ابراهیم علیپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اجرایی این سازهها با حجم سه هزار و ۴۴۰ متر مکعب بهصورت پیمانی توسط پیمانکار بخش خصوصی در حال انجام است.
وی اظهار داشت: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری با هدف حفظ آب و خاک، کاهش اثرات سیلاب، تغذیه منابع آبی همچنین رشد اقتصادی در منطقه است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند گفت: این سازههای آبخیزداری در حوزه آبخیز القورات و بالادست ۶ روستا شامل قلعه کوه، عباسآباد، بزندروک، ماسن، کلاته ملاییان پایین و حوزه شارقنج در بالادست سه روستا شامل روستاهای هج، اشتک و دره گزان که بیشترین جمعیت و اراضی کشاورزی را دارا است، ساخته میشود.
وی افزود: اجرای این گونه طرحهای زیربنایی علاوه بر حفظ میراث ارزشمند «کاریز و قنوات» موجب استمرار تولید کشاورزی و پایداری سکونتگاههای روستایی، کنترل مهاجرت از مبدا، مهاجرت معکوس به روستاها و افزایش رضایتمندی جوامع محلی شده است.
علیپور بیان کرد: ظرفیت آبگیری این سازهها بیش از سه هزار و ۵۰۰ متر مکعب سیلاب خواهد بود و احداث آنها نقش بهسزایی در پرآب شدن چاهها و قناتهای روستاهای پایین دست دارد.
وی گفت: از سال ۱۳۷۰ تا پایان سال ۱۳۹۹ در سطح شهرستان بیرجند هشت میلیون و ۸۴۶ هزار و ۱۴۶ متر مکعب انواع عملیات آبخیزداری شامل ۳۵۰ مورد سازه بند خاکی، پشته خاکی، پخش سیلاب، سنگ و ملات، گابیون، خشکه چین و سازه لاستیکی اجرا شده که قادر به کنترل ۱۳ میلیون و ۹۲۴ هزار و ۹۱۵ متر مکعب سیلاب در حوزههای آبخیز است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند ادامه داد: همچنین با اجرای عملیات بیولوژیک در سطح سه هزار و ۶۸ هکتار از عرصههای منابع طبیعی و حفاظت و قرق هزار و ۳۸ هکتار در راستای حفاظت خاک و آبخیزداری گامهای موثری برداشته شده است.
وی گفت: در بارندگیهای اخیر (روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت امسال) تعداد ۴۳ سازه در هشت حوزه آبخیز شهرستان بیرجند حدود یک میلیون و ۶۸۰ هزار متر مکعب آبگیری شد و امید است با احداث و بهرهبرداری از این گونه سازهها، پوشش گیاهی و رونق اقتصادی در روستاهای شهرستان بیرجند تقویت شود.