تهران- ایرنا- معاون اجرایی شورای عالی قرآن گفت: جریان تلاوت قرآن در کشور به سمت تلاوت‌های اصیل و معنامحور سوق داده می‌شود و از تلاوت‌های به اصطلاح فانتزی فاصله می گیریم.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن، محمدتقی میرزاجانی روز دوشنبه گفت: پس از پایان دوره دوازدهم ارتقاء که اختتامیه آن در اسفند سال گذشته برگزار شد، با استفاده از نتایج نظرسنجی صورت گرفته از قاریان شرکت کننده و تجاربی که به دست آمد، آسیب ­شناسی لازم انجام شد و برنامه‌های خوبی برای دوره سیزدهم تدارک دیده شد.

وی افزود: در دوره قبلی ارتقاء که عمدتاً به صورت نیمه حضوری و مجازی برگزار شد، برآیند ارزیابی شرکت­ کنندگان این بود که دوره دوازدهم از ابعاد مختلف محتوایی و اجرایی، 66 درصد ممتاز و عالی، 21 درصد خوب، هشت درصد متوسط و پنج درصد ضعیف بوده است.

میرزاجانی ادامه داد: در خلال برگزاری دوازدهمین دوره ارتقاء، خلأها و نیازهایی هم شناسایی شد که بنا داریم در دوره پیش رو به صورت جدی ­تر به آن توجه کنیم؛ یکی از این نیازها و ضرورت ­ها، سوق دادن جریان تلاوت کشور به سمت تلاوت ­های اصیل و معنامحور و فاصله گرفتن از تلاوت های اصطلاحاً فانتزی یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب، خوانندگی است. اعتقاد داریم محمل مهم و مؤثری مثل همین دوره ­های ارتقاء، ظرفیت این جریان­ سازی را دارد.

آغاز سیزدهمین دوره ارتقاء قاریان از پنجم خرداد

معاون اجرایی شورای عالی قرآن با اعلام آغاز سیزدهمین دوره ارتقاء قاریان ممتاز قرآن کریم از چهارشنبه پنجم خرداد، افزود: پس از اعلان فراخوان در بین قاریان ممتاز کشور، در خدمت بالغ بر ۶٠ نفر از عزیزانی خواهیم بود که با ثبت نام در این دوره ارتقاء، ضوابط و شرایط عضویت را پذیرفته­ اند. شرکت کنندگان تا پایان این دوره که اسفندماه ١۴٠٠ خواهد بود، دو هفته یک بار در روزهای چهارشنبه طی ٢٠ جلسه دو ساعته به صورت مجازی شرکت می کنند و از برنامه ­های مفید و متنوعی که پیش بینی شده بهره ­مند خواهند شد.

میرزاجانی اضافه کرد: تلاوت از حفظ توسط سه نفر از قاریان در هرجلسه، نقد و تحلیل تلاوت ها توسط دو نفر از اساتید برجسته، بیان مفاهیم و تفسیر آیات، آموزش تکیه های صوتی بر اساس کتاب میزان القرائه نوشته مهدی حسنی، حافظ کل قرآن و استاد قرائات عشر، بیان نکات معرفتی و بصیرتی توسط اساتید حوزوی و دانشگاهی و پخش میان برنامه ­های جذاب از جمله محتوای پیش ­بینی شده در این جلسات است.

وی افزود: قاریان عضو این دوره به جز تلاوت ­هایی که در جلسات ارتقاء اجرا خواهند کرد، موظفند در هر فصل، یک تلاوت و مجموعاً چهار تلاوت تا پایان دوره از خودشان ضبط و ارسال کنند تا مورد ارزیابی قرار گیرد و نتایج ارزیابی به آنها منعکس شود. در جلسات ارتقاء، تلاوت قاریان تهرانی به صورت حضوری و تلاوت قاریان غیرتهرانی به صورت پخش فایل تصویری خواهد بود. البته بناست در هر جلسه، یکی از قاریان غیرتهرانی، میهمان حضوری آن جلسه باشد.

میرزاجانی گفت: جلسات ارتقاء در این دوره در نرم افزار تعاملی گوگل میت به صورت برخط و تصویری دنبال می ­شود. فیلم کامل جلسات هم با تأخیر چند روزه روی صفحه مجازی شورای عالی قرآن در تارنمای آپارات بارگزاری خواهد شد تا امکان استفاده برای سایر علاقه مندان فراهم گردد. ضبط تلاوت ­های صوتی و تصویری از قاریانی که در طول دوره، عملکرد موفقی دارند نیز از هدف گزاری ­های انجام شده می­باشد.

معاون شورای عالی قرآن ابرار امیدواری کرد؛ در صورت رفع محدودیت­ های کرونایی، حتماً جلسات را به­ صورت حضوری برگزار می کنیم چرا که تأثیر معنوی و فنی جلسات حضوری، قابل مقایسه با برنامه مجازی نیست.