بغداد - ایرنا - مدیر بهداشت عمومی عراق پایین بودن آمار مرگ و میر کرونا و روند رو به کاهش تعداد افراد مبتلا طی روزهای اخیر در این کشور را ناشی از "ایمنی جمعی " دانست.

به گزارش ایرنا ، مراکز رسمی اعلام کردند که آمار مبتلایان کرونا در عراق طی روزهای اخیر کاهش چشمگیری داشته و می توان ادعا کرد که این کشور حالا از موج سهمگین دوم کرونا گذر کرده است.

براساس آمار رسمی یک میلیون و ۱۴۶ هزار و ۹۴۸ نفر تا کنون در عراق مبتلا به کرونا شده اند که از این شمار ۴۷۶ نفر بدحال و در بخش مراقب های ویژه بستری هستند، یک میلیون و ۵۶ هزار و ۸۸۵ هزار نفر بهبود یافتند و ۱۶ هزار و ۲۹ نفر جان باختند.  
طی یک ماه گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا حدود ۶ هزار نفر اعلام شد که این رقم در روزهای گذشته به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر رسید.

عبدالامیر الحلفی مدیر بهداشت عمومی عراق اعلام کرد که این کاهش به دلیل دریافت واکسن نیست بلکه به این دلیل است که اکثر افراد در معرض عفونت آلوده شده اند.

"آلودگی اکثر افراد در معرض عفونت" بدان معناست که نوعی محافظت غیرمستقیم جمعی از بیماری‌ پدید می آید که "ایمنی گله ای یا جمعی" نامیده می شود. 

این ایمنی زمانی اتفاق می‌افتد که درصد زیادی از جمعیت در اثر عفونت، از طریق عفونت‌های قبلی مصون شده باشند.

افرادی که از یک بیماری مصون هستند، به عنوان مانعی در گسترش بیماری، کندی یا جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران عمل می‌کنند. هرچه نسبت افراد مصون بیشتر باشد، افراد غیرمصون با مبتلایان بیماری تماس کمتر خواهند داشت چراکه اکثریت جامعه مصون شده اند و مبتلایان بیماری به اقلیت می رسند؛ این اتفاق به محافظت افراد غیرمصون از عفونت کمک می‌کند و هنگامی که بخش مهمی از جمعیت، به نام آستانه ایمنی جمعی برسد ممکن است این بیماری دیگر در جمعیت پابرجا نماند.

مدیر بهداشت عمومی عراق درباره تعداد افراد واکسینه شده کشورش ابراز داشت از جمعیت حدود ۴۰ میلیون نفری فقط ۵۰۰ هزار نفر واکسن دریافت کرده اند و این یعنی ۲ درصد جمعیت واکسینه شده اند.

الحلفی خاطرنشان کرد که "اگر ۶۰ الی ۷۰ درصد از شهروندان به ویژه بزرگسالان واکسینه شوند همه گیری بیماری کنترل می شود و با مصونیت گله ای بیماری دوباره گسترش نمی یابد.

وی اضافه کرد: بجز کشورهای تولیدکننده؛ در تمام دنیا کمبود واکسن وجود دارد و مقادیر موجود در عراق هم برای تمام مردم کافی نیست اما در ماه های آینده به اندازه کافی تامین خواهد شد.

به گزارش ایرنا وزیر بهداشت عراق در اسفندماه گذشته چندین مرتبه از شرکت های سازنده واکسن به دلیل تاخیر در تحویل محموله ها به عراق انتقاد کرده بود؛ محموله های واکسن غالبا در اسفند و فروردین از طریق کواکس تحویل دولت عراق شد.

مدیر بهداشت عمومی عراق همچنین احتمال افزایش تعداد مبتلایان در عراق طی روزهای آینده ناشی از تعطیلات عید فطر را رد نکرد و ابراز داشت: نتایج رعایت نکردن اقدامات پیشگیرانه نه اکنون بلکه در عرض دو هفته آینده خود را نشان می دهد.

به گزارش ایرنا دولت عراق یک هفته قبل از عید فطر، به مدت ۱۰ روز ممنوعیت رفت و آمد گسترده در برخی شهرها وضع کرد اما شهروندان این شهرها با برگزاری تجمعاتی نسبت به این تصمیم اعتراض کردند؛ دولت سرانجام این ممنوعیت را با توزیع در ساعات شبانه روز تعدیل کرد.

الحلفی در انتها از تمهیدات وزارت بهداشت عراق سخن گفت و ابراز داشت که این وزارتخانه با کسانی که شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمی کنند برخورد قانونی خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از بغداد مردم عراق در شهرهای مختلف رغبت چندانی به دریافت واکسن و رعایت شیوه نامه های بهداشتی نشان نمی دهند و همین امر باعث شده تا وزارت بهداشت بخشنامه های تشویقی و تنبیهی برای دریافت واکسن از سوی شهروندان صادر کند مثلا برخی اماکن مانند هتل ها از ارائه خدمات به کسانیکه واکسن نزده اند منع شده اند.

همچنین بسیاری از مردم عراق بر اساس برخی عقیده های خرافی از تزریق واکسن خودداری می کنند که شخصیت های سیاسی و دینی عراقی نظیر برهم صالح رییس جمهور و سید مقتدی صدر با انتشار فیلم دریافت واکسن خود سعی داشتند مردم را به این امر تشویق کنند.