"حمید ملانوری" روز پنجشنبه در پنجمین نشست ستاد توسعه خاوران که با حضور روسای کمیتههای ذیل ستاد در دفتر استاندار برگزار شد، افزود: توقع ما از روسای کمیتهها و اعضای ستاد همچنین فرمانداران به عنوان روسای ستادهای شهرستانی این است که طرحهای سرمایهگذاری را در کنار کارهای بسیار مهمی نظیر مدیریت کرونا و برگزاری انتخابات به طور جدی دنبال کنند.
وی از سرمایهگذاری به عنوان پایه توسعه پایدار در استان نام برد و گفت: کمیته فرصتهای سرمایهگذاری با توجه به اهمیت موضوع نباید منتظر ایده باشد و باید نقطه نقطه ظرفیتهای استان را در ابعاد مختلف معدنی، کشاورزی، گردشگری و سایر موارد شناسایی و به ادارات کل معرفی کند.
استاندار خراسان جنوبی به لزوم فعالتر شدن کمیتههای ذیل ستاد و برگزاری جلسات به صورت روزانه تاکید کرد و گفت: علاوه بر شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری، شناخت سرمایهگذاران اهلیتدار نیز از اولویت خاصی برخوردار است.
وی بیان کرد: دبیرخانه ستاد توسعه خاوران مکلف است ظرفیتهای سرمایهگذاری استان را در سطح ملی اطلاعرسانی کند.
ملانوری به اختصاص بودجه مناسب به فرهنگسراهای دانشآموزی استان اشاره کرد و گفت: در جلسه شورای آموزش و پرورش اعتبار قابل توجهی به تجهیز فرهنگسراهای دانشآموزی اختصاص یافت و توقع این بود که ایدههای دانشآموزان اخذ شده و به ستاد تحویل شود.
وی با تاکید بر اینکه باید به ایدههای دانشآموزی توجه ویژه شود اظهار داشت: دانشآموزان به عنوان نسل آینده قرار است چرخ تولید، صنعت، اشتغال و کارآفرینی را فعال کنند.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: دانشآموزان استان با حضور در جشنوارههای مختلف داخلی و خارجی نظیر خوارزمی خوش درخشیدهاند و از ایدههای خوبی برخوردارند لذا باید به آنها فرصت بدهیم تا تفکر سرمایهگذاری و توسعهای در آنها رشد پیدا کند.
وی خطاب به کمیته اطلاعرسانی ستاد توسعه خاوران گفت: ستاد را نه تنها در استان بلکه باید به صورت ویژه در کشور معرفی کرد و از ظرفیتهای رسانه ملی نیز باید در این زمینه بهره جست تا این حرکت ابتکاری استان به خوبی معرفی شود.
ملانوری افزود: ستاد توسعه خاوران باید به عنوان حرکتی رو به جلو و در راستای توسعه همهجانبه، پایدار و متوازن استان معرفی شود.
وی به برگزاری جلسات متعدد با سرمایهگذاران اشاره کرد و گفت: افراد صلاحیتدار زیادی آماده سرمایهگذاری در استان هستند و ما باید تلاش کنیم ظرفیتهای استان را بهدرستی به علاقهمندان به سرمایهگذاری معرفی کنیم.
استاندار خراسان جنوبی به دو طرح ارائه شده "کشت و صنعت دثار صنعت گستر در زنجیره تولید نساجی" و طرح "هلدینگ معدنی عمرانی خاوران" اشاره کرد و گفت: کارهای کارشناسی این دو طرح طی یک هفته آینده در کارگروه فرصتهای سرمایهگذاری استان انجام میشود تا ظرفیت کشت پنبه در خوسف، فردوس و بیرجند با استفاده از منابع آبی موجود مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم چه در حوزه معدن چه حوزه محصولات کشاورزی به دنبال چرخههایی باشیم که زنجیره تولید را کامل کند.
استاندار خراسان جنوبی آبان ۹۹ پس از حضور در این استان شعار «خراسان جنوبی؛ تدبیر، تلاش، توسعه» را سرلوحه امور اعلام کرد و متعاقب آن از راهاندازی ستاد توسعه خاوران خبر داد.
ستاد توسعه خاوران با هدف بهکارگیری همه ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی در فضایی همافزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همهجانبه و متوازن خراسان جنوبی، ۱۷ دی پارسال با حضور استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استان در محل استانداری به طور رسمی راهاندازی و از سند توسعه خاوران هم رونمایی شد.
پنج کمیته تخصصی شامل «کمیته شناسایی و جذب نخبگان، فعالان و افراد موثر در حوزه سرمایهگذاری»، «کمیته شناسایی فرصتها و مزیتهای سرمایهگذاری در استان»، «کمیته شناسایی و جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی»، «کمیته اطلاعرسانی و فرهنگسازی» و »کمیته پایش و ارزیابی عملکرد» ذیل ستاد توسعه خاوران فعالیت میکنند و دبیرخانه این ستاد در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی مستقر است.
استاندار خراسان جنوبی فروردین امسال در چهارمین نشست ستاد توسعه خاوران اعلام کرد: طرح راهاندازی "ستاد توسعه خاوران" در سطح ملی مورد تایید قرار گرفته و به عنوان یک الگو به تمامی استانها ابلاغ شده است.
ملانوری گفت: طی مکاتبهای گزارش طرح ستاد توسعه خاوران به وزیر کشور ارائه شد و با توجه به مطلوب ارزیابی شدن این اقدام، به معاونت اقتصادی ریاست جمهوری و در ادامه در قالب یک طرح جامع برای اجرا به تمامی استانها ابلاغ شد.