تهران-ایرنا-تحقیقات جدید نشان می دهد که در صورت ادامه انتشار گازهای گلخانه ای، یک سوم تولیدات غذایی در جهان، تا پایان قرن اخیردر معرض خطر خواهد بود.

·به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: در صورت تداوم گرمای جهانی با سرعت کنونی، مناطق تولید محصولات غذایی تغییرات چشمگیری را در زمینه بارش ها و دمای هوا شاهد خواهند بود.  

این گزارش افزود، در صورت افزایش دما به حدود ۳.۷ سانتی گراد و در صورت پیش بینی افزایش انتشار گازهای گلخانه ای مناطق کشت محصولات غذایی شاهد افزایش دما و تغییر الگوهای بارش خواهند بود.

تحقیقات دانشگاه آلتو در فنلاند نشان داد که حدود ۹۵ درصد از تولید محصولات کشاورزی کنونی در مناطقی انجام می شود که دارای فضای سالم آب و هوایی تعریف می شوند یا شرایطی که دمای هوا، بارش و کاهش خشکی در مرزهای معینی قرار دارد.

براساس مقاله منتشره در مجله «وان ارث» اگر دمای هوا تا پایان قرن به ۳.۷ سانتی گراد یا حدودی این عدد افزایش یابد مناطق ایمن کاهش چشمگیری خواهند داشت و بیش از همه جنوب و جنوب شرق اسیا و مناطق زیر صحرای آفریقا  کاهش خواهند یافت. اما اگر گازهای گلخانه ای کاهش یابند یا اهداف توافق آب و هوایی پاریس تحقق یابد حدود نیم تا ۸ درصد از تولیدات غذایی در معرض خطر خواهند بود. توافق پاریس افزایش دمای هوا را ۱.۵ تا دو درصد سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن هدف قرار داده است.

براساس این گزارش افزایش بیشتر دما باعث خطر محصولات کشاورزی خواهد شد و بسیاری از مناطق احتمالا با کمبود آب مواجه می شوند. محققان تاثیرات تغییرات آب و هوایی را بر ۲۷ محصول غذایی بسیار مهم و  هفت نوع دام بررسی کرده اند.

این تحقیقات همچنین نشان داده تا پایان صده اخیر در صورت افزایش گازهای گلخانه ای برمیزان صحراهای جهان افزوده خواهد شد.

تحقیقات اخیر بر یافته های گذشته محققان تاکید کرده اند که نشان می داد گرمایش زمین تاکنون بر روی تولیدات کشاورزی تاثیر داشته است.