به گزارش روز شنبه ستاد توسعه فناوری نانو، پوشش DLC روی متههای دندانپزشکی از جنس فولاد زنگنزن ۳۱۶L و همچنین ایمپلنتهای دندانی از جنس آلیاژهای تیتانیوم است، این پوشش باید از مقاومت به سایش، فرسایش و مقاومت به خوردگی مطلوبی برخوردار باشند. زیست سازگاری، کاهش فعالیت باکتری، استحکام چسبندگی مناسب و ضریب اصطکاک پایین از ویژگیهای مدنظر برای پوشش مذکور است و هدف اصلی این چالش ایجاد این ویژگی ها بر روی تجهیزات دندانپزشکی است.
تجهیزات دندانپزشکی بهعلت این که در فضای داخل دهان مورد استفاده قرار میگیرند لازم است دارای ویژگیهای خاصی باشند. مقاومت به سایش نخستین ضرورت این تجهیزات است. این تجهیزات ضمن تماس با بافت سخت مینای دندان، در محیط اسیدی بزاق دهان قرار دارند؛ لذا بهطور مداوم در معرض خوردگی نیز هستند. همچنین بهعلت کاربری آنها در محیط دهان، نباید محل تجمع باکتریها و عوامل بیماریزا باشند.
از این رو اینوتن فراخوان پیش رو به هدف رفع این چالش، برای شناسایی و انتخاب پوششی که دارای ویژگیهای زیست سازگار و در عین حال دارای خواص کاهش تجمع باکتری، مقاوم به سایش و خوردگی بر روی ایمپلنتهای تیتانیومی و ابزارهای دندانپزشکی از جنس فولاد زنگنزن باشد، مطرح شده است.
در این فراخوان از علاقه مندان اعم از دانشجویان، پژوهشگران و شرکت های فناور که توانایی رفع چالش مطرح شده را دارند، دعوت شده که در این چالش شرکت کنند.
این چالش با حمایت «شبکه تبادل فناوری» برگزار خواهد شد و به تیمهای برگزیده در مرحله اول؛ ( ۷.۵ میلیون تومان گرنت نقدی تولید محصول + ۷.۵ میلیون تومان گرنت آزمایشگاهی) و در مرحله دوم جوایز نقدی ۱۵ میلیون تومانی و ۱۰ میلیون تومانی به ترتیب به برگزیدگان اول و دوم اهدا خواهد شد.
علاقهمندان برای ثبتنام در این فراخوان تا ۲۸ خردادماه فرصت دارند. پذیرش طرحها از طریق سایت اینوتن (http://innoten.ir) انجام میشود.