محمدهادی عسکری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایرنا با اشاره به برگزاری نهمین جشنواره رویش دانشگاهی، افزود: فراخوان نهمین جشنواره رویش دانشگاهی از آذرماه ۹۹ آغاز و مرحله دانشگاهی این جشنواره در بازه زمانی آذرماه ۹۹ تا فروردین ماه ۱۴۰۰ در ۷۰ دانشگاه برگزار شد.
وی درباره آغاز و پایان فراخوان مرحله ملی این جشنواره از ۲۰ اسفندماه ۹۹، گفت: فراخوان ملی جشنواره در روزهای ۲۰ اسفندماه تا ۲۰ فروردین ماه برگزار شد و به اتمام رسید. در این مرحله ۸۹ دانشگاه شرکت و دانشجویان فعال در کانون های فرهنگی و اجتماعی آثار قابل توجه و چشمگیری به سامانه جشنواره ارسال کردند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه این وزارتخانه در توافق با برخی دستگاه ها از جمله صندوق کارآفرینی امید از ایده های کسب و کار این جشنواره حمایت می کند، گفت: از دیگر حمایت ها می توان به نمایش آثار برگزیده جشنواره در نمایشگاه های هفته فرهنگ جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف اشاره کرد که این امر طبق تفاهم نامه ای با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی محقق شده است.
این مسوول وزارت علوم با بیان اینکه جشنواره نهم رویش همانند مرحله هشتم به صورت مجازی برگزار می شود، افزود: زمینه فعالیت کانون های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها در چهار حوزه دینی و مذهبی، فرهنگ و اندیشه، ادبی و هنری و کانون های اجتماعی تعریف می شود و تعداد فعالیت های کانونی گسترش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها ۶ هزار و ۷۰۰ کانون فرهنگی و اجتماعی دارند، خاطرنشان کرد: اختتامیه نهمین جشنواره ملی رویش ۲۰ خردادماه در دانشگاه علامه طباطبایی که یکی از دانشگاه های دارای کانون های فرهنگی و اجتماعی فعال است، برگزار می شود.
عسکری درباره جشنواره ملی رویش که در ۲ بخش رقابتی و غیر رقابتی برگزار می شود، یادآور شد: در بخش رقابتی آن فعالیت های کانونی، آثار فردی شامل شعر و ادبیات، هنرهای تجسمی، هنرهای کاربردی(صنایع دستی)، هنرهای آوایی، عکس، فیلم نامه، نمایشنامه و آثار گروهی شامل فیلم کوتاه، تئاتر، هنرهای آوایی و نیز ایده های کانونی ارزیابی می شوند.
وی ادامه داد: همچنین بخش غیر رقابتی این جشنواره در قالب نمایشگاه مجازی، نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی اجرا می شود.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره بخش جدید این جشنواره، گفت: در این دوره از جشنواره برای نخستین بار جایزه مسوولیت اجتماعی با عنوان «شهید حسین علی مرادی» به ۲ نفر از دانشجویان و ۲ کانون فعال در این زمینه اعطا می شود.
وی درباره برگزاری نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی نهمین جشنواره ملی رویش از هفته جاری، اظهار داشت: برگزاری این نشست ها با موضوعات زیست های رویش، واژه های رویش، گپ های رویش، نوآوری ها رویش و گفتارهای رویش تا ۱۹ خردادماه جاری ادامه دارد.
عسکری در ادامه این گفت و گو با بیان اینکه تعداد کانون های فرهنگی در دولت دوازدهم رشد ۲ برابری دارد، تاکید کرد: تنوع فعالیت ها در این کانون ها هم ۲ برابر افزایش یافت. همچنین در دولت دوازدهم جشنواره رویش به شکل منظم و سالانه برگزار شد؛ در حالی که جشنواره یاد شده در دولت های نهم و دهم با وقفه ۶ تا ۷ ساله مواجه شد.