فردوس کریمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آبهای سطحی در ۲ حوضه کارون و زایندهرود دارد که از این میزان چهار میلیارد متر مکعب در حوضه کارون و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب در حوضه زایندهرود قرار دارد.
وی با اشاره به سهم ۶۲۱ میلیون مترمکعبی چهارمحال و بختیاری از حوضه کارون و سهمیه ۲۰۰ میلیون مترمکعبی در حوضه زایندهرود افزود: در مجموع ۸۲۲ میلیون مترمکعب از آبهای سطحی در استان استفاده و چهار میلیارد ۶۷۸ میلیون مترمکعب آب از این استان خارج میشود.
کریمی تصریح کرد: در بخش آبهای زیرزمینی یک میلیارد و ۹۸۸ میلیون مترمکعب ذخیره آب وجود دارد که از این میزان ۶۷۵ میلیون مترمکعب آن استفاده شده و این مهم نشاندهنده ضعف مدیریت مصرف آبهای زیرزمینی در استان است.
وی یادآور شد: این زیادهروی در مصرف آبهای زیرزمینی باعث ممنوعه و حتی بحرانی شدن ۱۱ دشت در چهارمحال و بختیاری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: براساس مقایسه آمار، آب ورودی به سد زایندهرود در ۲۰ فروردینماه امسال ۶۶ مترمکعب آب در ثانیه و در مدت مشابه سال گذشته ۱۱۲ متر مکعب در ثانیه بود، که با کاهش ۶۰ درصدی در سالجاری مواجه شده است.
وی گفت: حجم سد زایندهرود در این تاریخ ۳۲۵ میلیون مترمکعب آب و این میزان در مدت مشابه سال قبل ۴۶۷ میلیون متر مکعب آب بود و همین کاهش در رودخانه کارون نیز مشاهده میشود.
کریمی در خصوص طرحهای آبی شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: سد باباحیدر شهرستان فارسان با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی و طرح انتقال آب بن به بروجن با ۷۰ درصد پیشرفت است که در مرحله اجرا قرار دارند.
وی افزود: در ۱۰ سال اخیر حدود ۳۸ میلیمتر کاهش بارندگی در کشور وجود داشت و بهدنبال آن افزایش یک درجهای دما، تبخیر آب و تغییر الگوی بارش از جامد (برف) به مایع (باران) مشکلات متعددی را در زمینه تامین آب ایجاد کرده است.
کریمی در خصوص مدیریت مصرف منابع آب تصریح کرد: با توجه به ثابت بودن منابع آب و همچنین لزوم حفظ آن برای نسلهای بعدی و بروز تنشهای آبی در کشور، باید با روشهای مدیریتی صحیح و آموزش مصرف بهینه آب در حفظ و حراست از منابع محدود آب تلاش کرد.
به گزارش ایرنا، ۹۷.۴ دهم درصد آبهای دنیا را آبهای شور و ۲.۶ درصد را آبهای شیرین تشکیل میدهد که از این میزان، ۱۴ هزارم درصد (۰.۰۱۴ درصد) آب شیرین است بقیه در قطبها و یخچالها وجود دارد.
چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزونبر ۹۷۹ هزار نفر دارد و رودخانههای کارون، زایندهرود و بخشی از دز از این استان سرچشمه میگیرد.
خشکسالی چهارمحال و بختیاری تاثیراتی بر استانهای پاییندست در خوزستان و اصفهان داشته است.