محمد حسام گوری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مشارکت مردم در انتخابات بر افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران نیز تاثیر گذار است و یکی از مهمترین و موثرترین عوامل برقراری وفاق ملی و اقتدار و امنیت ملی عنصر مشارکت حداکثری در صحنه های گوناگون در نظام های مردم سالار محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مشارکت انتخاباتی در واقع ضامن تامین امنیت و ثبات سیاسی یک کشور است تصریح کرد: امروز علاوه بر قدرت سخت یا نظامی که اساس امنیت کشور ها را تشکیل می دهد، قدرت نرم یا دیپلماسی با ظرفیت های بالقوه و بالفعل معرف توانایی یک کشور است.
کارشناس ارشد دیپلماسی و سازمان های بین المللی کرمان اظهار داشت: در این میان دیپلماسی به عنوان ابزار برای پیشبرد سیاست خارجی یک کشور و به ویژه دیپلماسی عمومی ارتباط نزدیکی با مفهوم قدرت نرم دارد و در جمهوری اسلامی ایران انتخابات ریاست جمهوری مهمترین انتخاباتی است که زمینه تغییر در سیاست های اجرایی کشور را فراهم می کند.
وی ادامه داد: دیپلماسی یکی از عوامل اساسی تغییرات در مناسبات بین المللی است و مشارکت سیاسی حداکثری در انتخابات زمینه را برای بازسازی و تحکیم موقعیت بین المللی کشور در قالب اتخاذ راهبردها و سیاست خارجی و دیپلماسی به عنوان ابزار پیشبرد آن، فراهم میکند.
گوری با اشاره به حساسیت و اهمیت انتخابات ۱۴۰۰ تاکید کرد: از سوی دیگر انتخابات آزاد و مشارکت سیاسی آحاد جامعه، اعتبار و مشروعیت بینالمللی دولت را تقویت میکند تا در جهت منافع ملی و بین المللی کشور گام بردارد.
وی در خصوص تاثیر افزایش مشارکت انتخاباتی برای تشکیل دولتی قوی گفت: پشتوانه مردمی یک دولت می تواند دست وی را در امور بینالمللی و منطقهای باز گذاشته تا با ایده ها و برنامه های جدیدی در این حوزه اتخاذ کند و دیپلماسی هدف دار و پر تحرکی را به اجرا بگذارد.
دبیر کمیته مناطق اتحادیه علوم سیاسی کشور افزود: مشارکت پر شور انتخاباتی، توطئههای کینه توزان داخلی و خارجی که در انتظار کاهش چشم گیر مشارکت و سرمایه اجتماعی در ایران هستند، تا در عرصه های بین المللی آن را دست آویز امیال سلطه طلبانه خود بکنند، خنثی می کند.
گوری با تاکید بر این نکته که در شرایط کنونی ما نباید از حوزه بین الملل غافل شویم تصریح کرد: دولتمردان باید علاوه بر تکیه و نگاه بر بنیه و توان داخلی کشور نگاه و اهتمام ویژهای به عرصه سیاست خارجی و موضوعات بین المللی که ایران با آن دست به گریبان است داشته باشند و لزوم پیگیری دیپلماسی اقتصادی در ذیل برنامه های ابلاغ شده اقتصاد مقاومتی و سند چشم انداز ایران نیز حائز اهمیت است.
وی با اشاره به سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب افزود: ایشان در پیام خود می فرمایند "از جهت وجهه خارجی هم انتخابات و حضور مردم و مشارکت مردم، نشاندهنده اقتدار ملّی است" این را همه باید بدانیم و اذعان کنیم که بله، امکانات دفاعی و قدرتهای دیپلماسی و امثال اینها به کشور اقتدار می دهد، در این شکی نیست اما بیش از همه اینها مردم یک کشورند، ملّتند که اقتدار می دهند" فرمایش معظم له نشانگر این است که سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی آحاد جامعه امری بسیار خطیر و مهم برای حفظ و بقای یک کشور و یک نظام سیاسی است که بر سایراشکال گوناگون قدرت تقدم و برتری دارد.
کارشناس ارشد دیپلماسی و سازمان های بین المللی کرمان ادامه داد: نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم باید عرصه دیپلماسی را جدی بگیرد و از ظرفیت های فراوان این عرصه در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در جهت اقتدار و پیشرفت کشور استفاده کند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه کشور ما امروز تحریم های ظالمانه آمریکا را شکست داده و سیاست انزوای تحمیلی بر آن به بن بست رسیده است، زمان بکار بردن رابطه فراگیر و دیپلماسی کاربردی در عرصه منطقه ای و بین المللی فراهم شده تا دولت بتواند سیاست های خارجی خود را در راستای منافع ملی و عزت ایرانی اجرا نمایند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری ایران همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.