های علوم پزشکی خواهد شد که ساخت خوابگاه های ویژه متاهلان از برنامه های مهم ما خواهد بود.

سیدعبدالله ارجاعی افزود: این بنیاد تصمیم دارد در گام دوم انقلاب به یک بنیاد فرهنگی اجتماعی تبدیل شود و ۴ ماموریت جوانی جمعیت، تحکیم خانواده، سلامت و رفع معضلات حاشیه نشین ها برای خود تعریف کرده است و ساخت خوابگاه برای متاهلان، رسیدگی به وضع محرومان با تاکید بر ساکنان مناطق حاشیه ای شهرها در دستور کار ما خواهد بود.

وی با اشاره به افتتاح خوابگاه دانشجویی نیشابور، گفت: این دومین خوابگاهی است که این بنیاد در کشور افتتاح می کند که در گستره ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان، با معماری ایرانی - اسلامی طی سه سال ساخته شده و تلاش شده در اجرای آن بر مولفه های شهر فرهنگی نیشابور تاکید شود.

ارتقای دانشکده علوم پزشکی مهمترین مطالبه شهروندان است

نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم‌ گفت: ارتقای دانشکده علوم پزشکی‌ نیشابور به دانشگاه، سال های سال است که از مهمترین مطالبات مردم این منطقه شده است.
احسان ارکانی افزود: ۱۰ سال پیش به هر دلیلی این اتفاق در نیشابور رخ نداد در حالی که در سایر نقاط مشابه انجام شد و نیشابور از قلم‌ افتاد و هم‌اکنون درگیر مشکلات آن هستیم که البته این مطالبه را تا آخر پیگیری خواهیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: جذب دانشجو در رشته پزشکی از مطالبات دیگر در حوزه بهداشت است که ۹۰ درصد آن اجرا شده ولی زمزمه هایی شنیده شده که می‌خواهند تنها دو سال و نیم اول تحصیل مقطع پزشکی را به نیشابور بدهند که اصلا قابل قبول نیست.
همزمان با خوابگاه دانشجویی ۱۵ خرداد مجموعه فرهنگی پردیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور که در گستره ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع با ظرفیت ۲۸۸ نفر دانشجو ساخته شده، مسجد پیامبر اعظم این مجموعه نیز با هزار و ۱۰۰ مترمربع مساحت و با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال اعتبار به بهره‌برداری رسید.
شهرستان‌های نیشابور، فیروزه و زبرخان زیر پوشش خدمات دانشکده علوم پزشکی نیشابور هستند.

مرکز شهرستان‌های ۵۰۰ هزار نفری نیشابور، فیروزه و زبرخان به ترتیب در ۱۲۷ کیلومتری، ۱۶۲ و ۱۰۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارند.