کرج - ایرنا - مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: همسو با گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی، پرورش ماهیان زینتی می تواند برای زنان روستایی اشتغالی پایدار ایجاد کند.

مریم اکبری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: همسو با گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی و افزایش تقاضا برای نگهداری ماهیان زینتی در منزل و همچنین وجود بازار صادراتی مناسب، پرورش ماهیان زینتی به عنوان شاخه ای از آبزی پروری، می تواند فرصت شغلی مناسبی برای بانوان روستایی بدلیل وجود فضاهای بدون استفاده در روستا، اشتغال آسان و وجود بازار کار و درآمد گسترده باشد.
وی اظهار داشت: به همین منظور و با هدف ایجاد اشتغال پایدار برای زنان کارآفرین روستایی، در کنار حفظ تنوع زیستی این موجودات زیبا و رنگارنگ، طرح پرورش ماهیان زینتی۶ هزار قطعه ای از چندین گونه از خانواده گوپی ها، توسط مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی استان البرز در بهمن ماه سال۹۹ در سالنی به مساحت ۱۶۰ مترمربع به صورت پرورش در وان در حومه شهرستان کرج به مرحله اجرا درآمده و اکنون درحال بهره برداری است.
اکبری گفت: عملیات اجرایی این پروژه شامل شناسایی بانوی کارآفرین، علاقه مند به یادگیری و یاددهی در زمینه پرورش آبزیان، ارائه آموزش های تخصصی و نحوه تجهیز سالن با همکاری مدیریت شیلات سازمان، خرید تجهیزات پرورش ماهی مانند: دستگاه ساید چنل، غذای خشک ماهی و ۶۰عدد وان پرورش توسط مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی البرز می باشد.
وی افزود: این کسب و کار، دارای بازار صادراتی مناسب تری نسبت به ماهیان خوراکی بوده و قوانین و تعرفه های صادراتی آنها آسان تر و طول دوره برگشت سرمایه تقریبا ۴ماه می باشد.
وی تصریح کرد: باتوجه به ظرفیت ۶ هزار قطعه تولید در وان و قیمت فروش میانگین ۳۵۰ تومان برای هر قطعه ماهی و طول دوره پرورش ۴ماهه، میزان درآمد با کسر هزینه های ثابت و جاری حدود ۲۱ میلیون تومان پیش بینی می شود.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان البرز با بیان اینکه هم اکنون یک بانوی کارآفرین در این عرصه وارد شده، گفت: این بانوی کارآفرین البرزی با تحصیلات مرتبط در آبزی پروری، ضمن همکاری با این مدیریت در تدریس مباحث کسب و کار براساس الگویlnsie, پرورش ماهی، زالو و جلبک، تمام تلاش خود را در تکمیل زنجیره تولید و فروش طرح پرورش ماهی بکار بسته و با اخذ مجوز مشاغل خانگی از سازمان جهادکشاورزی البرز و دریافت تسهیلات قصد توسعه طرح مذکور را دارد.

در استان البرز ۲۶ واحد پرورش ماهیان زینتی با ظرفیت تولید ۱۴.۵ میلیون قطعه در سال فعال هستند.