قشم - ایرنا - مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با تکمیل چرخه پرورش و تولید ماهی در قفس و صنعتی شدن روش آن، ظرفیت تولید جزیره قشم تا پایان امسال به ۱۰ تُن می‌رسد.

منصور آزاد روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این ظرفیت بر اساس تعداد قفس‌های به آب انداخته شده محاسبه شده است.

وی ادامه داد: در سند برنامه ششم توسعه کشور، ظرفیت تولید ماهی در دریا برای قشم ۸۴ هزار تُن در سال در نظر گرفته شد.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: هم اکنون در قشم، پنج شرکت در حوزه پرورش و تولید ماهی در دریا فعالیت می‌کنند که نخستین شرکت از سال ۱۳۹۴ با ۱۲ قفس ۵۰ تُنی فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی اظهار کرد: پیش‌بینی می شود این شرکت تا پایان امسال با به آب‌اندازی ۱۲ قفس دیگر به تولید سالانه ۲ هزار تُن ماهی برسد.

آزاد گفت: این امر علاوه بر تامین نیاز داخلی کشور، در افزایش صادرات و ارزآوری جزیره قشم  تاثیر فراوانی دارد.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه مزارع دریایی با مشارکت سرمایه‌گذاران افزود: هدف اصلی سازمان منطقه آزاد قشم در حوزه پرورش و تولید ماهی در دریا تحقق شعار« تولید، پشتیبانی‌ها، مانع زدایی‌ها » و کمک به تامین امنیت غذایی کشور است.

جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.

پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایه‌های خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدف‌های ایجاد منطقه آزاد قشم است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.