مشهد- ایرنا- مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) شهرداری مشهد از تایید "مشهد هوشمند" به عنوان نخستین شهر کشور، توسط اتحادیه بین‌المللی ارتباطات (ITU) به عنوان یکی از معتبرترین مراجع در زمینه ارزیابی شهرهای هوشمند جهان خبر داد.

محمدجواد رجاییان روز دوشنبه با اعلام این مطلب به خبرنگاران اظهار داشت: با حمایت‌ها و برنامه‌ریزی‌های مدیریت شهری، پس از گذراندن فرایندی مستمر در ۲ سال اخیر مراحل جمع‌آوری داده‌ها، مستندسازی و اعتبارسنجی دستاوردهای مشهد در حوزه هوشمندسازی انجام شد و در نهایت مورد تایید اتحادیه بین‌المللی ارتباطات (ITU) قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: این فرایند در قالب پروژه "ارزیابی شاخص‌های شهر هوشمند پایدار جهان" صورت گرفت که تاکنون حدود ۱۰۰ شهر در کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار داده است.

وی با تاکید بر اهمیت بین‌المللی کسب این جایگاه،  افزود: مشهد پس از شهرهای پیشروی همچون دبی، سومین شهر خاورمیانه است که در این طبقه‌بندی قرار می‌گیرد و بر اساس برآوردهای انجام شده، امتیاز آن در حوزه‌هایی همچون ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) و زیرساخت‌ها در سطح بالایی قرار دارد.

مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری مشهد بیان کرد: مشهد با شرکت در پروژه ارزیابی شاخص‌های شهرهای هوشمند پایدار بر اساس برنامه تعیین شده جهانی" U۴SSC ITU " که با همکاری پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت گرفت، ضمن ارتباط مستمر با اتحادیه بین‌المللی ارتباطات، گزارشی از بررسی تمام شاخص‌های شهر هوشمند را طبق اقدامات انجام‌شده و وضعیت موجود دریافت کرد که نقاط قوت و ضعف ما را در مسیر هوشمندسازی نمایان می‌کند.

رجائیان با اشاره به کسب این دستاورد به عنوان یکی از نتایج مثبت ارتباطات بین‌المللی و حضور در مجامع جهانی در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: کسب جایزه جهانی wego در بخش شهرهای هوشمند پایدار، برگزاری دوره آموزشی در ITU academy، شرکت در کنفرانس بین‌المللی Spotlight ۲۰۳۰ و نیز حضور موثر در هشتمین دوره رویداد بین‌المللی WSIS۲۰۲۰ از جمله دستاوردهای بین‌المللی سازمان فاوای شهرداری مشهد در عرصه شهرهای هوشمند جهان بوده که در ارتقای وجهه بین‌المللی و توفیق بیشتر در این زمینه مؤثر بوده است.

وی همچنین از دریافت تحلیل‌های جامع دیگری از سوی ITU در این حوزه در ماه‌های آینده خبر داد و اضافه کرد:‌ گزارش نهایی (factsheet) و صدور و ارائه گواهینامه در این خصوص، بر اساس زمانبندی اعلام‌شده توسط اتحادیه بین‌المللی ارتباطات، در اواسط تابستان امسال انجام خواهد شد که به عنوان تحلیلی از وضعیت موجود، می‌تواند در برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار و متوازن شهر به کار آید.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد گفت: باید در نظر داشت که هوشمندسازی نقطه پایانی ندارد و همواره در حال حرکت در این مسیر برای دستیابی به شرایط مطلوب‌تر هستیم. شهر مشهد به عنوان نخستین شهر هوشمند کشور در قالب برنامه جهانی ارزیابی شاخص‌های شهرهای هوشمند مورد ارزیابی و تایید ITU قرار گرفته است و با عزمی جدی برای ادامه هدفمند این مسیر، آماده است تجربیات خود را برای شتاب بیشتر شهرهای کشور در این زمینه، در اختیار آنها بگذارد.

اتحادیه بین المللی ارتباطات ITU در ۱۷ می ۱۸۶۵ تاسیس شد و ۱۴۷ سال از عمر آن می گذرد. این اتحادیه دارای تشکیلات جهانی است که ۵۶۸ عضو بخشی و ۱۴۳ عضو دارد و هم اکنون دارای ۱۹۳ عضو دولتی، شرکتی است و مسوولیت تدوین مقررات، استانداردسازی، هماهنگی و توسعه مخابرات بین المللی را به عهده دارد. از اختیارات عالیه این اتحادیه، سازماندهی کنفرانس های تام الاختیار است.