روناک تاسا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: با پیگیریهای صورت گرفته توسط فرمانداری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مجوز احداث موزه این شهرستان اخذ و طرح اجرای موزه در این شهرستان در حال پیگیری و در مرحله تغییر کاربری و واگذاری است.
وی ادامه داد: کار مطالعاتی احداث آن نیز صورت گرفته و پیش بینی شده است در ۲ یا سه طبقه با استفاده از اعتبارات شهرستانی و استانی که برای آن مصوب شده است ساخته شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه با بیان اینکه وجود آثار تاریخی ارزشمند در این شهرستان، اهمیت احداث موزه را دوچندان کرده است گفت: موزه به عنوان یکی از ابزارهای مهم ارتباطی در عصر حاضر جایگاه ویژهای در توسعه و پیشرفت صنعت گردشگری ایفا می کند و در این میان وجود موزههای تاریخی علاوه بر جذابیت گردشگری می تواند عامل مهمی در معرفی فرهنگ و تمدن جامعه میزبان باشد.
تاسا ادامه داد: امسال هفت مورد تعرض در عرصه تپههای تاریخی این شهرستان رفع تخلف و ۲ مورد نیز در روستای "نرزیوه " ارفع تصرف انجام و با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفته است.
وی افزود: ۱۳ محوطه باستانی نیز در منطقه سدچپرآباد شناسایی شده که باتوجه به آبگیری این سد و امکان زیر آب رفتن پنج محوطه از این تعداد، عملیات حفاری نجاتبخشی برای آن انجام میگیرد.
وی گفت: تاکنون ۱۵ اخطاریه توقف عملیات تعرض به محوطهها صادر شده و ۱۵ مورد نیز اخذ تعهد جهت جلوگیری از تعرض به تپههای تاریخی صورت گرفتهاست.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه اظهار داشت: ۹ انجمن میراث فرهنگی متشکل از دهیار، شورا و سه نفر از معتمدین با هدف حفاظت از آثار و محوطههای تاریخی در روستاهای این شهرستان تشکیل شده و افزایش انجمنها تداوم دارد.
وی در رابطه با برخورد با حفاران غیرمجاز ادامه داد: در این رابطه نیز ۱۲ پرونده قضایی برای متخلفین تشکیل شده و با متخلفان برخورد قانونی صورت میگیرد.
در پایان این نشست از خبرنگاران این شهرستان از سوی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه تجلیل شد.
اشنویه، یکی از مناطق مهم تاریخی و باستانی آذربایجانغربی به شمار میرود که دارای ۱۰۶ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی از جمله تپه «دینخواه»، «کتیبه کیلاشین»، «قلعه قلاتگاه»، «کتیبه عینالروم»، «قبرستان مارابراهیم» و تومولوسهای «سوجه»، «گندویلا»، «حسن نوران»، «ملااحمد» و «سیاوان» است.
این شهر مرزی همچنین به دلیل داشتن پنج کتیبه از ۱۰ کتیبه مهم اورارتویی به کانون آثار برجامانده اورارتویی در کشور تبدیل شده و شناسایی این کتیبههای مهم از جمله «کیلهشین» و «عینالروم» باعث شده است تا کارشناسان آثار باستانی و تاریخی و باستانشناسان از این منطقه به عنوان بهشت باستان شناسی یاد کنند.