مهاباد- ایرنا- فرماندار ویژه مهاباد گفت: سازمان‌های مردم نهاد با نقش آفرینی در حوزه مبارزه با مواد مخدر می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد به خصوص در میان جوانان داشته باشند.

عارف خدرلو روز سه‌شنبه در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با توجه به اینکه در دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به ظرفیت سازمان های مردم نهاد انجام شده، از این پتانسیل باید در جهت مبارزه با مواد مخدر و اجتماعی کردن موضوع اعتیاد استفاده بهینه ای شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۶۰ سمن ثبت شده در مهاباد فعالیت دارند، اضافه کرد: تشکل ها با همراهی خیران باید در قالب اجرای همایش‌های مشترک در حوزه مبارزه با مواد مخدر سهیم بوده و حضور پررنگتری ایفا کنند.

فرماندار مهاباد با اشاره به اینکه کرونا وضعیت معیشت و اشتغال اقشار مختلف جامعه را تحت تاثیر قرار داده است، بیان کرد: بیکاری ناشی از شیوع کرونا علاوه بر فشار روحی و ایجاد خشونت در خانواده ها امکان گرایش و استفاده از مواد مخدر را نیز افزایش داده که در همین راستا نیز باید تصمیمات جدیدی اتخاذ شود.

خدرلو اظهار داشت: ارایه تسهیلات و فراهم کردن اشتغال برای جوانان و افرادی که موفق به ترک اعتیاد شده‌اند نیز باید در دستور کار مدیران قرار گیرد تا بتوان در این زمینه از گرایش دوباره ترک کنندگان اعتیاد به مواد جلوگیری شود.

وی توجه به امر فرهنگ سازی در کنار فعالیت های عمرانی را ضروری دانست و گفت: نفوذ و نقش رسانه ها در مبارزه با معضل اعتیاد و مواد مخدر محسوس و تاثیرگذار است.

فرمانده انتظامی مهاباد هم در این جلسه از افزایش کشفیات مواد مخدر خبر داد و گفت: کشفیات حوزه مواد مخدر این شهرستان در سال گذشته در همه موارد نسبت به سال قبل از آن ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

سرهنگ محمد توحیدی با بیان اینکه امسال ۶ طرح امنیت اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر در مهاباد اجرا شده است، اضافه کرد: بررسی های نشان می دهد ۹۵ درصد کشفیات مواد مخدر در سال جاری مربوط به مصرف شهرستانی بوده است. 

وی از اعتیاد به عنوان ریشه بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه یاد کرد و گفت: افزایش آگاهی در مبارزه با مصرف مواد مخدر نیازمند همکاری آحاد مردم و مسوولان در تمامی حوزه‌ها دارد.

رییس اداره بهزیستی مهاباد هم در این جلسه گفت: هم اکنون ۲ کمپ ترک اعتیاد با ظرفیت ۱۲۰ نفر در سطح شهرستان فعال است.

مهران یوسفی بیان کرد: بازدید های سرزده و مرتب از این کمپ ها توسط ارگان های دولتی همچون شبکه بهداشت و درمان، نیروی انتظامی، بهزیستی و نمایندگان فرمانداری انجام شده و تذکرات لازم همراه با ضرب الاجل زمانی نیز در موارد لازم به آنها داده شده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت کمپ های ترک اعتباد مهاباد نزدیک به تکمیل شدن است، اظهار داشت: یک مرکز DIC نیز برای کارتن خواب ها در سطح شهر فعال بوده که شبانه به ۲۰ نفر از معتادان خدمات ارایه می کند.

یوسفی عنوان کرد: سال گذشته در راستای ایجاد اشتغال به هفت نفر از افرادی که بیش از یک سال موفق به ترک اعتیاد بدون بازگشتند، تسهیلات کم بهره برای اشتغالزایی آنها و ایجاد درآمد پایدار پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه رغبت خیران برای کمک به مراکز DIC و کمپ های ترک اعتیاد به نسبت سایر مراکز کمتر است، گفت: افزایش هزینه موجب شده بهزیستی به تنهایی قادر به ارایه خدمات رایگان به معتادان نباشد که ضروری است خیران به این بخش نیز توجه داشته باشند. 

به گزارش ایرنا، در ادامه جلسه هر یک از اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با ارایه توضیحات و راهکارهای لازم در زمینه های مختلف مرتبط با مواد مخدر بحث و گفت و گو کردند.

مهاباد ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.