مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ گفت: برای نخستین بار ۳۰ هکتار از مزارع کلزا در این شهرستان با استفاده از پهپاد علیه آفت "شته مومی" سم‌پاشی شد.

علی دیانتی روز شنبه در حاشیه بازدید از این مزارع در روستای "گوگجلو" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای بعضی از عملیات کشاورزی در برخی از مناطق به دلیل سخت‌گذر بودن، شیب دار و ناهموار بودن مزرعه، خیس و گل آلود بودن زمین امکان پذیر نیست و یا به سختی انجام می‌شود ولی امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، پهپادها این امکان را برای کشاورزان میسر ساخته‌اند.

وی افزود: در مزارع کلزا به دلیل ارتفاع زیاد گیاه، ورود به مزرعه و سم‌پاشی با سم‌پاش‌های موجود، امکان پذیر نیست، از اینرو سم‌پاشی با پهپاد جایگزین بهتری برای انجام این کار است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ با بیان اینکه ترویج استفاده از این امکان، اولویت کارشناسان جهاد کشاورزی است، اظهار داشت: امسال ۱۷۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان به محصول کلزا اختصاص یافته که پیش‌بینی می‌شود در حدود ۷۰ درصد از این مزارع شهرستان، سم‌پاشی با پهپاد انجام گیرد.

دیانتی، مدیریت مصرف سموم، صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش نیروی انسانی مورد نیاز و هزینه‌های کارگری را از مزایای استفاده از پهپاد دانست و افزود: همچنین پیشگیری از آلودگی‌های زیست محیطی، کاهش خسارت له شدگی ناشی از تردد ماشین آلات کشاورزی در مزارع، امکان سم پاشی در باد و کاهش باد بردگی سموم، افزایش اثر بخشی سموم و هدفمند شدن آن، کاهش مدت زمان سم‌پاشی، توجه به سلامت کاربران دستگاه سمپاش و بطور کلی کاهش هزینه‌های تولید محصول را مزایای استفاده از پهپاد در در عملیات سم‌پاشی مزارع کشاورزی برشمرد.

پهپاد، مخفف عبارت "پرنده هدایت پذیر از دور" است که به هواپیماهای بدون سرنشین اطلاق می شود که در سال‌های اخیر در بخش های مختلف از جمله بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۱۲ هزار و ۶۱۰ هکتار از این میزان باغ‌ات و مابقی را اراضی زراعی تشکیل می‌دهد؛ سیب و انگور عمده‌ترین محصولات باغی و گندم، جو، چغندرقند و یونجه نیز محصولات زراعی عمده این شهرستان را تشکیل می‌دهد.

بیش از ۵۰ نوع محصول کشاورزی در این شهرستان تولید می‌شود.