مشهد- ایرنا- قائم‌مقام اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به برنامه فرهنگی اجتماعی ایجاد "خیابان هنر" در مشهد اشاره و بیان کرد: هدف این اقدام گسترش ارتباط و تعامل میان قشر هنرمند و دیگر اقشار شهروندان است.

یوسف امینی روز چهارشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه خیابان هنر با شهرداری مشهد افزود: طرح ایجاد و راه‌اندازی خیابانهای هنر در هفت منطقه این کلانشهر در قالب همکاری ادارکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و شهرداری مشهد اجرا می‌شود.

وی شهر مشهد و استان خراسان رضوی را برخوردار از توانمندیهای فراوان در حوزه های گوناگون فرهنگی و هنری ذکر و بیان کرد: برخی هنرمندان این خطه به همین خاطر در میان چهره‌های جهانی انواع رشته‌های مختلف هنری قرار گرفته و به عنوان منتخب در چنین سطحی معرفی شده‌اند. 

قائم‌مقام اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی استفاده از ظرفیتها بین دستگاهی و گسترش فعالیتهای هنری را از دیگر اهداف انعقاد تفاهم‌نامه ایجاد خیابان هنر در مشهد اعلام و بیان کرد: بر این اساس می‌توان از تجارب مشترک هنری نیز به نحوی مطلوب بهره‌برداری نمود.

وی همچنین به محدودیت فعالیتهای هنری و کمرنگ شدن ارتباط میان مردم و هنرمندان در پی بحران شیوع ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: این وضعیت بر اقتصاد هنر و معیشت هنرمندان تاثیر منفی گذاشته است.

امینی ادامه داد: البته با اقداماتی که صورت گرفته سعی شد نیاز اقتصادی هنرمندان تا حدی جبران شود. 

وی گفت: اکنون در پی تجربیات اخذ شده از این دوران با مهار شیوع ویروس همه‌گیر و گسترش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی پیشگیرانه، امکان ایجاد فضای گفتگو، آموزش و انتقال تجربه هنری به مردم فراهم شده تا نشاط اجتماعی نیز در میان شهروندان و هنردوستان شکل گیرد. 

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد نیز در مراسم امضای تفاهم‌نامه راه‌اندازی خیابان هنر گفت: به دنبال ایجاد الگوهای جدید برای ارائه خدمات فرهنگی، هنری و اجتماعی در سطح شهر هستیم زیرا بسیاری از فعالیت های اجتماع‌محور به علت شیوع کرونا با تغییرات گسترده ای رو به رو بوده است.

مجتبی منتظری افزود: بر همین اساس برنامه ریزی برای استفاده از فضاهای روباز در نظر گرفته شده است تا ارتقای هنر در میان شهروندان گسترش پیدا کند و مشارکت دستگاه‌های فرهنگی و هنری در این موضوع، در ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: بر همین اساس در اولین مرحله هفت خیابان، که بیشترین مراودات اجتماعی در محلات مختلف شهر را دارند، به عنوان «خیابان هنر»  در نظر گرفته شده است تا هنرمندان با استقرار در محل های مشخص شده و بدون پرداخت هزینه محل، بتوانند هنر خود را به مردم ارائه کنند.

معاون شهردار مشهد گفت: این مناطق شامل "میدان جانباز، بوستان کوه‌پارک، حاشیه بوستان ملت در بلوار امامت، بوستان چهل بازه، خیابان جنّت، بوستان اردیبهشت در محدوده شهرک شهید رجایی و باهنر و بوستان ارم" هستند. 

وی افزود: بر اساس بازخوردهای این طرح، می‌توان با تغییراتی در مسیر بهبود، تعداد خیابان های هنر را در شهر مشهد گسترش داد. 

سرپرست معاونت فرهنگی هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: خیابان هنر می تواند روح فرهنگی و هنری را در کنار روح اجتماعی جامعه، در هر منطقه شهری ارتقا دهد.

جواد روشندل افزود: این اقدام برای حاکمیت بخشیدن مردم به عنوان متولیان جامعه در ایجاد گفتگو بین هنرمندان و جامعه موثر خواهد بود. 

کلانشهر ۳۵۰ کیلومترمربعی مشهد با افزون بر سه و نیم میلیون نفر جمعیت در مجموع ۷۲۳ کیلومتر گذرگاه محلی، خیابان و بزرگراه دارد شامل ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه، ۱۳۴ کیلومتر خیابان شریانی درجه یک، ۲۵۸ کیلومتر خیابان شریانی درجه دو و ۲۳۱ کیلومتر گذرگاه محلی دارد. 

۳۲ گروه فعال نمایشی در عرصه تئاتر خراسان رضوی فعال هستند که از این تعداد ۱۸ گروه مربوط به مشهد است. ۲۶ انجمن هنرهای نمایشی نیز در شهرستانهای این استان فعالیت دارند.

۱۸۰ آموزشگاه آزاد هنری دارای مجوز فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در رشته‌های هنرهای تجسمی و خوشنویسی، سرود و آهنگهای انقلابی، هنرهای نمایشی و هنرهای سنتی در سطح خراسان رضوی فعایت دارند که ۸۰ آموزشگاه از این میان در سطح کلانشهر مشهد فعال هستند.

۲۵ آموزشگاه موسیقی و پنج شرکت تولید و تکثیر آثار موسیقایی نیز در این استان مشغول فعالیت هستند.  

همچنین شهر مشهد دارای پنج مجموعه سینمایی هویزه، آفریقا، قدس، سیمرغ و پیروزی است که در مجموع دارای ۱۵ سالن نمایش فیلم هستند.