به گزارش ایرنا، مُعینهای اقتصاد مقاومتی بر اساس مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی که به ابتکار استاندار خراسان رضوی و وزیر صنعت معدن و تجارت کنونی آغاز شده است ارائه آموزشهای حوزه کسب و کار، تسهیل امر سرمایهگذاری و توانمندسازی مردم در مناطق شهری و روستایی و توسعه اقتصادی منطقه را عهدهدار هستند.همچنین شناسایی ظرفیتهای مناطق زیر پوشش، ایجاد بستر لازم برای سرمایهگذاری بخش خصوصی و اشتغالزایی از دیگر وظایف مُعینهای اقتصادی است.
علی اکبر لبافی روز یکشنبه در حاشیه برگزاری جلسه نهادهای مردمی اقتصاد مقاومتی که با حضور نمایندگان واحدها و بنگاههای اقتصادی بزرگ استان اصفهان در راستای گسترش و هماهنگی برای ادای مسوولیت اجتماعی بنگاهها تشکیل شد، در گفت و گو با ایرنا افزود: بنگاههای اقتصادی و صنعتی بعنوان خیر اقتصادی آمادگی دارند تا در قالب کسب و کارهای اجتماعی، بسترسازی لازم را برای توانمندسازی مردم فراهم کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که اتفاقات خوبی در کشور و استان اصفهان رُخ دهد و همه بنگاههای اقتصادی پای کار آیند و بعنوان عامل توسعه روستاها، توانمندسازی تعدادی از روستاها را تقبل کنند.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور طرح الگویی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی با بیان اینکه امروز نشستی با تعدادی از فعالان اقتصادی استان اصفهان برگزار شد، احیای مسوولیتهای شرکتی و نهادی(CSR) و برنامه اجرایی بندهای یک، ۲۰ و ۲۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را از اهداف این جلسه برشمرد.
وی اضافه کرد: مدل احیای مسوولیتهای اجتماعی شرکتی و نهادی برای توانمندسازی مردم از سال ۹۳ و از کرمان شروع شد و بعنوان پایلوت(نمونه) در کرمان و خراسان رضوی تکمیل شد و امروز در سراسر کشور اجرا میشود.
لبافی خاطرنشان کرد: شرکتها و بنگاههای اقتصادی در اجرای این مدل نسبت به توانمندسازی مردم پیرامون خود متعهد هستند.
وی با اشاره به اینکه این مدل بیانگر این است که تراوشهای اقتصادی درون بنگاه باید بر سفره مردم پیرامون هم اثرگذار باشد، افزود: تعدادی از بنگاههای اقتصادی استان را به همین دلیل مشخص کردیم و بر اساس تفاهمنامههای در دست اقدام، این بنگاهها باید تعدادی از شهرها و روستاهای اطراف خود را مشخص کنند و بعنوان مُعین توسعه اقتصادی و فرهنگی آنها خواهند شد.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور طرح الگویی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی گفت: شرکتها و بنگاههای اقتصادی موضوع توانمندسازی مردم روستاها را با اولویت مردم پیرامون خود شروع خواهند کرد.
وی بیان کرد: عملیات اجرایی این طرح در روستاها در قالب برنامه اجرایی که تدوین و آماده شده، با هدف احیای مسوولیتهای اجرای شرکتی و نهادی و برنامه اجرایی سیاستهای کلی دنبال میشود تا توانمندسازی روستاها را بدست بیاوریم.
لبافی اظهار داشت: مسیر فعالیت شرکتها در هر روستا در قالب ۶ گام، ۱۰ مرحله اجرایی و ۴۰ برنامه اجرایی مشخص شده است.
وی ادامه داد: بر اساس هدفگذاری انجام شده از سال دوم اجرا باید بهبود سرانه درآمد مردم دستکم نسبت به قبل ۵ درصد بهبود پیدا کند و کاهش نرخ بیکاری هر روستا بعد از ۲ سال نسبت به گذشته باید دستکم ۲ درصد کاهش یابد و مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد و از همه مهمتر، دستکم در هر روستا ۵۰ کسب و کار برای مردم در قالب احیای مسوولیت های اجتماعی، شرکتی و نهادی ایجاد شود.
معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان گفت: منابع بسیاری برای مسوولیت اجتماعی در بنگاههای صنعتی و تولیدی استان در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، معیشتی و توانمندسازی صرف میشود.
ایوب درویشی گفت: هماهنگی ظرفیت و توان نهادها برای ارائه فعالیتها و خدمات در مناطق کمتر توسعهیافته در ابعاد مختلف ایجاد اشتغال در مناطق روستایی، پایداری جمعیت، مهاجرت معکوس و توانمندسازی جوامع محلی از اهداف برگزاری این جلسه و از مُصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی است که میتواند در قالب مسوولیت اجتماعی بنگاهها انجام شود.
معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان گفت: نهادهای اقتصادی، تولیدی و صنعتی استان این مساله را بخوبی درک کردند و آمادگی دارند که حرکت هماهنگی را در قالب طرحهای توسعهای مطالعه شده برای این مناطق انجام دهند.
به گفته وی، سایر فعالان بخش خصوصی در مراحل بعد بر اساس دستهبندی و متناسب با نوع فعالیت آنها، دعوت خواهند شد.
درویشی اضافه کرد: در قالب مدل مثلث توسعه اقتصادی که یک امر حاکمیتی است، هماهنگی لازم در باره همه دستگاههای دولتی و حاکمیتی انجام خواهد شد تا مُعینهای اقتصادی تعیین شوند و ارتباط آنها را با مسوولان محلی برقرار خواهیم کرد تا متناسب با نیازهای هر منطقه، به رفع نیازهای هر منطقه کمک کنند.
وی با بیان اینکه بنگاههای قدرتمند در بخش خصوصی استان اصفهان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در صورتی که مجموع این بنگاهها با هم همراه، متمرکز و همگرا شوند برکات فراوانی در راستای رفع محرومیت از نقاط مختلف استان بدنبال خواهند داشت.
معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان افزود: حدود ۱۵۰ بنگاه بزرگ و متوسط با کمک اتاق بازرگانی در استان شناسایی شده که برخی از آنها وابسته به بخش خصوصی و بعضی نیمه دولتی هستند که تقسیمبندی در مورد همه آنها بر اساس بزرگی بنگاه و نوع فعالیت انجام شده است.
وی بیان کرد: بزودی در یک نشست از بنگاههایی که فعالیتهای صنعتی مشابه و هم سنخ دارند دعوت خواهیم کرد و با توجیه این طرح، مناطق محروم را با کمک آنها شناسایی و تحویل خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، جلسه نهادهای مردمی اقتصاد مقاومتی با موضوع مسئولیت اجتماعی شرکتها(CSR) با محوریت اقتصاد مقاومتی و کسب و کار اجتماعی در قالب برنامه اجرایی بندهای یک، ۲۰ و ۲۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی و مُعینها با حضور مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور طرح الگویی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی کشور و معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری در محل استانداری برگزار شد.
طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی از اضلاع سرمایهگذاران و کارآفرینان، کارگزاران حکومتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل شده که ناظران عالی این طرح نیز ائمه جمعهها در مناطق و بخشهای استان است.