غلامرضا بابایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۲ هزار و ۶۹۹ نفر از این قالیبافان از مزایا و خدمات بیمه تأمین اجتماعی و چهار هزار و ۶۰۹ نفر نیز از خدمات بیمه صندوق اجتماعی کشاورزی، روستاییان و عشایر بهره مند می شوند که در سال جاری با تصویب مجلس دولت مکلف به بیمه قالیبافان فاقد بیمه شده است.
وی اضافه کرد: در این استان علاوه بر تولید فرش دست بافت در کارگاه های خانگی ۲۲۷ کارگاه غیر متمرکز با مدیریت متمرکز و هفت مجتمع بزرگ قالیبافی فعال هستند.
وی ادامه داد: در این استان بیش از ۷۲ هزار نفر در حوزه فرش دست بافت مشغول به فعالیت هستند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: در این استان سالانه ۲۹۰ هزار متر مربع انواع فرش دست بافت تولید می وشد که حاصل دسترنج این قالیبافان است که روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.
بابایی افزود: فرشهای ریزماهی خوی و افشار تکاب در شمال و جنوب آذربایجانغربی در سال ۱۳۸۹ ثبت ملی شده و فرش بافته شده در شهرستان خوی طی سال ۱۳۹۲ به ثبت جهانی رسیده که به دنبال ثبت جهانی فرش افشار تکاب نیز هستیم.
وی اضافه کرد: شهرستانهای تکاب و خوی مهمترین قطبهای تولید فرش استان بوده و در کنار آنها فرشبافی در شهرهای بوکان، شاهیندژ، میاندوآب، مهاباد و ارومیه نیز رواج دارد.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای خوب این استان در حوزه قالیبافی برای ایجاد اشتغال زندانیان و خانوادههای آنان در راستای ایجاد درآمدزایی هم در حین گذراندن محکومیت و هم بعد از آزادی تفاهم نامه بین سازمان صنعت، معدن و تجارت و انجمن حمایت از زندانیان استان امضاء و در مرحله اجرایی می باشد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: در سال جاری تسهیلات خوبی را برای توسعه و تجهیزات کاگاه های قالیبافی و قالیبافی در نظر گرفته شده است که در مرحله نهایی و ابلاغ می باشد.