بجنورد-ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : اعتبار عمرانی بخش کشاورزی استان در سال‌جاری نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کم‌ شد.

عبدالله یوسفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سهم بخش کشاورزی شامل جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و دامپزشکی حدود ۱۵ درصد از مجموع اعتبار عمرانی است.

وی اضافه کرد : در حالی اعتبار بخش کشاورزی در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان ها نصف شد که کشاورزی اولویت اول توسعه استان است.

رییس جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود : در سال جاری اعتبار عمرانی استان حدود ۱۳ هزار میلیارد ریال است که با احتساب سهم ۱۵ درصدی  بودجه بخش کشاورزی باید حدود دو هزار میلیارد ریال برسد.

به گفته وی با تخصیص  کمیته برنامه‌ریزی شهرستان ها این اعتبار به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال می رسد.

یوسفی اعتبار سال گذشته بخش کشاورزی استان را ۴۶۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت : این بودجه برای  طرح های  حوزه کشاورزی ناکافی بود.

وی خواهان تجدیدنظر در بودجه بخش کشاورزی استان خراسان شمالی با توجه که مشکلات این حوزه شد.

در شورای برنامه ریزی و توسعه  از مجموع اعتبارات تملک دارایی ۱۵ درصد تصویب شد اما در کمیته برنامه ریزی شهرستان ها به این مصوبه توجه نمی شود و رعایت نیز نخواهد شد.

وی افزود: سال گذشته ۴۶۰ میلیارد ریال اعتبار از این محل به استان اختصاص داده شد که با این میزان نیاز اعتباری این بخش را تامین نکرد.

وی به حوادث طبیعی در سال جاری اشاره کرد و گفت: جاری شدن سیل و تگرگ به زیر ساخت های بخش کشاورزی استان خسارت زیادی وارد کرده است که هم اینک تنها برای این حوزه نیاز به ۳۵ هزار میلیارد  ریال اعتبار داریم در حالی که تنها چهار میلیارد ریال برای جبران اختصاص یافته است.

وی افزود: کمبود اعتبار تملک دارایی اجرای طرح های انتقال آب، احیای قنوات و همچنین مبارزه با آفات، بیماری ها را با مشکل مواجه خواهد کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه در سال جاری بخش زیادی از دیمزار های استان رها شده است اظهار داشت: مبارزه با سن گندم در اراضی رها شده و منابع طبیعی بر عهده بخش دولتی است و هم اینک با آفت ملخ نیز مواجه شده ایم که مبارزه و سمپاشی دست کم به ۳۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

 بر اساس اعلام فرمانداران، سیل و تگرگ اخیر ۶۸۱ میلیارد و ۲۹۰ میلیون ریال به بخش‌های مختلف استان خسارت وارد کرده است که بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال آن مربوط به بخش کشاورزی و دامداری است. 

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در استان خراسان شمالی پیشران اقتصادی است اظهار داشت: برای اجرای طرح های مختلف برای جذب سرمایه گذاری از جمله ساخت مجتمع های گلخانه ای، فراهم شدن زیر ساخت ها برای ایجاد واحد های تولیدی صنایع تبدیلی و تکمیلی و اجرای سایر طرح ها نیاز به اعتبارات دارد.

وی با بیان اینکه سهم اشتغال در بخش کشاورزی در این استان ۳۶.۴ درصد است گفت: ۴۴ درصد جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و علاوه بر این جمعیت قابل توجهی نیز از بهره برداران بخش کشاورزی در شهر ها سکونت دارند..

در این استان ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد و افزون بر ۸۰ هزار نفر بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شوند.