سیما سادات لاری در یکصدو دهمین اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور مهم ترین دستاوردها، موانع و چالشها و وضعیت فرهنگی، صنفی، رفاهی، ورزشی و آسیبهای اجتماعی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور را تشریح کرد.
وی به انجام تفاهمنامه نهایی با بانکهای عامل ملت و رفاه در جهت تکمیل ۲۴ خوابگاه دانشجویی نیمهکاره در سطح کشور اشاره کرد و اظهارداشت: شاید اگر مسوولان، نیمنگاهی به موضوع احداث خوابگاههای دانشجویی در سالهای اخیر میکردند، وضعیت این گونه نبود. واقعا بایدگفت اوضاع خوابگاههای ما در خیلی از دانشگاههای علوم پزشکی، مناسب نیست.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: خیلی از خوابگاههای دانشگاه های علوم پزشکی به لحاظ استحکام و معماری از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و این آمار نگرانکننده است و نشان میدهد که باید برای احداث خوابگاههای استاندارد دانشجویی گامهای بزرگی برداشت و از طریق منابع مختلف مالی، تسهیلات بانکی و همچنین وجود خیرین، فکری به حال خوابگاهها کرد البته در این مسیر توافقات و مذاکراتی با چند بانک عامل از جمله بانک رفاه و ملت انجام شده است.
لاری در بخش دیگری از سخنان خود، آماری از تعداد خوابگاههای دانشجویی مجردی و متاهلی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی ارائه کرد و گفت: ۴۷۴ خوابگاه مجردی به مساحت یکمیلیون و ۸۰ هزار و ۲۷۳ مترمربع و همچنین ۲۵ خوابگاه متاهلی شامل ۸۸ واحد به متراژ ۶۲ هزار و ۵۶۴ متر مربع، کار اسکان دانشجویان علوم پزشکی در سراسر کشور را برعهده دارند.
وی یادآور شد: ضمن اینکه بر اساس آمارهای موجود، ۷۸ هزار و ۹۶۳ دانشجوی علوم پزشکی در خوابگاههای دانشجویی ساکن هستند که این رقم شامل ۳۶ درصد کل دانشجویان علوم پزشکی است.
معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت همچنین به سرانه کل فضای خوابگاهی به نسبت هر دانشجوی علوم پزشکی اشاره کرد و اظهارداشت:در حال حاضر به ازای هر دانشجوی علوم پزشکی (ساکن خوابگاه) ۱۳.۷ متر مربع فضای اسکان وجود دارد که تلاش داریم با افزایش فضاهای خوابگاهی، این رقم را به استانداردهای لازم نزدیککنیم.
لاری با تشریح رتبهبندی ۲۸۷ خوابگاه دانشجویی ملکی بر اساس شاخصهای استاندارد، یادآور شد: بر اساس اعتبار سنجیهای صورت گرفته از خوابگاههای دانشجویی، تعداد ۱۹۱ خوابگاه دانشجویی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور افزون بر ۳۰ سال قدمت دارند.
وی تاکید کرد: ضمن اینکه تعداد ۸۷ خوابگاه در سطح کشور فاقد ایمنی لازم برای اسکان دانشجویان است که باید در جهت رفع این نقایص، تلاش کرد. بر اساس رتبهبندیهای انجام شده از ۲۸۷ خوابگاه دانشجویی علوم پزشکی، ۱۵ خوابگاه دانشجویی درجه دو، ۱۹۵ خوابگاه دانشجویی درجه سه و ۷۷ خوابگاه دانشجویی درجه چهار هستند و این درحالی است که هیچ یک از خوابگاههای دانشجویی ما به لحاظ کیفی و بر اساس شاخصهای استاندارد از جمله اصول شهرسازی، معماری، عمرانی، تجهیزات و تاسیسات، در سطح درجه یک قرار ندارند.
وضعیت تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور
معاون وزیر بهداشت همچنین به اجرای طرح «الگوی تغذیه سالم بر اساس شاخصهای اعتبارسنجی» و همچنین آماری از «سرانه فضای غذاخوریهای دانشجویی» و «استفاده از تجهیزات صنعتی در تهیه، طبخ و توزیع غذا» در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی اشاره و گزارش آماری در این خصوص ارائه کرد.
لاری گفت: ۳۹ درصد از دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی به لحاظ استفاده از تجهیزات صنعتی در پخت و توزیع غذای در وضعیت مطلوبی به سر میبرند و مابقی در سطح متوسط و ضعیف قرار دارند که باید تلاش کرد این دانشگاهها نیز به استانداردهای لازم دست یابند.
به گزارش روز شنبه معاونت فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وی در بخش دیگری از سخنان خود کانونهای فرهنگی را یکی از مهمترین نمادهای همکاری دانشجویان با معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی ذکر کرد و افزود: و در حال حاضر با نرخ ۲۸ درصدی مشارکت دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی در کانونهای فرهنگی روبه رو هستیم.
وی ادامه داد: طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هیات نظارت بر تشکلهای اسلامی در درون دانشگاهها استقلال دارند و همه فعالیتها و برنامههایی که توسط تشکلها در دانشگاهها اجرا میشود با مجوز این هیأت انجام میشود و مداخله افراد یا نهادهای خارج دانشگاه غیرقانونی است و باید با این چنین مواردی برخورد کرده و از دخالت افراد خارج دانشگاه بر تحولات درون دانشگاه جلوگیری کرد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد : حضور نیافتن بررسی روسای دانشگاههای علوم پزشکی در جلسات شورای فرهنگی، حضور اعضای غیرعضو در جلسات شورای فرهنگی، نبود نیروی تخصصی در معاونت فرهنگی و دانشجویی برخی دانشکدهها و دانشگاهها، عدم پرداخت به موقع هزینههای جاری نهادهای دانشجویی، عدم اختصاص فضای فیزیکی به منظور اجرای برنامههای فرهنگی در دانشگاهها از جمله چالشهای فرهنگی موجود در دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی است که باید در راستای رفع آن تلاش کرد.
لاری بر اهمیت فعالیتهای دانشجویی در قالب کانونهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: اهمیت فعالیتهای دانشجویی در قالب این کانونها، به حدی است که میزان مشارکت و اقبال دانشجویان علوم پزشکی به فعالیتهای فرهنگی، شاخص ارزشمندی برای درک میزان اعتماد متقابل دانشگاه و دانشجویان است.
معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت به «صدور مجوز پنج مجمع تخصصی کانونهای فرهنگی» دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشاره کرد و یادآور شد: با پیگیریهای مکرر انجام شده مجوز پنج مجمع تخصصی کانونهای «هنرهای تجسمی»، «ادبی»، «هلال احمر»، «مذهبی» و «فعالیتهای جهادی» در راستای فعالیت هرچه بهتر این کانونهای فرهنگی، صادر شده است که این موضوع را به فال نیک میگیریم و تلاش داریم در آینده نزدیک نسبت به صدور مجوز دیگر مجمعهای تخصصی کانونهای فرهنگی اقدامات لازم را انجام دهیم.
۶۳۷ کانون فعال فرهنگی در دانشگاه های علوم پزشکی
وی تعداد کانونهای فرهنگی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور را ۶۷۳ کانون عنوان کرد و گفت: تعداد قابل توجهی از دانشجویان این دانشگاهها، به صورت فعال در این کانونهای فرهنگی مشغول به کار هستند که این آمار بیانگر این است که دانشجویان علوم پزشکی نسبت به فعالیتهای فرهنگی در سطح دانشکدهها و دانشگاهها، اهمیت خاصی قائل هستند.
معاون وزیر بهداشت همچنین به نرخ ۳.۲ درصدی مشارکت دانشجویان علوم پزشکی در نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: ۶ هزار و ۸۰۹ دانشجوی علوم پزشکی در نشریات دانشجویی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور فعال هستند و این رقم، قابل توجه است. ضمن اینکه بر اساس آمارهای موجود، یکهزار و ۲۱۳ نشریه دانشجویی در دانشگاههای تابعه وزارت بهداشت منتشر میشود.
لاری تشکل «خانه نشریات دانشجویی» و تحقق این مهم در سطح دانشگاههای علوم پزشکی را با اهمیت دانست و اظهار کرد: تاسیس و راهاندازی «خانه نشریات دانشجویی» با هدف استفاده از نظرات مشورتی و اجرایی نمایندگان دانشجویان در سیاست گذاری حوزه نشریات و پیگیری مشکلات صنفی حوزه نشریات دانشجویی با حضور نمایندگان ده منطقه آمایشی از جمله مهمترین دستاوردهای وزارت بهداشت در حوزه نشریات دانشجویی بود.
وی همچنین به میزبانی وزارت بهداشت در برگزاری جشنواره تیتر ۱۲ اشاره کرد و گفت: جشنواره تیتر ۱۲ بزرگترین جشنواره مطبوعاتی درون دانشگاههای سراسر کشور است که در سال آینده میزبانی آن به وزارت بهداشت سپرده شده است، در این جشنواره علاوه بر دانشجویان دانشگاههای تابعه وزارت بهداشت، دانشجویان دانشگاههای تابعه وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی نیز شرکت میکنند و در تلاش خواهیم کرد این جشنواره نسبت به ادوار گذشته به لحاظ کمی و کیفی در سطح قابل قبولی برگزار شود.
معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت همچنین در خصوص فعالیت تشکلهای اسلامی دانشجویان، گفت: مسؤولان معاون فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی در چند سال گذشته، حضور فعالی در نشستها، کنگرهها، برنامههای تشکلها و اتحادیهها داشته و به دنبال تعامل بیشتر با فعالان تشکلهای اسلامی و گفت وگو درباره دغدغهها، پیشنهادات و مشکلات آنان هستند تا از این طریق، شناخت بهتری از وضع فعالیتهای تشکلها به دست آورند.
لاری ادامه داد: ضمن اینکه همواره معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از اتحادیه تشکلهای اسلامی دانشجویان حمایت مالی کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خود تاریخچهای از فعالیت انجمنهای علمی در سطح وزارت بهداشت ارائه کرد و گفت: انجمنهای علمی- دانشجویی مستند به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۹۴ به منظور حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور و همچنین با هدف تقویت روحیه و بنیه علمی دانشجویان مستعد و توانمند و نیز فراهم کردن زمینههای مناسب برای فعالیتهای جمعی علمی و کارگروهی تشکیل شده است.
وی به نرخ مشارکت ۵.۸ رصدی دانشجویان علوم پزشکی در انجمنهای علمی- دانشجویی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اشاره کرد و افزود: حدود ۷۰۰ انجمن علمی- دانشجویی در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی فعال هستند. همچنین بالغ بر ۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر از دانشجویان علوم پزشکی با حضور در این انجمنهای علمی، مشغول به فعالیت در عرصههای علمی و پژوهشی هستند.
معاون وزیر بهداشت همچنین در باره دهمین جشنواره بینالمللی سیمرغ یادآور شد: نرخ مشارکت دانشجویان علوم پزشکی در این دوره جشنواره ۹ درصد بود که رقمی قابل توجه است چرا که جشنواره بینالمللی سیمرغ بزرگترین رویداد فرهنگی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور است که دانشجویان همه ساله میتوانند در بخشهای مختلف جشنواره از جمله فیلم، تئاتر، موسیقی، ادبی، هنرهای تجسمی و... شرکت کنند.
لاری ادامه داد: امسال شاهد حضور دانشجویان از ۱۰۳ کشور مختلف در دهمین جشنواره بینالمللی سیمرغ بودیم که بیانگر استقبال چشمگیر دانشجویان بینالملل از این رویداد بزرگ فرهنگی- دانشجویی است. امسال در دهمین جشنواره بینالمللی سیمرغ به ترتیب دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، تبریز، مشهد، اهواز و اصفهان حائز رتبههای نخست تا پنجم شدند. ضمن اینکه تعداد آثار شرکتکنندگان در این دوره از جشنواره ۴۳ هزار و ۸۶۶ اثر بود. همچنین ۱۹ هزار و ۷۵۰ دانشجو (داخلی و خارجی) در این دوره از جشنواره حضور داشتند.
وی همچنین به میزان رشد ۳۰ درصدی مشارکت دانشجویان، اساتید و کارکنان علوم پزشکی در جشنوارههای ۲۳ و ۲۴ قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: ۸۲ هزار و ۵۸۲ نفر امسال در بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت مشارکت داشتهاند و این درحالی است که سال گذشته در بیست و سومین دوره جشنواره، ۶۳ هزار و ۹۲۶ نفر از دانشگاهیان در این رویداد قرآنی شرکت کردند که این موضوع، بیانگر استقبال و افزایش مشارکت دانشگاهیان علوم پزشکی از جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت است.
محور بعدی سخنان معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت به موضوع مشاوره و سلامت روان دانشجویان اختصاص یافت.
مشاوره و سلامتروان دانشجویان علوم پزشکی
لاری بر اهمیت «مشاوره و سلامت روان» و نیز جلوگیری از شیوع آسیبهای اجتماعی در میان دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: «افسردگی»، «اضطراب»، «وسواس فکری» و... به ترتیب از شایعترین آسیبهای اجتماعی و اختلالات روانشناختی رایج در میان دانشجویان علوم پزشکی است که باید با ارائه راهکارهای لازم، بررسیهای دقیق و آسیبشناسی کارشناسانه وعلمی نسبت به کاهش این اختلالات روانشناختی در میان جامعه آماری خود اقدام کرد.
وی بر لزوم ساماندهی وضعیت منابع انسانی در ادارات مشاوره و سلامت روان دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: بر اساس تحقیقات به عمل آمده در حوزه مشاوره و سلامت روان، برای هر ۳۵۰ نفر دانشجوی علوم پزشکی نیاز به یک روانشناس در سطح خوابگاهها و دانشگاهها هستیم. تعداد مشاوران و نیروهای انسانی در حوزه مشاوره و سلامت روان دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی، ۴۴۵ نفر است که بر اساس استاندارد، ما با کمبود بیش از ۱۶۵ نفر روانشناس بالینی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی مواجه هستیم.
لاری به موضوع اهمیت موضوع «پایش سلامتروان دانشجویان علوم پزشکی» بخصوص دانشجویان نو ورود اشاره کرد و گفت: هر ساله، همه دانشجویان علوم پزشکی از طریق تستهای غربالگری، مورد پایش سلامتروان قرار میگیرند که این کار از اهمیت خاصی برخوردار است. بر اساس تحلیل تستهای غربالگری، درصدی از دانشجویان نیاز به مشاوره حضوری داشته و در نهایت برخی از دانشجویان نو ورود نیاز به مداخلات روانشناختی دارند.
وضعیت خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور
معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از اظهارات خود به سرانه فضاهای ورزشی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی سرانه ورزشی (به ازای هر دانشجو) یک تا دو متر مربع دارند. همچنین ۲۴ دانشگاه دارای سرانه ورزشی نیم تا یک متر مربع هستند. این درحالی است که هشت دانشگاه علوم پزشکی دارای سرانه ورزشی بین ۰.۳ تا ۰.۵ متر مربع میباشند. ضمن اینکه ۲۲ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی فاقد سالنها و فضاهای ورزشی برای دانشجویان هستند که این رقم نگران کننده است.
لاری همچنین ضمن ارائه گزارش آماری از چهاردهمین المپیاد ورزشهای قهرمانی دانشجویان دختر وزارت بهداشت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مشارکت ۲۵ هزار دانشجو در این رویداد بزرگ ورزشی- دانشگاهی اظهارداشت: اسفند ماه امسال شاهد برگزاری پنچمین المپیاد ورزشهای همگانی دانشجویان دختر و پسر دانشگاههای علوم پزشکی در خزرآباد ساری هستیم که باید در راستای افزایش سطح کیفی و کمی این المپیاد تلاش کرد و یکی از اهداف برگزاری این المپیادهای ورزشی، جدا از کسب نتیجه، افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیتهای ورزشی است.
وی با تشرح نرخ مشارکت بالای دانشجویان علوم پزشکی در پنجمین دوره المپیاد ورزشهای همگانی وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت در میان دستگاهها و نهادهای آموزش عالی، به لحاظ توسعه و گسترش ورزشهای همگانی در میان جامعه هدف خود توانسته، به توفیقات خوبی دست یابد و امسال شاهد برگزاری پنجمین دوره این المپیاد در سطح وزارت بهداشت برای دانشجویان دختر و پسر دانشگاههای علوم پزشکی هستیم و این موضوع را باید به فال نیک گرفت.
لاری ضمن تشکر از دانشگاههای علوم پزشکی به دلیل مشارکت در این رویداد بزرگ ورزشی- دانشجویی ابراز امیدواری کرد امسال نیز شاهد مشارکت و حضور چشمگیر دانشجویان دختر و پسر در المپیاد پنجم باشیم؛
وی افزود: بدون شک برگزاری این المپیادها و تشویق و ترغیب دانشجویان علوم پزشکی به ورزش به ویژه ورزش همگانی، مهمترین راه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است و این مساله یکی از مهمترین سیاستهای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به شمار میرود.
تحولات و برنامههای جدید صندوق رفاه دانشجویان علوم پزشکی
موضوع صندوق رفاه دانشجویان و تحولاتی که در این صندوق انجام شده است، محور بعدی سخنان معاون فرهنگی و دانشجویی در یکصدودهمین اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور بود.
معاون وزیر بهداشت همچنین به موضوع «پیگیری و ایجاد ردیف وام ویژه دستیاران و دانشجویان دکتری علوم پزشکی برای نخستین بار اشاره کرد و گفت: با پیگیریهای وزیر بهداشت و مساعدت مسؤولان وزارت بهداشت و همچنین مهندس رحیمی رییس جدید صندوق رفاه دانشجویان این وزارتخانه و همکاری مسؤولان برنامه و بودجه، با «ایجاد ردیف وام ویژه دستیاران و دانشجویان دکتری موافقت به عمل آمد که این موضوع یکی از دستاوردهای مهم در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به شمار میرود.
لاری همچنین به استفاده از ظرفیتهای تبصره ۹ قانون بودجه سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: بر اساس این ظرفیت، به دانشگاهها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی و همچنین پارکهای علم و فناوری اجازه داده میشود باتصویب هیاتهای امنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۹۷ نسبت به اخذ تسهیلات از بانکها از محل توثیق اموال در اختیارخود اقدام کنند و در جهت تکمیل طرح های تملک داراییهای سرمایهای خود و بااولویت احداث خوابگاههای متاهلین موضوع بند پ ماده ۱۰۳ قانون برنامه ششم توسعه استفاده و نسبت به بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاصی خود اقدام کنند. صندوقهای رفاه دانشجویان مکلف هستند نسبت به پیش بینی اعتبار لازم در فعالیتهای خود به منظور پرداخت یارانه سود و کارمزد احداث خوابگاههای متاهلین اقدام کنند.
لاری به تامین منابع، کارسازی و پرداخت یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در قالب هشت نوع تسهیلات به دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی جاری اشاره کرد و گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در سال تحصیلی جاری در راستای ارائه خدمات تسهیلاتی به دانشجویان علوم پزشکی از جمله وام شهریه، وام تحصیلی، وامهای مسکن و خوابگاه، وام استعداد درخشان، ودیعه مسکن، وام ضروری و کمکهای بلاعوض نهایت تلاش خود را کرده است. ارائه خدمات فرهنگی، رفاهی، ورزشی و آموزشی به ۷۵ هزار نفر از دانشجویان و کارکنان وزارت بهداشت در مجموعه خزرآباد ساری از جمله دیگر تلاشهای صندوق رفاه دانشجویان بوده است.
وی با یادآوری بازدیدهای اخیر از دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی با حضور مسؤولان ومدیران ارشد صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در پنج ماه گذشته خاطرنشان کرد: بدون شک این بازدید و سرکشیهای از خوابگاهها و فضاهای ورزشی، فرهنگی و آموزشی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی و همچنین دیدار با نمایندگان نهادهای دانشجویی، سبب میشود با کمبودها و مطالبات دانشجویان در حوزههای مختلف آشنا شده و در جهت رفع آنها تلاش کنیم.
لاری به رویکردهای مثبت و سازنده صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در پنج ماه اخیر اشاره کرد و گفت: تعامل سازنده صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با دانشگاهها و دانشجویان علوم پزشکی کشور، کمک به تعمیر، تجهیز و بهسازی خوابگاههای دانشجویی، جذب مشارکت خیرین در حوزه طرحهای فرهنگی و رفاهی، حمایت از اردوهای جهادی، توجه و حمایت از استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان، لزوم اصلاح و بازبینی آییننامه پرداخت و بازپرداخت با مشارکت دانشگاهها و بهبود عدالت در اعطای تسهیلات دانشجویی با اجرای طرح هدفمندی ارائه وامهای دانشجویی از مهمترین رویکردهای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در سال جاری بوده است.
واریز یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال کمک هزینه تغذیه به حساب دانشگاههای علوم پزشکی
معاون وزیر بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کمک هزینه تغذیه دانشجویان اشاره کرد و گفت: با حمایتهای مستقیم دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه بودجه و همچنین پیگیریهای وزیر محبهداشت و مسؤولان معاونت توسعه این وزارتخانه، طی ماههای گذشته از محل هدفمندییارانهها، مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان برای رفع مشکل کمبود شدید بودجه «تغذیه» به حساب دانشگاههای علوم پزشکی کشور واریز شده است که امیدواریم دانشگاهها این مبلغ را صرف بهبود کیفیت پخت و تهیه غذای دانشجویان کنند. البته رییس محترم سازمان برنامه و بودجه در همین اجلاس قول دادند تا پایان سال مبلغ یکهزار میلیارد ریال دیگر به تغذیه دانشگاههای علوم زشکی کمک کنند.
معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت در پایان به سه مصوبه پیشنهادی در حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: ما درخواست داریم در اجلاس یکصد و دهم روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور مصوب شود که در سال آینده مجوز جذب یک نفر روانشاس بالینی در هر یک از دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور صادر شود. همچنین به دلیل اهمیت بسیار زیاد فعالیتهای فرهنگی در رشد و بالندگی دانشجویان و نیز مقدار بسیار اندک بودجه فرهنگی، هر گونه کاهش اعتبارات بودجه فرهنگی ممنوع شود.
لاری تصریح کرد: همچنین مصوب شود که رؤسای دانشکدهها و دانشگاههایی که خوابگاه ویژه دانشجویان متاهل ندارند، باید تمهیدات لازم را برای ایجاد اینگونه خوابگاهها اتخاذ کنند.
نظر شما