بندرعباس - ایرنا - دهیار روستای بندر مغویه بندرلنگه گفت: بارش یک باران می‌تواند به عمر قلعه مغویه به عنوان بزرگترین قلعه خشتی هرمزگان پایان دهد.

محمد عمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قلعه مغویه در  گذشته مرمت شد اما به دلیل مرمت نادرست از قسمت ناودان‌ها شروع به تخریب شدن کرد.

وی ادامه داد: ستون‌ها و دیوارهای قسمت شمالی قلعه از درون ریزش کرده و قسمت بیرونی از سمت غرب در حال ریزش بوده و ورودی قلعه هم از سقف ریزش کرده است.

وی اضافه کرد: می‌توان گفت تا حدودی اتاق‌های قسمت جنوبی سالم مانده و اندرونی ستون‌ها و اتاق‌ها همه تخریب شده‌اند و در قسمت بیرونی که هنوز باقی مانده بادگیرها تخریب شده‌اند.

دهیار بندر مغویه ابراز داشت: براساس اطلاعات معماران محلی، برای نجات قلعه ابتدا باید ناودان‌های آن را درست و اصولی مرمت کرد تا آب باران این بنا را نابود نکند.

مالک و وارث قلعه مغویه: حاضریم با میراث فرهنگی برای نجات و مرمت بنا همکاری کنیم

مالک و وارث قلعه مغویه هم به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بنا به مرمت فوری نیاز دارد و حاضریم با میراث فرهنگی برای نجات و مرمت بنا همکاری داشته باشیم.

محمداشرف بنی عباسی ادامه داد: بنا از نظر استحکام وضعیت بسیار نامناسبی دارد اما مرمت و نجات آن می‌تواند با جذب گردشگران زمینه رونق منطقه و بهبود معیشت ساکنان بندر مغویه را فراهم آورد.

وی با تکذیب زندگی در خارج از کشور گفت: هم اکنون ساکن شیراز هستم و امیدوارم این بنا برای آیندگان به یادگار بماند و در این مسیر تلاش می‌کنم.

درحالی که اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان چند روز قبل از دسترسی نداشتن به مالک بنا و زندگی آن در خارج از کشور سخن گفته بود خبرنگار ایرنا توانست ظرف ۲۴ ساعت و از طریق مدیران میراث فرهنگی در شهرستان های بندرلنگه و بستک و همچنین دهیار بندر مغویه به آن دسترسی یابد.

قلعه مغویه یکی از بزرگ‌ترین قلعه‌های خشتی استان است که در دوره قاجاریه از اهمیت تجاری خاصی برخوردار بوده است.

قلعه مغویه به شماره ۲۲۳۰ در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

روستای بندر مغویه در شهرستان بندرلنگه و فاصله ۲۳۳ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است.