۳۴ معین در اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی آذربایجانغربی شناسایی شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره طرح ها و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: در اجرای مدل الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی ۳۴ معین اقتصادی در این استان شناسایی شد.

سیفعلی ضربی روز چهارشنبه در جلسه توجیهی گام‌های اجرایی مدل الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی برای معین های اقتصادی در جنوب آذربایجان‌غربی اظهار داشت: این مدل توسعه اقتصادی براساس اقتصاد مقاومتی با ساختار و رویکرد مردم نهاد شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه این طرح تابحال در ۲ استان کشور اجرایی شده و در ۱۱ استان هم در فاز اجرایی قرار گرفته است، افزود: این مدل همچنین براساس برنامه ششم توسعه در مناطق روستایی و تطابق با اقتصاد مقاومتی با رویکرد مشارکت مردم شکل گرفته و بقای آن به تغییر و تحول در دولت‌ها ارتباطی ندارد.

وی اضافه کرد: در این طرح، معین های اقتصادی مهم‌ترین بال اجرایی آن هستند و فعالان اقتصادی معین های آن را شکل می‌دهند.

رییس اداره طرح ها و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با بیان اینکه همچنین این طرح با همکاری سرمایه‌گذاران و کارآفرینان، کارگزاران حکومتی و نمایندگان مجلس با نظارت امامان جمعه برگزار می‌شود، گفت: پایه علمی این طرح، مسوولیت های اجتماعی واحدهای تولیدی است.

ضربی ادامه داد: وقتی یک واحد فعال تولیدی یا شرکت خصوصی از نظر مالی به شرایطی رسید که به وضعیت جامعه هم توجهی می‌کند و در صدد ارایه خدمات شامل توسعه روستا، ساخت مدرسه در آن منطقه بر می‌آید در قالب این طرح می‌تواند به اشتغال‌زایی و توسعه کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه این مدل به تحقق بیشتر مسوولیت اجتماعی فعالان اقتصادی کمک می‌کند، افزود: در این مدل همه ارکان نظام دخیل در توسعه حضور دارند و تا وقتی فعال اقتصادی در یک روستا درصدد اجرای طرحی باشد، نهادهای دیگر روند بروکراسی را طولانی نکرده و بیشتر زمینه را تسهیل کنند تا روند توسعه هم زودتر فراهم می‌شود.

۳۴ معین در اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی آذربایجانغربی شناسایی شد

وی با بیان اینکه این مدل براساس حضور نمایندگان هر حوزه انتخابیه در آذربایجان‌غربی به ۱۰ منطقه تقسیم بندی شده، اظهار داشت: در سال گذشته ۳۴ تفاهم‌نامه همکاری امضا شد و این‌ طرح ۶ مرحله و ۴۰ برنامه عملیاتی دارد.

ضربی اضافه کرد: ابلاغ به استانداری‌ها و تشکیل ساختار مردم نهاد و شناسایی معین های اقتصادی و مشخص شدن ارکان حاکمیتی از مراحل اجرای این مدل است، گفت: در این مدل مهم‌ترین مقوله روستاهای هدف است که توسط فرمانداری‌ها ۳۵ روستای معین اقتصادی معرفی شده و مرحله بعدی انتخاب روستاهای معین توسط فعالان اقتصادی است.

وی گفت: این مدل در روستاهای ارومیه، میاندوآب‌، خوی، اشنویه، سلماس مهاباد و شوط است، گفت: تیمی در این زمینه به عنوان اعضای اصلی مثلث اقتصادی تشکیل یافته و بعد از شناسایی روستاها، تفاهم‌نامه ها امضا شده و سپس معرفی نماینده توسط معین های اقتصادی اتفاق می‌افتد.

رییس اداره طرح ها و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با بیان اینکه مدل الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در روستای چونقرالوی ارومیه برای ۲ پروژه در حال اجراست و در خوی و چایپاره آماده اجرا است، اظهار داشت: ۱۱ انجمن تخصصی که متشکل از ۲۰ تا ۳۰ واحد تولیدی است تشکیل یافته و در هفت شهرستان روستاها معرفی شده و به احتمال افزایش و کاهش روستاها بنا به درخواست معین های اقتصادی وجود دارد.

ضربی افزود: باتوجه به اینکه معین اقتصادی بازار و نیاز آن را می‌شناسد به راحتی می‌تواند در روستا با توجه به توانمندی همان روستا سرمایه‌گذاری کند.

وی اضافه کرد: در این مدل برخلاف سایر تصورات که به روستاییان وام داده شود و سپس بدهکار بانک باشند، معین اقتصادی به عنوان زنجیره اصلی، به راه‌اندازی واحد تولیدی و اشتغال زایی اقدام می‌کند و روستاییان هم نگران محصول خود نیستند.

وی با اشاره به علت اصلی ورود اداره صمت هم به اجرای این طرح این است که معین اقتصادی به راحتی بازاریابی کند و حذف واسطه‌ها از مزایای اجرای این مدل توسعه است.

۱۴ خوشه صنعتی برای اجرای مدل الگویی توسعه اقتصادی- فرهنگی در آذربایجان غربی شناسایی شده‌است

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی هم در این جلسه با اشاره به اینکه تابحال اقتصاد کشور به صورت دولت محور بوده، گفت: دولت متولی سرمایه‌گذاری در بیشتر حوزه‌ها و آن هم در فلات مرکزی ایران بود و آذربایجان غربی هم از سرمایه‌گذاری های دولتی محروم بوده به طوری که بیشتر از ۹۶ درصد سرمایه گذاری ها در استان آذربایجان غربی توسط بخش خصوصی اتفاق افتاده است.

امیر شهسوار جلاوت بیان کرد: در اجرای مدل الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی دولت می‌خواهد به نوعی فعالان اقتصادی موفق که در امر تولید به خلاق و نوآوری رسیدند از تجربه و خلاقیت آنان برای ترغیب مردم به توسعه کارآفرینی استفاده کند.

وی ادامه داد: این طرح‌ به صورت روستا محور اجرا می‌شود، چرا که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مهاجرت از ‌روستاها به شهرها بیشتر بوده که با اجرای این مدل توسعه سعی بر این است که از بین ۳۴ معین که براساس معیار و شاخصه‌هایی انتخاب شده یا انجمن‌های تخصصی و یا خوشه های صنعتی و یا واحدهای متوسط و بزرگی که توانسته اند در حوزه صادرات، توسعه اشتغال و واحد خود به موفقیت رسیده‌اند به عنوان واحدهای معین در اجرای این مدل توسعه انتخاب شده‌اند.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی بیان کرد: هر معین اقتصادی که تجربه کارآفرینی بهتری را دارد، در برخی روستاها که از نظر اقتصادی، سطح اشتغال و درآمد مردم در وضعیت نامناسبی قرار دارند، برای جلوگیری از مهاجرت و رفع محرومیت در روستاها اجرای این مدل را بر عهده دارند.

۳۴ معین در اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی آذربایجانغربی شناسایی شد

شهسوار با بیان اینکه معین های اقتصادی به عنوان بخش خصوصی در روستاها فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: در اجرای این مدل معین های اقتصادی، کارگزاران حکومتی و خود مردم نقش دارند و ممکن است برای هر معین یک یا ۲ روستا توسط خود معین انتخاب شود و به واسطه سند توسعه این روستاها که توسط دستگاه‌های اجرایی مختلف شامل بنیاد مسکن و یا صندوق کارآفرینی امید تهیه شده باشد، توسط دهیاران و شوراهای اسلامی پروژه‌ای متناسب با نیاز واحد تولیدی معین اقتصادی معرفی می‌شود.

وی افزود: این فعالیت‌ها می‌تواند در قالب کارگاه های کوچک توسط معین اقتصادی تعریف شود و محصول تولیدی توسط روستاییان به عنوان ماده اولیه واحد تولیدی معین مورد استفاده قرار گیرد.

وی اضافه کرد: راه‌اندازی کسب و کار خرد در روستاها در قالب مدل توسعه اقتصادی موجب اشتغال و کارآفرینی برای مردم روستاها می‌شود.

وی با بیان اینکه پس از مشخص شدن پروژه‌ها، هر معین اقتصادی می‌تواند حداقل ۲ نفر تسهیل گر از همان روستا به عنوان افراد مرتبط انتخاب کند تا با ترویج موضوع پروژه روستاییان را به کارآفرینی ترغیب کند، گفت: در هر روستا براساس مطالعات طرح هادی زمین‌ هایی با کاربری های کارگاهی یا صنعتی مشخص شده که ازاین محل‌ها می‌توان در اجرای این طرح ها استفاده کرد.

وی همچنین با اشاره به در این طرح ۱۰۰ درصد کارها با هماهنگی معین اقتصادی پیش می‌رود، گفت: تامین مالی این پروژه ها می‌تواند توسط معین اقتصادی، یا اعطای وام با استفاده از توان مالی معین اقتصادی یا از طریق صندوق کارآفرینی امید و یا صندوق های خرد روستایی اجرا شود.

شهسوار بیان کرد: ۱۴ خوشه صنعتی در این راستا در استان آذربایجان شناسایی شده که از این تعداد مراحل پیاده‌سازی چهار مورد شامل بسته‌بندی عسل، محصولات باغی، عرقیات گیاهی و خوشه سنگ در حال اجراست که صاحبان این خوشه‌ها می‌توانند در این راستا به اشتغال‌زایی کمک کنند.

این جلسه با حضور نمایندگان فرمانداری‌ها، تولیدکنندگان و روسای اداره‌های صنعت، معدن و تجارت جنوب آذربایجان‌غربی در محل فرمانداری شهرستان میاندوآب برگزار شد. همچنین در این جلسه معاونان سیاسی و اجتماعی و برنامه‌ریزی فرمانداری میاندوآب‌، رییس خانه صنعت و معدن آذربایجان غربی و تولیدکنندگان حاضر در موضوع جلسه به سخنرانی پرداختند.

فلسفه تشکیل این مثلث اقتصادی زمانی شکل گرفت که وزیر فعلی صمت در تصدی استانداری کرمان با مشاهده محلی به نام قلعه گنج که از نظر اقتصادی و اشتغال در وضعیت اسفناکی قرار داشت با کمک فعالان اقتصادی و شرکت‌های توانمند این مدل در آنجا اجرا شد و خروجی این اقدامات موجب کاهش بیکاری و افزایش سرمایه‌گذاری شد.

حتی مقام معظم رهبری با ابزار خرسندی از این طرح آن را نمونه بارز اقتصاد مقاومتی دانستند و بر مردمی شدن اقتصاد باید به عنوان یک اصل تاکید دارند.

اکنون مدل الگوی مثلث اقتصادی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی اجرایی شده مقام معظم رهبری اجرای این مدل را برای اجرا به کلیه استانداران ابلاغ کردند.

طرح مثلت توسعه اقتصادی - فرهنگی سه ضلع "کارگزاران حکومتی، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی" دارد که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha