به گزارش ايرنا، شاهرخ پارسا روز چهارشنبه در شوراي هماهنگي مديريت بحران چهارمحال و بختياري تاكيد كرد: از ابتداي مهر تا پايان آذر امسال تنها 38.2 ميليمتر بارش در استان وجود داشت كه اين ميزان بارش در مدت مشابه سال قبل 152.4 ميليمتر بوده است.
وي افزود: هم اينك يكهزار و 161 ميليمتر كمبود بارش در چهارمحال و بختياري از سال 1386 تا امسال وجود دارد.
پارسا به قرارگيري يكهزار و 923 كيلومتر مربع از حوضه زاينده رود در چهارمحال و بختياري اشاره و تصريح كرد: در 10 سال گذشته افزون بر يكهزار و 347 ميليمتر كمبود بارش برابر دو ميليارد و 590 ميليون متر مكعب در اين حوضه وجود داشته است.
وي با اشاره به قرارگيري 13 هزار و 642 كيلومتر مربع از وسعت كارون در چهارمحال و بختياري يادآور شد: از سال 1386 تاكنون 935 ميليمتر كمبود بارش برابر 12 ميليارد و 761 ميليون متر مكعب در اين حوضه وجود دارد.
مديركل هواشناسي چهارمحال و بختياري اظهار كرد: براساس آمار بلند مدت بارش پائيز 29 درصد از سرجمع بارش هاي سال زراعي را تشكيل مي دهد.
وي گفت: چهارمحال و بختياري هم اينك پس از استان هاي خراسان جنوبي، قم، يزد، اصفهان، كرمان، مركزي، سيستان و بلوچستان و تهران در رتبه نهم خشكسالي كشور قرار دارد.
پارسا تاكيد كرد: براساس پيش بيني هاي صورت گرفته دماي هواي چهارمحال و بختياري در آذر تا بهمن امسال نيم تا يك درجه گرمتر خواهد بود.
وي افزود: ميانگين بارش هاي چهارمحال و بختياري هم اينك نسبت به سال قبل 75 درصد و نسبت به ميانگين بلند مدت 77 درصد كاهش دارد.
چهارمحال و بختياري از سال 1386 تاكنون با پديده خشكالي مواجه و دچار كمبود بارش، كاهش منابع آب و افت سفره هاي زيرزميني شده است.
چهارمحال و بختياري سرچشمه دو رود كارون و زاينده رود و بخشي هاي از رودخانه دز است.
خبرنگار: وحيد رئيسي دهكردي** انتشار دهنده: محمود رئيسي
7362/2097
شهركرد – ايرنا – مديركل هواشناسي چهارمحال و بختياري گفت: به دنبال خشكسالي هاي دهه اخير، ميانگين ماندگاري برف در استان از 142 روز به 79 روز كاهش پيدا كرد.