به گزارش ایرنا با توجه به ادامه همه گیری کرونا، کشورهای عربی مقررات ویژه ای را به خصوص با شروع ماه مبارک رمضان وضع کردند که به گونه خاص در زمینه واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی در مراسم افطار به اجرا می گذارند.
طبق نظرسنجی اخیر در برخی از این کشورها شمار کسانی که اجناس مورد نیاز خود را از طریق آنلاین سفارش می دهند افزایش یافته است.
محدودیت های رفت و آمد در سراسر خاورمیانه به طور فزاینده ای در حال اجراست. به طور مثال عمان اعلام کرد که در طول ماه رمضان، حرکت وسایل نقلیه و رفت و آمد مردم از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح ممنوع است و فعالیت های تجاری نیز مجاز نخواهد بود.
در عراق هم تردد در طول هفته از ۹ شب تا ۵ صبح ممنوع شد. افزون بر این در روزهای جمعه و شنبه محدودیت های بیشتر اعمال می شود.
بر اساس آخرین آمار ابتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته عراق و تونس بیشترین آمار ابتلا و مرگ و میر را ثبت کرده اند به طوری که تونس فقط در یک روز ۱۰۰ نفر فوتی را گزارش کرده است.
آخرین وضعیت کشورهای منطقه در ارتباط با کرونا به شرح زیر است:
کویت: وزارت بهداشت کویت از ثبت هزار و ۲۵۳ مورد جدید ویروس کرونا در طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. تعداد کل پرونده های ثبت شده در این کشور به ۲۷۹ هزار و ۸۵ مورد رسید و ۱۱ مورد مرگ ثبت شده است که در نتیجه آمار جان باختگان به هزار و ۶۰۱ نفر رسیده است.
عراق: وزارت بهداشت و محیط زیست در عراق ۳۳ مورد مرگ و میر جدید ناشی از ویروس کرونا را گزارش داد که در مجموع آمار جان باختگان تاکنون به پانزده هزار و ۶۷۳ مورد رسیده است.
این وزارتخانه در گزارشی ۶ هزار و ۲۳۳ مورد ابتلای جدید را اعلام کرد که شمار کل مبتلایان تاکنون به ۹۸ هزار و ۱۸۷ نفر رسیده است همچنین ۷ هزار و ۹۳ نفر بهبود یافته اند.
این وزارتخانه اظهار داشت که تاکنون ۴۱۴ هزار ۹۱۹ نفر از شهروندان واکسینه شده اند.
لبنان: بر اساس گزارش وزارت بهداشت لبنان تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور رو به کاهش است این در حالی است که روند واکسیناسیون آغاز شده و تعداد ابتلای روزانه به نسبت کاهش یافته است
بر اساس آمار طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد هزار و ۱۲ مورد ابتلای جدید ثبت شده که نسبت به روزهای گذشته روند نزولی داشته است و تعدا کل مبتلایان به ۵۳۱ هزار و ۸۳۴ نفر رسیده است .بر این اساس تعداد فوتی ها ۲۲ مورد گزارش شده است و تاکنون تعداد کل جان باختگان ۷ هزار و ۳۹۰ نفر ثبت شده است.
این در شرایطی است که روند واکسیناسیون با استفاده از واکسن فایزر ادامه دارد و واکسیناسیون با واکسن استرازینکا نیز پس از چند روز متوقف شدن از سر گرفته شده است.
وزارت اطلاعات لبنان اعلام کرد که تعداد ثبت کنندگان برای دریافت واکسن از طریق پلتفرم های الکترونیکی به ۷ هزار و ۶۰۰ نفر رسیده که به ۶ هزار و ۸۰۰ تن از آنان پیامکی مبنی بر زمان واکسیناسیون به آنها ارسال شده است.
سوریه: وزارت بهداشت از ثبت ۶۵ مورد جدید ویروس کرونا و بهبود ۲۳۴ مورد و فوت ۸ نفر خبر داد.
این وزارتخانه در بیانیه ای اظهار داشت که تعداد مبتلایان تاکنون به ۲۳ هزار ۲۵۶ نفر رسیده است که از این تعداد ۱۸ هزار ۱۶۶ مورد بهبود یافته و هزار و ۶۳۹ نفر فوت کرده اند.
براساس اعلام وزارت بهداشت سوریه طی ۲۴ ساعت گذشته، ۶۷ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته و ۱۰۵۱ مورد جدید ابتلا ثبت شده است.
سوریه چندی پیش با وارد کردن واکسن سینوفارم از چین روند واکسیناسیون را آغاز کرده است است. طبق اعلام وزارت بهداشت این کشور مرحله دوم ورود دوزهای این واکسن طبق توافقات صورت گرفته به زودی صورت می گیرد.
مصر: سخنگوی وزارت بهداشت مصر با صدور بیانیه ای درباره آخرین آمار کرونا در این کشور اعلام کرد: هزار و ۱۲۵ مورد ابتلای جدید و ۶۰ نفر فوتی در طی ۲۴ ساعت گذشته ثبت شده است که مجموع مبتلایان تاکنون به ۲۳۵ هزار و ۱۴۰نفر و مجموع جان باختگان به ۱۳ هزار ۷۷۹ تن رسیده است.
و تا کنون ۱۷۲ هزار و ۳۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته اند.
یک مقام در وزارت بهداشت مصر اعلام کرد که در ماه آینده این کشور تولید بومی واکسن چینی سینوفارم را آغاز می کند و هدف تولید ۶۰ میلیون دوز از این واکسن خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد که اخیراً تقاضای مصری ها برای استفاده از واکسن به ویژه پس از موج همه گیری ویروس در هند افزایش یافته است.
وی گفت که مصر واکسن چینی سینوفارم و واکسن استرازینکا را وارد کرده که روند واکسیناسیون آغاز شده و همچنین قرارداد واردات دوزهای واکسن روسی اسپوتنیک وی نیز با طرف روسی امضا شده است.
مغرب: وزارت بهداشت مغرب ثبت ۲۹۸ مورد جدید ویروس کرونا را اعلام کرد که تعداد کل مبتلایان در این کشور ۵۱۳ هزار و ۳۱۴ نفر رسیده است.
مغرب همچنین ۸ موردفوتی را ثبت کرده است که تعداد کل جان باختگان به ۹ هزار و ۷۵ نفر رسیده است.
اردن: براساس اعلام وزارت بهداشت اردن، طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۵ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته و ۷۰۴ مورد جدید ابتلا ثبت شده است.
وزارت بهداشت اردن گفت: مجموع مبتلایان در اردن به ۷۱۸ هزار و ۹ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری ۹ هزار ۴۷ نفر ثبت شده است.
امارات: این کشور تاکنون ۵۳۲ هزار و ۷۱۰ مورد ابتلا و هزار و ۶۰۷ مورد فوتی را ثبت کرده است و تعداد بهبود یافتگان ۱۳ هزار ۶۷ نفر است.
این کشور بیش از ۹ میلیون دوز واکسن کرونا در اختیار شهروندان خود قرار داده و آنها را واکسینه کرده است. وزارت بهداشت امارات اعلام کرده است که میانگین توزیع واکسن ۹۴.۹۱ دوز به ازای هر یکصد نفر در این کشور است.
امارات برنامه واکسیناسیون را نیمه ماه دسامبر گذشته علیه ویروس کرونا آغاز کرد. ابوظبی این کار را چند روز بعد از در دستور کار قرار دادن رسمی واکسن شرکت سینوفارم چین آغاز کرد.
یمن: تعداد کل مبتلایان ۶ هزار ۴۴۶ نفر و تعداد جان باختگان هزار و ۲۶۹ تن ثبت شده است. در همین حال تعداد بهبودیافتگان ۲ هزار ۹۸۷ گزارش شده است.
وزیر بهداشت دولت مستعفی منصور هادی اعلام کرد که هزار و ۷۰۴ نفر در قالب ۴۲۶ تیم، کار واکسیناسیون ۳۱۷ هزار و ۳۶۳ نفر از پرسنل پزشکی و سالخوردگان و افراد دارای بیماری زمینه ای را در ۱۳۳ بخش در ۱۳ استان یمن آغاز کرده اند. واکسن استرازینکا در قالب طرح کواکس چندی پیش از طریق فرودگاه عدن وارد یمن شد.
این در حالی است که در بخش های تحت کنترل نیروهای انصارالله و کمیته های مردمی یمن، ابهامات زیادی در مورد واکسیناسیون وجود دارد؛ مناطقی که مردمش به دلیل سکوت و بی عملی جامعه جهانی و حمایت قدرت های غربی از عربستان و متحدانش، بی وقفه زیر بمباران و موشک باران قرار دارند.
عربستان: این کشور تاکنون ۴۲۴ هزار و ۴۴۵ مورد کل ابتلایان سعودی و ۷ هزار ۴۵ مورد فوتی و ۴۰۷ هزار ۶۵۰ نفر از بهبودیافتگان را ثبت کرده است.
این کشور پس از یک دوره صعودی در روند شیوع کرونا با به کارگیری اقدامات پیشگیرانه و اعمال کامل اقدامات احتیاطی مانع گسترش هر چه بیشتر این ویروس شد.
عربستان سعودی توزیع ۱۰ میلیون دوز واکسن علیه ویروس جدید کرونا را از زمان آغاز کار واکسیناسیون به شهروندان آغاز کرده است.
وزارت بهداشت عربستان اعلام کرده است که واکسن کرونا برای همه شهروندان سعودی و اتباع خارجی مقیم این کشور رایگان است.
قطر: وزارت بهداشت تعداد کل مبتلایان را ۲۱۰ هزار و ۷۰ نفر و تعداد بهبودیافتگان را ۹۹ هزار و ۴۴۴ و تعداد جان باختگان را ۴۹۶ نفر تاکنون اعلام کرده است. آمار نشان می دهد که قطراز میان کشورهای عربی توانسته است تا میزان مرگ و میر در این کشور را به خوبی کنترل کند.
این کشور از زمان تولید واکسن های کرونا برای تامین آن و اجرای واکسیناسیون شهروندان خود وارد عمل شد و براساس آمارهای رسمی، بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر از مردم این کشور ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری، اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
این درحالی است که قطر با توجه به میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ میلادی درحال مذاکره با شرکت های تولید کننده واکسن برای تضمین دستیابی همه کسانی است که برای حضور در این رویداد ورزشی به قطر می آیند.
عمان: مبتلایان تاکنون ۱۹۹ هزار ۳۴۴ ، بهبودیافتگان ۸۱ هزار ۶۹۶ و جان باختگان تاکنون ۲ هزار ۸۳ نفر ثبت شده است.
وزارت بهداشت عمان نیز روز دوشنبه (۲۹ فروردین ماه) اعلام کرد که تاکنون حدود ۲۰۰ هزار نفر را در قالب برنامه واکسیناسیون علیه ویروس کرونا واکسینه کرده است.
در گزارش هفتگی وزارت بهداشت عمان آمده است: مجموع دریافت کنندگان واکسن کرونا به ۱۹۸ هزار و ۵۶۳ نفر رسیده است.
سلطان نشین عمان برنامه واکسیناسیون علیه کرونا را اواخر دسامبر گذشته با واکسن فایزر- بیو ان تک آغاز کرد و سپس اجازه استفاده اضطراری از واکسن استرازینکا را داد.
برنامه واکسیناسیون شامل افراد بالای ۶۰ سال در همه استان ها را - صرف نظر از اینکه سالم هستند یا بیمار- در بر می گیرد.