دکتر سعید نمکی در جریان سفر به خراسان رضوی علاوه بر مشهد به منظور شرکت در نشست ستادهای شهرستانی مقابله با کرونا، بررسی آخرین وضعیت حوزه بهداشت و درمان منطقه و افتتاح چندین طرح مربوط به این حوزه در شهرستانهای سبزوار و نیشابور نیز حضور یافت.
وی در روز نخست این سفر استانی، با حضور در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا در خراسان رضوی از نزدیک وضعیت شیوع ویروس همهگیر، اقدامات پیشگیرانه و خدمات درمانی به بیماران کووید ۱۹ را در سطح این استان با مرور اقدامات دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، سبزوار، تربتحیدریه، گناباد و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام بررسی کرد.
وزیر بهداشت و درمان همچنین به زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) مشرف شد و پس از آن با تولیت آستان قدس رضوی دیدار و گفتگو کرد.
وی در ادامه، عصر دیروز همراه با استاندار خراسان رضوی با سفر به سبزوار واقع در غرب خراسان رضوی در نشست ستاد شهرستانی مقابله با کرونا در این شهر حضور یافت به بررسی اقدامات دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در سطح شش شهرستان داورزن، ششتمد، جوین، جغتای، خوشاب و سبزوار پرداخت.
دکتر نمکی در همین سفر با حضور محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان رضوی طی مراسمی جند طرح بهداشتی و درمانی شامل مرحله نخست اورژانس بیمارستان آموزشی، درمانی واسعی، بخش ام.آر.آی همین بیمارستان و یک مرکز خدمات جامع سلامت روستایی را در شهرستان سبزوار افتتاح کرد.
وی پیش از ظهر امروز ۲۸ اردیبهشت نیز به نیشابور سفر کرد و علاوه بر شرکت در نشست ستاد مقابله با کرونای آن شهرستان در مراسم بیست و پنجمین دوره رهپویش سلامت که همزمان با سالروز بزرگداشت حکیم عمرخیام نیشابوری برپا شده بود حضور یافت.
وزیر بهداشت در آخرین برنامه سفر دو روزه خود به خراسان رضوی همچنین در مراسم گشایش مرکز درمانی فوق تخصصی عطار نیشابوری و چند طرح دیگر بهداشتی و درمانی در نیشابور حضور یافت.
حوزه بهداشت و درمان در استان شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی شامل شش شبکه مرکب از چهار دانشگاه علوم پزشکی "مشهد، سبزوار، تربتحیدریه، گناباد و دو دانشکده علوم پزشکی نیشابور و تربتجام" است.
بزرگترین این شبکهها در خراسان رضوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که افزون بر ۸۰ درصد جمعیت این استان را در قالب ۱۴ شهرستان زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی برده است.
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز حدود نیم میلیون نفر جمعیت ساکن شش شهرستان "سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد" را در غرب خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی خود دارد.
همچنین دانشکده علوم پزشکی نیشابور به ۴۹۳ هزار نفر جمعیت شهرستانهای "فیروزه، زبرخان و نیشابور" واقع در مرکز خراسان رضوی خدمت میکند.
ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در سطح شهرستانهای "تایباد، باخرز، صالحآباد و تربتجام" واقع در شرق و جنوب شرقی خراسان رضوی هم با مجموع جمعیت ۴۱۵ هزار و ۸۱۴ نفر توسط دانشکده علوم پزشکی تربتجام صورت میگیرد.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه نیز به ۳۹۵ هزار و ۳۹۰ هزار نفر ساکنان چهار شهرستان "زاوه، مهولات، رشتخوار و تربتحیدریه" واقع در جنوب و مرکز استان خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه میدهد.
۱۱۲ هزار نفر جمعیت ساکن در دو شهرستان "بجستان و گناباد" نیز زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد هستند.