به استناد مطلب دریافتی ایرنا از روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی فارس، علی رسولیان در بازدید از شهرک صنعتی دارویی در حال ساخت در شهرستان بیضا افزود: این شهرک صنعتی که در نزدیکی آزاد راه شیراز - اصفهان در مرحله ایجاد زیرساختها است در آینده به یکی از مهمترین شهرک های صنعتی فارس و حتی کشور تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: هماینک مراحل ایجاد زیرساختهای داخلی این شهرک صنعتی توسط شرکت شهرکهای صنعتی فارس در حال ایجاد است و با توجه به اینکه بر اساس قانون، دستگاههای خدمات رسان باید زیرساختها را تا ورودی شهرک صنعتی تامین کنند، اجرای تعهدات آنها میتواند سبب تسریع در راهاندازی این شهرک صنعتی شود.
او اظهار داشت: تفاهم نامهای برای تامین برق این شهرک صنعتی بین سازمان مدیریت و برنامهریزی، شرکت توزیع برق شیراز و شرکت شهرک های صنعتی انجام شده که بر اساس آن ۳۰ درصد از هزینه طرح توسط شرکت شهرک ها،۴۰ درصد توسط شرکت توزیع برق شیراز و ۴۰ درصد نیز از محل منابع استانی تامین و پرداخت خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به تخصیص آب به شهرک صنعتی بیضا از محل خط انتقال از سد درودزن به شیراز گفت: ما آمادگی کامل برای اجرای خط انتقال آب از نزدیکترین محل این خط به شهرک صنعتی را داریم.
رسولیان افزود: در صورت تامین آب و برق تا ورودی شهرک صنعتی، کار واگذاری اراضی به متقاضیان نیز آغاز میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، یکی از سیاستهای این سازمان، ایجاد شهرک های صنعتی بزرگ در مناطق دارای توجیه اقتصادی و در جوار آزاد راهها دانست و گفت: با توجه به موقعیت مناسب شهرک صنعتی بیضا و وجود امکان توسعه شهرک صنعتی تا یک هزار هکتار، آمادگی کامل وجود دارد تا این شهرک صنعتی به یکی از بزرگترین شهرک های صنعتی استان و کشور تبدیل شود.
اشتغال پنج هزار نفر در شهرک صنعتی دارویی بیضا
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس هم گفت: در شهرک صنعتی دارویی بیضا که از مصوبات هیات دولت است، افزون بر ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر خواهد شد و پیشبینی می شود برای افزون بر پنج هزار نفر نیز فرصت شغلی پایدار ایجاد شود.
احد فتوحی افزود: این شهرک صنعتی در فاز اول در زمینی به مساحت ۱۸۰ هکتار ایجاد خواهد شد که در فازهای توسعه مساحت آن افزایش می یابد.
وی رویکرد اصلی ایجاد این شهرک صنعتی را استقرار صنایع مرتبط با دارویی و تجهیزات پزشکی و نیز فرآوری گیاهان دارویی دانست و ادامه داد: با توجه به اخذ رده ششم زیست محیطی، استقرار طیف گستردهای از صنایع در این شهرک صنعتی امکان پذیر است.
او اظهار داشت: تاکنون ۳۰ میلیارد ریال در این شهرک هزینه شده و امسال نیز ۱۰۰میلیارد ریال دیگر تخصیص خواهد یافت.
بازگشت یک هزار و ۵۵۰ واحد راکد کشور به چرخه تولید
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور همچنین در بازدید از شهرک صنعتی بزرگ شیراز گفت: پارسال یک هزار و ۵۵۰ واحد تولیدی راکد در کشور با افزون بر ۳۵ هزار میلیارد ریال به چرخه تولید بازگشتند.
رسولیان افزود: امسال نیز احیای یک هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی در شهرک ها و نواحی صنعتی با کمک ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استانها و دستگاه قضایی در دستور کار قرار دارد که از این تعداد سهم استان فارس ۱۰۰ واحد است که باجدیت انجام میشود.
وی با اشاره به برنامههای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور برای ایجاد ۱۰۰هزار شغل در سال جاری گفت: این میزان اشتغال از محل بهرهبرداری از سه هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی در حال ساخت و ساز محقق خواهد شد.
وی گفت: برنامهریزی برای ساخت و بهرهبرداری حداقل یک هزار کارگاه تولیدی در شهرک های صنعتی کشور شده که سهم استان فارس از این بخش ۱۲۰ کارگاه تولیدی است که بخش زیادی از آنها توسط بخش خصوصی و بخشی نیز با مشارکت دولت اجرا میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، درباره لزوم مانع زدایی از تولید اضافه کرد: برای اصلاح قوانین و مقررات و با دستور وزیر صمت، موارد شناسایی و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده که مهمترین آنها بهرهمندی شهرک های صنعتی از یک درصد ارزش افزوده و نیز تامین زیرساختهای شهرکهای صنعتی است.
رسولیان، بر توسعه شهرک های صنعتی برخوردار نیز تاکید کرد و گفت: امسال برنامهریزی برای افزایش مساحت ۱۰هزار هکتاری شهرک های صنعتی انجام شده که در این زمینه در استان فارس نیز طرحهای توسعه به میزان ۲۰۰هکتار در برنامه قرار دارد.