به گزارش روز شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، تغییرات آب و هوایی به سرعت پوشش گیاهی زمین را تغییر می دهد. در چند دهه گذشته، صدها مطالعه در مورد تأثیرات تغییرات اقلیمی بر اکوسیستمهای مختلف انجام شده است.
محققان اقلیم شناسی، بوم شناسان و دیگر محققان در این مطالعه با هم همکاری کرده اند تا تأثیر افزایش دما و تغییر الگوی آب و هوا را در سبز شدن قطب شمال و ترکیب جنگلی را در آمازون ارزیابی کنند.
این محققان که از یک گروه بین المللی بودند، تجزیه و تحلیل جدید را با استفاده از یک پایگاه داده به نام Neotoma Paleoecology انجام دادند. بانک اطلاعات Neotoma Paleoecology، ابزاری با دسترسی آزاد است که داده های اکوسیستم های گذشته را که توسط صدها دانشمند تهیه شده است، جمع آوری و نظارت می کند.
این تحقیق که در تاریخ بیستم مه (۳۰ اردیبهشت) در مجله Science منتشر شد، حاکی از آن است که تأثیر غالب بشریت بر اکوسیستم هایی که امروز بسیار مشهود است، ریشه در اولین تمدن ها و ظهور کشاورزی، جنگل زدایی و سایر روش هایی دارد که انسان آنها را متاثر ساخته است.
این مطالعه همچنین نشان می دهد روند تغییر اکوسیستم در دهه های آینده به سرعت ادامه خواهد یافت؛ چرا که تغییرات امروزی آب و هوا به سابقه طولانی این تغییرات پیدرپی می افزاید.
همچنین این مطالعه جدید با نشان دادن اینکه روندهای اخیر تنوع زیستی، آغاز یک شتاب طولانی مدت در تحولات اکوسیستم هستند، تاییدی است بر سایر گزارش های اخیر که نشان می دهند تغییرات تنوع زیستی در جهان در قرن گذشته تسریع شده است.
«جک ویلیامز» استاد جغرافیا در دانشگاه «ویسکانسین-مدیسون» در آمریکا و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: این مطالعه نشان می دهد ۳ هزار تا ۴ هزار سال پیش، انسان ها تأثیر بزرگی بر جهان داشتند (و) امروز این تاثیر ادامه دارد.
داده های این مطالعه نشان می دهد؛ پوشش گیاهی امروزی، سریعتر از ۱۸ هزار سال گذشته یعنی در پایان عصر یخبندان که با عقب نشینی ورقه های یخی و گرم شدن هوا، گیاهان برای تسخیر زمین های یخی قبلی رقابت می کردند، در حال تغییر است.