عصر امروز یکشنبه محسن حاجی میرزایی در دیدار معلمان برگزیده با محمد باقر قالیباف که هم زمان با روز معلم انجام شد و تعدادی از نمایندگان مجلس و معاونان وزیر نیز حضور داشتند افزود: خود خداوند ، معلم است وپیامبران و ائمه اطهار نیز معلم هستند و معلمی شغل با منزلتی است؛ بنابراین وظیفه خود می دانم این روز را به عموم معلمان، تبریک بگویم.
وی ضمن گرامی داشت نام استاد شهید مرتصی مطهری به عنوان یکی از مبانی بزرگ فکری، علمی و اخلاقی جامعه از شهیدان رجایی و باهنر به عنوان معلمان بزرگ جامعه نام برد.
به گزارش وزارت آموزش و پرورش حاجی میرزایی در این جلسه که به صورت ویدئو کنفرانس و در بستر شبکه شاد برگزار شد اظهار داشت: جامعه آن گونه که آموخته است، عمل می کند، نهادها و سازمان ها آن گونه عمل می کنند که آموخته اند. اگر قرار است طوری دیگر عمل کنند باید چیز دیگری بیاموزند، پس دولت و مجلس باید به جایگاه رفیع آموزش و پرورش بیندیشند. فرصت آموزش و پرورش، طلایی ترین فرصت برای پیگیری مهم ترین اهداف و اولویت های جامعه اسلامی است.
عضو کابینه تدبیر و امید اجرای «سند تحول بنیادین» را مهم ترین برنامه آموزش و پرورش بر شمرد و اذعان کرد: این سند نگاشته شده تا آموزش و پرورش را متحوّل و آن را به اهدافش نزدیک ترکند و این اولویت کاری ما است. بنابراین برای تحول در آموزش و پرورش مسیر های متعددی پیموده شده است و در ده سال اخیر، اقدامات متنوعی انجام شده است،هرچند همه اقدامات صورت گرفته، ارزشمند و قابل اعتناست، اما ما رویکرد جدیدی را برگزیدیم و در کنار استمرار فعالیت های پیشین، «تحول در نیروی انسانی» را در دستور کار قرار دادیم؛ زیرا معتقدیم تا زمانی که تحول در نیروی انسانی ایجاد نشود، تغییری در نظام تعلیم و تربیت اتفاق نمی افتد، بنابراین روی این نقطه متمرکز شدیم و اولین اقدام، «استخدام و تعیین تکلیف ۱۰۲ هزار معلم»، بدون هیچ گونه اعمال نظر شخصی بود که آرامشی را برای آن ها ایجاد کرد.
حاجی میرزایی اظهار کرد: رویه معمول ورود نیرو به آموزش و پرورش؛ نظام تعلیم و تربیت را دچار آسیب کرده بود، لذا با دستور رهبر معظم انقلاب و مصوبه راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی، ورودی آموزش و پرورش اصلاح شد و از این پس، جذب نیرو صرفاً از طریق «دانشگاه فرهنگیان» و «دانشگاه شهید رجایی» امکان پذیر است.
وی ادامه داد: اقدام بعدی ما این بود که بررسی کنیم آیا دو دانشگاه مذکور، نیروی مورد نظر آموزش و پرورش را تأمین می کنند؟ لذا با تمرکز بر این موضوع «۱۲» رشته تحصیلی جدید برای دانشگاه فرهنگیان را ایجاد کردیم تا معلمان با برنامه های درسی جدیدی تربیت شوند.همچنین «طرح کارآمد» را برای معلمان فعلی دوره آموزش ابتدایی و «طرح جامع یادگیری» را برای دوره آموزش متوسطه، با هدف انتقال دانش معلمان به یکدیگر برای افزایش صلاحیت ها و توانمندی ها، اجرایی کردیم.
وزیر آموزش و پرورش «برنامه درسی» را دیگر هدف تحول دانست و اظهار کرد: نقطه اساسی تحول در آموزش و پرورش،این است که بر اساس سند تحول، تربیت محور بودن برنامه درسی را محور قرار دهیم. بنابراین برای ۱۱ حوزه درسی، الگوی درسی تدوین و در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار دادیم.
وی سومین حوزه تحول را، «حوزه سنجش و ارزشیابی» اعلام و عنوان کرد: سنجش خوب و دقیق عملکرد و فعالیت ها، امری ضروری است که باید به آن پرداخته شود؛ با تدابیری که اتخاذ شد می توانیم در آینده، سنجش های دقیق تر از پیشرفت تحصیلی و عملکرد کلی نظام آموزشی، به دست آوریم که نقطه تحول در نظام تعلیم و تربیت خواهد بود.
حاجی میرزایی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و ایجاد اختلال در نظام آموزشی، اذعان کرد: در این راستا آموزش و پرورش کار فوق العاده ای کرد، کرونا شیرازه آموزش را از هم گسیخت، اما فرهنگیان با هوشمندی تمام، در کمتر از یک هفته دوباره آموزش را به جریان انداختندو این بساط از هم گسیخته را ترمیم کردند ودر این شرایط، کاری فوق العاده انجام دادند که من از همه معلمان دراین خصوص، قدردانی می کنیم.
وی ادامه داد: ما امروز جدیدترین خدمات مبتنی بر«IT»را ارائه می دهیم و در این زمینه گوی سبقت را از دیگران ربودیم به طوری که ۱۳ میلیون نفر، در هفته در شبکه «شاد» فعالیت می کنند و به طور توسط ۵۰ هزار ارتباط زنده در «شاد» برقرار می شود. معلمان وارد زیست بوم جدیدی شده بودند و با این که هیچ آموزشی را دریافت نکرده بودند، به سرعت مهارت های لازم را فرا گرفته و اهداف تعلیم و تربیت را به خوبی دنبال کردند.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص رتبه بندی معلمان، گفت: این طرح را با فراز و نشیب های فراوانی به تصویب رساندیم و تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم که انتظار می رود در کوتاه ترین وقت ممکن، تصویب و به نتیجه برسد. با اجرای رتبه بندی، مراتب صلاحیت های معلمان را مشخص می کنیم تا بتوانیم در معلمان برای ارتقای شایستگی ها و صلاحیت های معلمی، ایجاد انگیزه کنیم تا آن ها توانمندی های خود را افزایش دهند.
رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار گفت: دولت آینده باید اولویت اصلی خود را به بحث آموزش و پرورش قرار دهد چرا که بی شک ساماندهی و ثبات اقتصادی و استقلال و رفع مشکل آسیبهای اجتماعی در گرو رشد آموزش و پرورش و توسعه آموزشی است.
به گزارش ایرنا از خانه ملت، محمد باقر قالیباف که در مراسم تجلیل از معلمان برگزیده ۳۱ استان کشور سخن می گفت افزود: تعدادی از دانش آموزان به خاطر محرومیت و عدم دسترسی به امکانات از فضای مجازی فراهم شده برای آموزش محروم اند بر اساس همین مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی کرد که امکانات لازم برای مناطق محروم تامین شود.
وی با تاکید بر لزوم توجه به عدالت آموزشی، گفت: یکی از اثرات مثبتی که آموزش در دوران کرونا داشت ایجاد بستر نظارت و کنترل و ارتباط بی واسطه بین همه بخش های آموزش و پرورش از بالاترین بخش یعنی مدیران و آموزش و پرورش تا پایین ترین سطوح بود. همچنین یکسان سازی متون و کتب درسی نیز در این سیستم اتفاق مثبتی بود که رخ داد اما دغدغه افرادی که به امکانات سخت افزاری دسترسی ندارند کماکان برای ما مهم است.
رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه رتبه بندی معلمان که از سوی دولت ارائه شده است، گفت: این لایحه در کمیسیون در حال بررسی است و با وجود اینکه بررسی و تصویب آن نهایی نشده است مجلس در چارچوب بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی بودجه آن را انجام داده است.