عباس جعفرپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان خرید برگ سبز چای از چایکاران استان گیلان در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود پنج درصد افزایش یافته است.
وی ارزش این میزان برگ سبز چای درجه یک و دو خریداری شده را نزدیک به ۵۰ میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد : از این میزان برگ سبز چای خریداری شده، ۱۵۶ تن چای خشک تولید شده است.
مدیر تعاون روستایی گیلان خاطر نشان کرد: برای ارتقای کیفیت تولید ۲ کارخانه چایسازی در اختیار شبکه تعاونی های روستایی و کشاورزی استان، ۱۰ تا ۱۲ هزار ریال تشویقی "بالاتر از نرخ مصوب" به ازای هر کیلوگرم برگ سبز به چایکاران پرداخت می شود.
وی بیان داشت: تاکنون از این محل؛ هشت میلیارد ریال به کشاورزان چایکار عرضه کننده محصول به این ۲ کارخانه ، پرداخت شده که این مبلغ پرداختی در مقایسه با پارسال ۱۵ درصد بیشتر است.
جعفرپور با بیان اینکه از کل ارزش برگ سبز خریداری شده حدود ۳۸ میلیارد ریال در تعهد ۲ کارخانه چایسازی است، اضافه کرد: ۲۵ میلیارد ریال آن در وجه سازمان چای کشور برای پرداخت به چایکاران گیلان پرداخت شده است.
خرید تضمینی برگ سبز چای و تولید چای خشک توسط ۲ کارخانه چایسازی در اختیار شبکه تعاونی های روستایی استان گیلان از ششم اردیبهشت ماه گذشته توسط ۲ کارخانه چایسازی در اختیار شبکه تعاونی های روستایی گیلان شامل کارخانه سپیدرود تحت اجاره اتحادیه تعاونی های کشاورزی چایکاران غنچه های طلایی شمال کشور و کارخانه عدالت متعلق به شرکت تعاونی روستایی رحیم آباد رودسر آغاز شده است.
طبق مصوبه شورای عالی اقتصاد قیمت خرید هر کیلوگرم برگ سبز درجه یک از کشاورز ۶۶ هزار و ۹۰۰ ریال و هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه ۲ نیز ۴۷ هزار و ۸۱۰ ریال اعلام شده است که به منظور ارتقای سطح کیفیت و کمیت برگ سبز و با هدف بهبود تولید کارخانجات تحت اختیار تعاونی روستایی استان، همانند سال گذشته مبلغی به عنوان تشویقی به میزان۱۰ هزار تا ۱۲ هزار ریال بالاتر از نرخ مصوب بابت بهای هرکیلوگرم برگ سبز به چایکارانی که محصول با کیفیت تعیین شده را به این ۲ کارخانه عرضه کنند، تعیین شده که رقم آن برحسب میزان و کیفیت برگ سبز ارائه شده متغیر است.
در استان های گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد و وسعت باغهای چای این ۲ استان در حدود ۲۵ هزار هکتار است که در این میان هر ساله سطح زیرکشت متفاوت است.
برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریورماه شروع و تا پایان مهرماه انجام می شود.