محمدعلی حدادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، میانگین رشد جمعیت در مینوشت را ۵۹ صدم درصد اعلام کرد و اظهارداشت: این آمار در مقایسه با میانگین ۱.۰۱ درصد رشد جمعیت استانی بسیار پایین است.
وی با یادآوری اینکه ۱۵ سال قبل میانگین رشد جمعیت مینودشت حدود سه درصد بود، افزود: هم اکنون برنامههای مختلفی در سطح شهرستانی، استانی و کشوری برای فراهم کردن شرایط ازدواج آسان جوانان و تشویق و ترغیب آنها به فرزندآوری درحال اجرا است.
حدادی، جمعیت جوان را از مهمترین مولفههای قدرت کشور دانست و اضافه کرد: درصورت استمرار نرخ پایین رشد جمعیت، از یک طرف شمار افراد سالمند جامعه افزایش و از طرف دیگر آمار نیروی کار جوان کاهش مییابد که باید با اجرای برنامههای مناسب یک تعادل بین جمیعت جوان و سالمند بوجود آورد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مینودشت ادامه داد: با ابلاغ سیاستهای مرتبط با افزایش جمعیت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از اردیبهشت امسال برنامههای آموزشی مختلفی با موضوع صیانت از جمعیت و کمک به رشد موالید و افزایش فرزندآوری برای زوجهای بدون فرزند و یا تک فرزند، مراقبان سلامت و پزشکان از طریق وبینارهای تخصصی و کمپینهای مجازی توسط حوزه بهداشت و درمان این شهرستان برگزار شده و ادامه دارد.
حدادی همچنین بابیان اینکه تلاش برای افزایش نرخ جمعیت و فرزندآوری صرفا بر عهده وزارت بهداشت نیست بلکه سایر ادارات و نهادها نیز باید در این زمینه همکاری و برای جامعه هدف خویش برنامهریزی نمایند، افزود: فراهم کردن شرایط برای ازدواج آسان جوانان و تغییر نگرش درآنها برای فرزندآوری و نیز آموزش به پدران و مادران برای تشویق فرزندانشان به ازدواج و فرزندآوری از مهمترین اهداف برگزاری دورههای آموزشی با موضوع صیانت از جمعیت در مینودشت است.
وی حمایت از زنان باردار با توزیع بستههای معیشتی، پیشگیری و کنترل بیماریهایی که باعث مرگ و میر کودکان زیر پنج سال میشود و رایگان کردن بخشی از درمان ناباروری را از دیگر اقدامات موثر بر افزایش جمعیت دانست.
حدادی، افزایش وام ازدواج، تهیه مسکن کم هزینه برای زوجهای جوان، ساخت خوابگاه برای دانشجویان متاهل و اشتغالزایی برای جوانان را از دیگر راهکارهای مهم در افزایش جمعیت اعلام کرد و اظهار داشت که برای عملی کردن این راهکارها باید در سطح ملی تصمیمگیری شود.
شهرستان مینودشت ۷۵ هزار و ۴۸۳ نفر جمعیت دارد.