به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس آمار منتشر شده سازمان شیلات استان تهران، سالانه در این استان نزدیک به ۹ میلیون قطعه انواع ماهی زینتی تولید می شود که بر اساس صحبت های افضل السادات شریفیان، واحد پرورش ماهی وی به تنهایی تولید ۲ میلیون قطعه از آن را بر عهده دارد.
حضور و فعالیت افضل السادات شریفیان مدیرعامل بزرگترین واحد پرورش ماهیان زینتی کشور، در شهرستان ری، سبب شد تا فرماندار ویژه این شهرستان بازدیدی از این واحد تولیدی داشته باشد، بازدیدی که پس از آن اعلام کرد: این شهرستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب تولید ماهی زینتی را دارد.
حمید زمانی فرماندار ویژه شهرستان ری طی هفته جاری در سلسله بازدیدهای خود از واحدهای تولیدی و رسیدگی به مشکلات آن، سری به مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان زینتی موج سبز زد تا از تلاش های زنی برای اشتغالزایی برای پسرانش تقدیر کند.
افضل السادات شریفیان ۶۹ ساله، مدیرعامل بزرگترین واحد پرورش و تکثیر ماهیان زینتی کشور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تمام انگیزه خود برای راه اندازی این مجتمع تولیدی کشاورزی را اشتغالزایی برای فرزندانش معرفی می کند.
واحد تولیدی مجتمع موجب سبز در زمین های امین آباد شهرستان ری با اشتغال ۲۰ نفر قرار دارد، واحدی که به گفته شریفیان از سال ۱۳۸۵ و با فقط با ۱۳ قطعه ماهی کار خود را آغاز کرده و اکنون صادرکننده انواع نژاد ماهی آنجل به اربیل، عراق، ترکیه، کویت و حاشیه خلیج فارس است.
وی می افزاید: خانوادگی کار می کنیم، پسر بزرگم کارشناسی ارشد شیلات و پسر کوچکتریم مهندسی کشاورزی خوانده اند، خودم هم علوم آزمایشگاهی و در ادامه میکروب شناسی خوانده ام.
این بانوی کارآفرین ادامه می دهد: به صورت تیمی کار می کنیم و تاکنون نیز کارهای جدیدید را برای اولین بار انجام داده ایم که نمونه آن تولید میگوی آرتیمیاست، سخت پوستی که در آب شور دریاچه ارومیه زیست می کرد و اکنون در حوضچه های پرورش ماهی ما برای غذای دیگر ماهی ها تولید می شود.
شریفیان با بیان اینکه از سال ۱۳۸۳ نخستین گروهی بوده اند که دست به تولید آرتیمیا به دور از آب دریا و به صورت صنعتی زده اند، اعلام می کند: از سال ۱۳۹۰ نیز نخستین گروهی هستیم که بدون مصرف آب این نوع میگو را تولید می کنیم، فناوری که مشابه آن در دست تولیدکنندگان اسرائیلی است که هنوز توانایی تولید بدون مصرف آب را ندارد.
این بانوی کارآفرین اضافه می کند: برای تولید میگوی آرتیمیا استخری پر آب می شود و با همان آب اولیه ادامه روند تولید شکل می گیرد و فقط به میزان تبخیر شده برای حفظ تعادل در شوری، آب اضافه می شود، فناوری که نمونه جهانی آن تاکنون گزارش نشده و حتی تولیدکنندگان اسرائیلی نیز توانایی تولید بدون آب را ندارند.
وی مهمترین ماهی زینتی تولیدی این مجتمع پرورش ماهی را انواع نژاد های آنجل معرفی می کند و می گوید: میگوهای تولیدی که طول آنها به بیش از ۱.۵ سانتی متر نمی رسد به عنوان غذای زنده ماهی تولید می شود و امکان پرورش انواع ماهی را به ما می دهد.
شریفیان آرتیمیا را کلید تکثیر ماهی می داند و می افزاید: اگر علم و میگوی آرتیمیا داشته باشیم، می توانیم هر نوع ماهی را تولید کنیم و پرورش دهیم، اتفاقی که در مچموعه ما رخ می دهد.
این بانوی تولیدکننده ماهیان زینتی دستیابی به این فناوری را ثمره ابتکار و پشتکار پسرانش معرفی می کند و اظهارمی دارد: ما هیچ نوع ماهی را از خارج از مجموعه وارد نمی کنیم، خودمان ماهی را پرورش می دهیم و می فروشیم، تخم ماهی یا ریز ماهی برای پرورش ماهی خریداری نمی کنیم.
وی اعلام می کند: این واحد پرورش ماهی کار خود را از سال ۱۳۸۵ با ۱۳ عدد ماهی آنجل شروع کرد اما اکنون در حالی که در پروانه تولیدمان عدد ۷۵۰ هزار قطعه به عنوان ظرفیت ثبت شده، سالانه بیش از ۲ میلیون قطعه ماهی تولید می کنیم.
شریفیان از حجم سرمایه گذاری انجام گرفته در این مجموعه تولیدی می گوید و می افزاید: شروع به کار با ۱۳ قطعه ماهی در سال ۸۵ چه میزان ارزش داشت؟ برای خرید زمین کنونی مجتمع به مساحت ۳۶ هزار متر مربع، خانه ام را فروخته ام و فقط در سال ۹۰، ۴۰۰ میلیون تومان هزینه عوارض شهرداری پرداخته ام، اکنون مجموع ارزش سرمایه گذاری اینجا را نمی دانم اما در زمین خریداری شده، فضاهای تولیدی بسیاری ایجاد کرده ام که چندین برابر به ارزش زمین افزوده است.
این بانوی کارآفرین می افزاید: میزان گردش مالی این مجموعه اکنون آنقدر نیست که بتوان مشابه خانه فروخته شده سال ۹۰ را خریداری کنم، به دنبال چنین کاری نیز نیستم، هدفم ایجاد فضای کسب و کار برای فرزندانم بود که به فضل الهی ایجاد شد.
وی ادامه می دهد: اکنون ۶۹ سال دارم و همه راه هایی که امکان داشت برای موفقیت برود را طی کرده ام، خوشحال از فعالیت پسرانم هستم و ۲۰ نفری که در این مجموعه به صورت تمام وقت و پاره وقت کار می کنند.
شریفیان بارها در سطح استان و کشور به عنوان تولیدکننده نمونه معرفی و تجلیل شده است اما در این مسیر متوقف نشده و همچنان برای بهبود و ادامه کار تولید ماهیان زینتی به پیش می رود.
این بانوی کارآفرین یکی از مهمترین مشکلات پیش روی کسب و کار خود را سند زمینی می داند که دچار مشکل شده و خواستار همکاری مسئولان برای رفع آن است.
استان تهران با تولید سالانه ۹ میلیون قطعه ماهی زینتی رتبه دوم کشور را در این زمینه دارد.
نظر شما