مهاباد- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت گفت: عملیات محلول پاشی به صورت هوایی و زمینی در سطح سه هزار هکتار از جنگل های زاگرس در این شهرستان مرزی اجرا شد.

ابراهیم رحمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این عملیات به مدت ۴۵ روز و با بهره گیری از ۲ هواپیمای محلول پاش برای عملیات هوایی و  چهار دستگاه تراکتور تانکردار برای عملیات زمینی در این شهرستان اجرا شد.

وی با بیان اینکه منشاء آفت جوانه خوار بلوط یک حشره تک نسلی است که از جوانه های بلوط تغذیه می کند و باعث ضعف بیولوژیکی درختان می شود، گفت: عملیات گشت، بازدیدها و پایش ها در داخل جنگل های این منطقه از ۱۵ اسفند ماه سال گذشته همه روزه انجام گرفت که رصدهای کاملی از فعالیت این آفت روز به روز برداشت شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت گفت: برای اجرای عملیات کنترل بیولوژیکی علیه این آفت برای سه هزار هکتار از جنگل های شهرستان که به صورت محلول پاشی هوایی و زمینی می بایست انجام گیرد ۲۰ میلیارد ریال اعتبارات تخصیص داده شد.

وی با بیان اینکه متاسفانه چند سالی است که جنگل های این منطقه با این آفت درگیر است، افزود: اگر پارامترهایی مثل خشکسالی و ریزگردها نیز به این آفت افزوده شود می تواند ضررهای جبران ناپذیری به جنگل های زاگرس وارد کند.

وی بیان کرد: به منظور حفظ و کنترل این آفت از اداره کل منابع طبیعی اتاق فکری با حضور اساتید دانشگاهی و مرکز تحقیقات و همکارها و کارشناسان متخصص تشکیل و برنامه ریزی‌های لازم در این راستا انجام گرفته است.

به گزارش ایرنا، شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای ۱۵۰ هزار هکتار مساحت است که با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگل‌های آذربایجان‌غربی را در خود جای داده است.

جنگل‌های این شهرستان جزو جنگل‌های زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش های زندگی دارای اهمیت زیادی است.

مهم‌ترین گونه‌های گیاهی سطح شهرستان سردشت بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از ۱۰۰ گونه دیگر است.