مظاهر طهماسبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در فرایند کلی قطعا برای کشور خاصی همچون ایران حضور حداکثری یک واکسیناسیون در مقابل قدرت های بدخواه محسوب می شود و باید زمینه این مشارکت حداکثری را در درجه حاکمیت فراهم کند و مردم نیز باید در این جهت گام بردارند.
وی افزود : کشور ما در شرایطی است که نه تنها بدخواهان داخلی ، بسیاری از بدخواهان خارجی اصرار دارند که زمینه مشارکت مردم در این انتخابات بسیار پایین بیاورند تا از این طریق ، دولت با رای حداقلی بر سرنوشت حداکثر مردم حاکم شود و از این طریق مردم احساس کنند دولت یا مجلس شورای اسلامی یا شورای شهر منتخب آنها نیست و بدین نحو اعتماد ملی را دچار خدشه کرده و مملکت را به مرحله فروپاشی بکشانند.
طهماسبی گفت : در چنین شرایطی انتظار داریم احزاب ، حاکمیت و مردم حساسیت انتخابات را درک کنند، مخصوصا این که انتخابات ۲۸ خرداد ماه حساس ترین انتخابات بعد از انقلاب محسوب می شود چرا انقلاب ما چهل سالگیش را پشت سر گذاشته که نشانگر پختگی است و انتظار است حاکمیت با فراهم کردن زمینه های لازم و مردم با حضور پرشور در پای صندوق های رای ، مشارکت حداکثری در انتخابات را محقق کنند.
وی افزود : این انتخابات تاثیرات شگرفی در آینده کشور خواهد داشت و این را مردم بعدها خواهند فهمید. همان گونه که دوم خرداد ۱۳۷۶ در تاریخ ایران به عنوان یک سرفصل برجسته درآمد و ماندگار ماند ، این انتخابات هم چنین اثر و ماندگاری خواهد داشت.
این فعال سیاسی گفت : حضور حداکثری در انتخابات زمینه ای را فراهم می کند تا گام های محکم و استوارتری در چله دوم انقلاب برای توسعه و پیشرفت کشور برداشته شود. مشارکت در انتخابات را نباید صرفا یک عدد در نظر گرفت بلکه باید زمینه مشارکت را فراهم کرد و از تاثیرات آن در سطح بین المللی بهره برد.
وی افزود : در دهه های قبل کشورهایی بودند که در آن انتخابات برگزار شد که حضور و مشارکت حداکثری را در آنها شاهد بودیم مانند عراق دوره صدام که ۹۹ درصد مردم عراق به شخص او و حزب او رای داده بودند ولی واقعیت این است که مشارکت در آنجا و اقعی نبود و تنها عددسازی بود در حالی که مشارکت واقعی یک معنایش رای بالا و اثراتش است و معانی دیگری هم دارد که از جمله آن وجود نامزدهای متنوع از سلایق مختلف و فراهم بودن رقابت عادلانه و آزادانه است.
طهماسبی با اظهار این که تنها مشارکت واقعی مردم می تواند اعداد و ارقام شرکت در انتخابات و رای دادن را اثرگذار کند ، توضیح داد : در برخی از کشورها رای دادن یک وظیفه اجباری و رای ندادن باعث محرومیت از برخی حقوق می شود و در نتیجه افراد در آن جوامع برای این که از برخی مواهب و حق و حقوق محروم نمانند پای صندوق های رای می روند و رای می دهند در حالی که مشارکت واقعی به این معنا نیست.
وی افزود : خوشبختانه در جمهوری اسلامی رای دادن یک حق برای شهروندان است و کسی حق ندارد دسترسی به این حق را از آنها سلب کند و معنای دیگرش هم این است که هر کسی باید از حق خودش استفاده کند و اگر نخواست استفاده کند هم نباید کسی معترض شود و یا عواقبی برایش در پی داشته باشبد.
این فعال سیاسی گفت : یکی از مشکلاتی که طی سال های اخیر ایجاد و نتیجه اش در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشاهده شد این است که بخش قابل توجهی از مردم از حق خودشان برای شرکت در انتخابات به هر دلیلی استفاده نکردند و این برای حاکمیت خوب نیست چون نشان می دهد که جمع زیادی از مردم احتمالا به این نتیجه رسیده اند که رای دادهای مکرر در سرنوشتشان تاثیری نداشته و در بر همان پاشته می چرخد و آثار مثبتی به رغم مشارکت حداکثری در انتخابات مشاهده نکردند.
وی با اظهار این که در یک بازه زمانی ۲ ماهه نمی توان مردم را برای مشارکت حداکثری بسیج کرد بویژه این که به زعم خودشان تجربه خوشایندی از مشارکت های قبلی و اثرگذاری های آن ندیدند ، افزد : متاسفانه وضعیت حتی برای برخی از احزاب و گروه ها بویژه اصلاح طلبان هم جهت بسیج مردم بغرنج شده است چون هنوز نمی دانند بر سر نامزدهایشان پس از ثبت نام چه می آید و آیا اصلا نامزدهای اصلیشان تایید می شود ؟ به همین خاطر نمی دانند باید روی کدام نامزد سرمایه گذاری و با اخذ یا دادن برنامه ، به مردم معرفیش کنند.
دبیر حزب پیشرو اصلاحات در مازندران گفت : هر کسی دغدغه میهن ، توسعه دین ، دموکراسی و رفاه دارد باید برای فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تلاش کند و مردم هم نباید دلسرد شوند چون مملکت متعلق به آنان است.
وی افزود : حاکمیت باید زمینه مشارکت حداکثری مردم را فراهم کند تا مردم بپذیریند که مشارکت آنها در سرنوشت و آینده کشور تاثیر دارد و آن را به عنوان یک حق لحاظ کنند
طهماسبی با اشاره به دشمنی های مختلف علیه جمهوری اسلامی ایران ، گفت : بدخواهان پله پله به جلوی می آیند و اگر نوک حمله خود را به سمت دولت می برند ، دنبال جداسازی هستند یعنی اینکه یک مشت را تبدیل به انگشت بکنند تا انگشت ها را جداگانه مورد حمله خود قرار بدهند .
این فعال سیاسی خطاب به نخبگان و تصمیم گیران مملکت اظهار داشت : همه باید با درک حساسیت این برهه از تاریخ کشور سعی و تلاش کنند تا کشور دوباره به چیزی که در منطقه و خاورمیانه می بینیم بر نگردد .
وی ادامه داد : با همه بحران هایی که کشور در زمینه بیکاری ، گرانی ، عدم سرمایه گذاری ، توسعه نیافتگی و معضلات ریز و درشت زیست محییطی مواجه است ، تجمیع آنها می تواند تبدیل به زلزله ای با قدرت بالا برای کشور تبدیل شود و قطعا تبعات چنین زلزله ای به همه گروه ها ، جریان ها ، مردم و حاکمیت خواهد رسید و کسی نمی تواند از تبعات آن در امان باشد.
دبیر حزب پیشرو اصلاحات در مازندران تاکید کرد : در این برهه زمانی مردم با حضور حداکثری در انتخابات می توانند نقش تاریخی خود را ایفا کنند. البته در این زمینه حاکمیت نیز مسئولیت تاریخی دارد و نباید اجازه دهد مشارکت در انتخابات به هدف تامین منافع اقلیت خاص در کشور تغییر جهت دهد.
وی افزود : متاسفانه خبرهای خوشایندی از زمینه سازی برای مشارکت حداکثری مردم در برخی نهادها به گوش نمی رسد. مثلا این که در گزینش اصل اصیل حضور مردم در مسئولیت خود در شوراها که میراث دولت اصلاحات است بیش از یکهزار نفر را بنا به اعلام وزارت کشور با داشتن استعلام مثبت دستگاه های قانونی ، کنار بگذارند ، پذیرفته نیست و امیدواریم تا دیر نشده جبران مافات شود.
طهماسبی گفت : نتیجه این نوع رفتار با داوطلبان و نامزدهای گروه ها و سلایق غیرهمسو را در مجلس یازدهم دیدیم و اگر انتخابات ریاست جمهوری نیز قرار باشد به همین صورت پیش برود ، انتظار مشارکت حداکثری مردم بی معنی است و مسئولیت تبعاتش هم با همان هایی است که چنین وضعیتی را رقم می زنند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه به صورت همزمان برگزار می شود .