علیرضا نصرآبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سازهها در بالادست ۳۸۱ منبع آبی خراسان جنوبی احداث شد و در این مدت از طریق این سازهها، ۶ میلیون متر مکعب به ظرفیت آبدهی استان اضافه شده است.
وی اظهار داشت: اجرای طرحهای آبخیزداری در بالادست قنوات از جابهجایی جمعیت مولد در روستاها نیز جلوگیری کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ سازه آبخیزداری به ظرفیت ۸۰ میلیون متر مکعب در این استان احداث شده است و توازن بین شهرستانها را در احداث سازهها در نظر گرفتهایم.
وی عنوان کرد: از سال ۱۳۹۷ ردیف اعتباری از محل صندوق توسعه ملی برای احداث سازههای آبخیزداری استان ایجاد شد و هنوز ادامه دارد که از محل این اعتبارات ۸۶ هزار هکتار عملیات آبخیزداری را اجرا کردیم و ۳۶ هزار خانوار مستقیم زیر پوشش این عملیاتها قرار گرفتند.
نصرآبادی افزود: در بارندگی هفته گذشته ۷۰ درصد سازههای آبخیزداری استان بین ۳۰ تا ۷۰ درصد آبگیری شدند و در این مدت ۱۴.۵ میلیون متر مکعب روانآب در سازههای آبخیزداری خراسان جنوبی ذخیرهسازی شد که در سال آبی جاری ظرفیت آبگیری سازههای آبخیزداری استان به بیش از ۱۶ میلیون متر مکعب رسیده است.
وی به اثربخشی احداث سازههای آبخیزداری در آبدهی قنوات اشاره کرد و گفت: با احداث این سازهها حجم آبدهی برخی قنوات تا ۶ برابر افزایش یافته است و برخی قنوات که خشک شده بودند، دوباره احیا شدند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: حتی برخی سازههای آبخیزداری استان حین اجرا آبگیری شدند که بلافاصله اثرات خود را در افزایش دبی آب قنوات پایین دست گذاشت، البته خشکسالی سال جاری هنوز اثرات خود را در آبدهی قنواتی که بالادست آنها سازه آبخیزداری اجرا شده، نگذاشته است.
وی تصریح کرد: در قنواتی که بالادست آنها سازه آبخیزداری احداث شده اگر سازه حتی یک مرتبه هم آبگیری شده باشد، خشکسالی ۲ تا سه سال باعث کاهش دبی آب قنوات نخواهد شد.
نصرآبادی گفت: درخصوص مدیریت مصرف آب در دشتها و مراتع استان طرح احداث هلالیهای آبگیر را اجرا میکنیم که از سال ۱۳۸۴ تاکنون حدود ۲۷ هزار هکتار هلالی آبگیر در دشتهای استان اجرا شده است و هر کدام از این هلالیها هفت دهم متر مکعب آبگیری دارند.
وی افزود: در حوزه کنترل ماسههای روان نیز ۱۸۹ کیلومتر طول بادشکن زنده و ۱۵۱ کیلومتر بادشکن غیر زنده احداث کردیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: اولین، بهترین و بیشترین پروژههای بینالمللی در خراسان جنوبی اجرا شد و پروژه ترسیب کربن حسینآباد سربیشه به عنوان ۱۰ طرح موفق سازمان ملل در سال ۲۰۱۷ به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی و جزو پنج استان درگیر با پدیده گرد و غبار و حرکت شنهای روان است افزود: اکنون از مجموع مساحت خراسان جنوبی (بیش از ۱۵ میلیون هکتار) پنج میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار بیابان است که نسبت به مطالعات قبلی حدود ۶۸ درصد اضافه شده و به بیش از یک سوم مساحت استان رسیده است.
نصرآبادی اظهار داشت: سه میلیون و ۶۰۰ هکتار عرصههای تحت تاثیر فرسایش بادی در خراسان جنوبی وجود دارد که شامل ۲۸ کانون فرسایش بادی میشود و مجاورت با ۲ کویر بزرگ کشور مشکل ما را در استان حادتر کرده است.
نظر شما