تهران- ایرنا- یک کارشناس مذهبی گفت: برکت در زندگی باعث خواهد شد تا عمر انسان و سرمایه‌های او در مسیر آبادانی دنیا و آخرت قرار گیرد.

پیامبر اکرم (ص) در بیست و دومین روز از ماه مبارک رمضان اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ أَبْوَابَ فَضْلِک وَ أَنْزِلْ عَلَی فِیهِ بَرَکاتِک وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِک وَ أَسْکنِّی فِیهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِک یا مُجِیبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّینَ. خدایا در این ماه درهای فضلت را به روی من بگشا و برکاتت را بر من نازل فرما و به موجبات خشنودی‌ات موفقم بدار و در میان بهشت‌هایت جایم ده، ای برآورنده خواهش درماندگان.

حجت الاسلام علی‌رضا شاه فضل قمصری به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در اولین فراز از این دعا از خدا می خواهیم درهای فضل و کرم خود را برای ما در این روز و ماه باز کند. فضل الهی به معنای نعمتی است که در برابر عمل انسان نیست، بلکه برگرفته از رحمت الهی است.

وی افزود: ماه رمضان ماهی است که زمینه های بهره برداری از فضل الهی فراوان است و اندک بهانه ای در این ماه درهای رحمت الهی را به روی انسان باز می کند. خداوند با تلاوت یک آیه قرآن توسط بنده خود ثواب یک ختم قرآن به او می دهد. اینکه نفس کشیدن انسان روزه دار در این ماه تسبیح و عبادت است، یکی از علایم فضل و رحمت الهی است. نمونه های زیادی از فضل و رحمت الهی برای این ماه ذکر شده است که در این دعا از خدا می خواهیم تمام درهای فضل خود را به روی ما باز کند تا در قیامت پیمانه عمل خیر و ثواب ما فزونی یابد.

این پژوهشگر مذهبی ادامه داد: در فراز دیگر از خدا می خواهیم برکات خود را بر ما نازل کند. هر چیز که برکت پیدا کند، ثمردهی مضاعف پیدا می کند و آثار خیرش فزونی می یابد. مال پر برکت، فرزند با برکت، عمر مبارک و سایر نعمت های الهی که همراه با برکت الهی باشد، می تواند زندگی انسان را متحول کند. برکت در زندگی باعث خواهد شد عمر انسان و سرمایه های او در مسیر آبادانی دنیا و آخرت مصروف شود و از آسیب ها و گزند ها دور باشد.

وی اضافه کرد: شیطان از زندگی پربرکت دور می ماند و اعمال خیر انسان با برکت از دستبرد شیطان دور خواهد بود. ماه رمضان ماه مبارکی است و شب قدر که در این ماه است پربرکت ترین شب‌ سال است. کسانی که در ماه رمضان با اعمال عبادی این ماه همراه می شوند، بیشترین موفقیت را در جلب برکات الهی برای خود فراهم می آورند.
استاد معارف دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: در فراز سوم این دعا از خدا می خواهیم ما را در کسب رضایت الهی موفق بدارد. رضایت الهی از انسان یکی از بزرگترین درجات انسانی است به گونه ای که اگر انسان به این توفیق برسد می تواند ادعا کند به بالاترین درجات انسانی دست یافته است. رضایت الهی برای انسان به این شکل ممکن می شود که فرد، خود را بنده خدا قرار دهد و در کارهایش نیتی جز رضایت الهی نداشته باشد.
وی افزود: رسیدن به این مقام نیازمند معرفتی بسیار بالا و عمیق است و دستیابی به این معرفت در ماه رمضان بسیار آسان است. خصوصا شب قدر که ابواب رحمت الهی برای بنده ها باز است بزرگترین درخواست انسان می تواند این باشد که خدایا توفیق دستیابی به رضایت خودت را نصیب ما بگردان

شاه‌فضل اضافه کرد: در آخرین فراز از خدا می خواهیم در مقام اجابت‌کنندگی مضطران از ما دستگیری کند و در بهترین مکان های بهشت جای دهد. قرآن کریم، نجات از جهنم و رسیدن به بهشت را علامت رستگاری انسان معرفی کرده است. در ماه رمضان درهای بهشت به روی بندگان باز است و این بنده است که باید با پرهیز از سستی و کوتاهی از این فرصت بهره مند شود.