سنندج - ایرنا - معاون برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی ستاد اجرایی فرمان امام‌(ره) گفت: براساس برآوردهای انجام شده امسال ۳۵۰ هزار تُن محصول در نخستین سال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای ۶ استان کشور از جمله کردستان برداشت می‌شود.

به گزارش ایرنا، سیدمصطفی سیدهاشمی روز سه‌شنبه در بازدید از مزارع گندم، کلزا، علوفه دیم، گلرنگ و نخود در شهرستان‌های دهگلان و کامیاران اظهار داشت: از آبان سال گذشته اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای ۶ استان کشور از جمله کردستان آغاز شده است.

وی سطح زیرپوشش این طرح را ۶۷۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: این طرح به طور مشترک بین ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت جهاد کشاورزی به اجرا درآمده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اضافه کرد: اجرای این طرح زمانی آغاز شد که غلات و حبوبات در استان های زیرپوشش طرح شروع شده بود ولی همه تلاش خود را بکار گرفتیم که بیشترین بهره وری و برداشت محصول را داشته باشیم.

هاشمی با بیان اینکه این ستاد پشتیبان و حامی مالی وزارت جهاد کشاورزی از لحاظ تامین سموم و کود شیمیایی، ارائه آموزش به کشاورزان و تهیه برخی از ادوات کشوری در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها است، گفت: بیش از ۷۷ هزار کشاورز در ۷۰ هزار روستای ۶ استان کشور زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح ۲۲۵ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور خواهد داشت، یادآور شد: براساس برآورد انجام شده در سطح ۶۷۰ هزار هکتار اراضی زیر پوشش این طرح امسال ۳۵۰ هزار تن محصول برداشت می شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اظهار داشت: جهش تولید در دیم زارهای این چند استان جزو طرح های اقتصاد مقاومتی است که در راستای کمک به کشاورزان و افزایش بهره وری و رفع محرومیت به اجرا درآمده است.

تحقق ۹۰ درصدی برنامه جهش تولید در دیمزارهای کردستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این بازدید با بیان اینکه سال ۱۳۹۹ نخستین سال از اجرای برنامه پنج ساله طرح جهش تولید در دیمزارها است، اظهار داشت: این طرح در سطح ۱۸۹ هزار هکتار اراضی دیم زیر کشت محصولاتی شامل گندم، جو، نخود، دانه‌های روغنی و گیاهی این استان به اجرا درآمد.

 محمدفرید سپری با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) متولی برنامه پنج ساله جهش تولید در دیم‌زارهای 6 استان کشور از جمله کردستان است، گفت: تاکنون میزان تحقق این طرح در مجموع در زمینه تولید گندم، جو، علوفه، نخود و گلرنگ ۹۰ درصد بوده است. 

وی اضافه کرد: ۱۸۲ هزار و ۳۱۳ هکتار در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۶۷ روستای استان زیرکشت محصولاتی هم چون گندم، جو، نخود و گلرنگ رفته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه در این استان ۲۲ هزار و ۷۱۲ کشاورزی زیرپوشش این طرح قرار گرفتند، گفت: این طرح پنج ساله است و در این سال ها کارشناسان این سازمان موظف هستند در راستای انتقال یافته‌های تحقیقاتی به مزارع در کنار بهره‌برداران باشند و تمام اقدامات آنان را بر اساس این یافته‌ها هدایت کنند.

 سپری با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح افزایش میزان تولید محصولات زراعی در مزارع دیم با اتکا به دانش‌ کشاورزی برای ارتقای امنیت عذایی کشور است، یادآور شد: انتظار می‌رود کارشناسان پهنه در انتخاب اراضی پایلوت طرح به مسایلی همچون گزینش کشاورزان پیشرو، استفاده از ارقام جدید و پربازده، استفاده از کودهای پایه، تحقق کشاورزی حفاظتی، کشت مستقیم، انجام عملیات مبارزه با آفات و علف‌های هرز در مزارع توسط بهره برداران توجه داشته باشند.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم با تولید حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.