تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰

تهران- ایرنا- بررسی عملکرد فدراسیون ژیمناستیک ایران در چهار سال گذشته نشان از آن دارد که این فدراسیون با وجود مشکلات فراوان توانسته عملکرد درخشان و چشمگیری در سطح داخلی و بین‌المللی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، با پایان دوره چهارساله ریاست «زهرا اینچه‌درگاهی» بر فدراسیون ژیمناستیک وزارت ورزش و جوانان دستور به ثبت‌نام نامزدها برای انتخابات دور جدید ریاست این فدراسیون داد. دستوری که موجب شد تا حبیب نوظهوری، الهام جعفری، امید نوید، ناصر اخوان، مرجان همتی‌نژاد، رضا محمدکاظمی، حامد جولایی، کیانوش سقراطی، محسن سلیمانی، زهرا اینچه درگاهی، احمد سعادتمند، مرتضی نظری و فرزین قاسم‌زاده برای تصدی کرسی ریاست این فدراسیون ثبت‌نام کنند. 

با پایان دوران مدیریت کنونی فدراسیون ژیمناستیک نگاهی به عملکرد نخستین رییس زن این رشته می توانند زوایای پنهانی از موفقیت و مشکلات پیش روی توسعه این رشته را به خوبی بیان کند. بررسی اتفاقات این چهار سال می‌تواند می‌توانند چراغ راهی برای آینده این رشته باشد زیرا تحولات و برنامه‌ریزی‌هایی که از گذشته‌ها در دستور کار بودند  در این چهار سال در مسیر شکوفایی قرار گرفت و موجب شد تا بخش مدیریتی و ورزشی این فدراسیون در بسیاری از زمینه‌ها گام‌های اساسی در جهت رشد و توسعه این رشته بردارد. 

شاید زمانی که در تیرماه سال ۱۳۹۶ زهرا اینچه‌درگاهی به عنوان نخستین زن، سکان مدیریت این فدراسیون را بر عهده گرفت کسی تصور نمی‌کرد که وی بتواند با ایجاد انسجام و همدلی مسیر توسعه این رشته را هموار کند اما این مهم تحقق پیدا کرد و اکنون رشته ژیمناستیک ایران در سطح جهان برای رقیبان ناشناخته نیست بلکه ثبت ۶ حرکت جهانی به نام «سعیدرضا کیخا» و کسب چندین مدال بین‌المللی موجب شده تا ورزشکاران ایرانی در رقابت‌های مختلف در جمع مدعیان قرار گیرد.

صحبت از مدعی بودن ایران در مسابقات جهانی ژیمناستیک یک ادعا نیست بلکه واقعیتی است که باید آن را از دل آمار چهار سال گذشته بیرون کشید. این آمار حکایت از آن دارد که ژیمناستیک ایران در تاریخ این رشته تنها ۱۱ مدال آسیایی کسب کرده که ۹ مدال آن از سال ۱۳۹۶ بوده است؛به عبارتی بیش از ۸۰ درصد مدال‌های ژیمناستیک ایران در سطح قهرمانی آسیا در این دوره کوتاه بوده است. 

 یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای این رشته کیفیت و رنگ مدال‌ها است در این دوره ایران برای نخستین بار در مسابقات قهرمانی آسیا مغولستان مدال نقره کسب کرد. در کنار این افتخارات پشتوانه‌سازی یکی از مهمترین برنامه ها بود برنامه‌ای که موجب شد تا ایران بر تک‌ستاره ها تکیه نکند بلکه اکنون چند ورزشکار و ملی‌پوش برای این رشته در سطح جهانی و آسیایی داشته باشد. 

اگر در گذشته کیخا ستاره درخشان زیمناستیک ایران بود اکنون ورزشکارانی مانند احمدکهنی، خسرونژاد، الفتی و ... می توانند در آینده حرفی برای گفتن داشته باشند. 

در بخش داوری نیز،برای نخستین بار یک زن ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا قضاوت کرد.

در این دوره همچنین سیدحمیدرضا هاشمی، کارشناس خبره فدراسیون عضو کمیته فنی آسیا در این رشته شد. 

همچنین در یازدهم آذرماه سال ۱۳۹۷ برای نخستین بار فدراسیون ژیمناستیک ایران بنا به تشخیص فدراسیون جهانی، در مجمع جهانی به‌عنوان عضو اصلی (majority) برگزیده شد و حق ۲ رأی را هم از آن خود کرد.

کسب سهمیه المپیک جوانان، کسب مدال برنز المپیک جوانان، کسب مدالهای نقره و برنز آسیا، کسب مدال برنز جام جهانی آلمان، کسب ۲ مدال نقره از جام جهانی ملبورن، اضافه شدن رنکینگ جهانی برای اولین بار، اضافه شدن ۱۰۰ هزار نفر به جامعه ژیمناستیک کشور، انتخاب خانم اینچه درگاهی به عنوان یکی از ۲۰ مدیر برتر زن جهان جهان توسط فدراسیون جهانی و دریافت ۳ تقدیرنامه از فدراسیون جهانی بخش دیگری از دستاوردهای ژیمناستیک در چهار سال گذشته بود که با همت مدیران این رشته و کمک وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به دست آمد. 

البته فعالیت‌های این فدراسیون تنها در بخش ورزشی نبود بلکه در بخش فرهنگی نیز اقدامات مهمی در دستور کار قرار گرفت. پیوستن به پویش کمک مومنانه مورد نظطر مقام معظم رهبری و برگزاری یادواره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از مهمترین اقدامات این فدراسیون بود. اقدامات مهم این فدراسیون در بخش فرهنگی موجب شد تا «مهدی میرجلیلی» رییس سازمان بسیج ورزشکاران لوح تقدیر و نشان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به دکتر اینچه درگاهی اهدا کند.

یکی از تلاش‌های فدراسیون ژیمناستیک در چند سال گذشته کسب سهمیه المپیک بود که اگر محقق می شد ایران برای نخستین بار در بزرگترین تورنمنت ورزشی جهان در این رشته نماینده داشت. پیش از این جمیله سروری با وایلد کار به المپیک اعزام شده بود که به خاطر استرس زیاد حتی موفق به مسابقه نشد. این اتفاق در المپیک ۱۹۶۴ توکیو رخ داد. اما در این دوره امید زیادی به حضور سعیدرضا کیخا در توکیو بود. 

کیخا که با کسب مدال نقره جام جهانی ملبورن در سال ۱۳۹۸ خود را به عنوان مدعی جدی حضور در المپیک معرفی کرد با رقیب سرسختی به نام کرونا روبرو شد. رقیبی که مانع مسابقه کیخا در مسابقات باکو شد و وی با عنوان سوم و بدون مسابقه به کار خود در این تورنمنت پایان داد. فینال مسابقات باکو به خاطر شیوع و فراگیری ویروس کرونا لغو شد و نتیجه مسابقات مرحله گروهی به عنوان نتیجه نهایی اعلام شد. 

کیخا هر چند که بعد از آن مسابقات امید به موفقیت در رقابت‌های قطر کاپ داشت اما شیوع کرونا این مسابقات را به تعویق انداخته و تا کنون نیز زمان مشخصی برای آن اعلام نشده است. 

البته تاثیر کرونا تنها بر روی عملکرد کیخا نبود بلکه موجب شد تا برنامه‌های فدراسیون در یک سال گذشته تحت تاثیر قرار گیرد.