قم - ایرنا - استاندار قم با اشاره به‌تصویب دستورالعمل تبلیغات انتخاباتی بویژه انتخابات ریاست جمهوری گفت: بر اساس مصوبه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا اجتماعات انتخاباتی درحداقل خود برگزار، و برگزاری تجمع‌ها در فضای بسته نیز ممنوع است.

بهرام سرمست روز شنبه در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به‌صورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: طبق تصمیم این ستاد برنامه تبلیغات نامزدها در فضاهای رو باز نیز تابع شرایط کرونایی و پروتکل‌های بهداشتی است.

وی بیان داشت: سیاست کلی این است که در دوران تبلیغات انتخاباتی، اجتماعات حداقلی و تبلیغات نیز حداکثری باشد و از ظرفیت صدا و سیما و فضای مجازی هم‌ بیشترین استفاده صورت گیرد، و فرصت‌های برابر و گسترده‌ای در اختیار کاندیداها قرار بگیرد.

وی ادامه داد: کاندیداها و مسئولان ستادهای مرکزی و استانی آنان در قبال پروتکل‌های بهداشتی مسئولیت دارند و باید پاسخگو باشند.

سرمست یادآور شد: نقض پروتکل‌ها به منزله تخلف انتخاباتی محسوب می‌شود و قابلیت برخورد قانونی دارد.

وی افزود: برای بالابردن مشارکت مردم، علاوه بر اطلاع رسانی صدا و سیما و فضای مجازی از نظر زمان رای گیری نیز ساعت‌های رای گیری افزایش پیدا خواهد کرد و در شعبه‌های اخذ رای تمهیدهایی فراهم خواهد شد که فاصله گذاری اجتماعی و در عین حال رعایت موارد بهداشتی به حداکثر برسد.

وی همچنین با اشاره به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا خاطرنشان کرد: در مورد تبلیغات انتخابات شوراها نیز قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا تصمیم می‌گیرد و مقررات را ابلاغ می‌کند.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و دومین انتخابات میان دوره ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری بیست و هشتم خردادماه برگزار خواهد شد.

استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت واکسیناسیون کرونا بیان کرد: سیاست ستاد  مقابله با کرونا این است بر اساس واکسن وارداتی و همچنین واکسن تولید داخل که در ماه‌های آتی تحقق پیدا می‌کند، واکسیناسیون انجام شود.

وی تصریح کرد: از افرادی که جزء جامعه هدف هستند تقاضا داریم، برای دریافت واکسن به مراکز و پایگاه‌های واکسیناسیون سطح شهر مراجعه کنند.

استان قم که از ۱۸ فروردین‌ماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشت‌ماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.   

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.