مشهد- ایرنا- رییس جمعیت علمای اهل سنت عراق گفت: امام صاحب ارتش قدرتمند و یا مجهز به هواپیما و اسلحه نبود و تنها اسلحه او تقوای الهی و صدق در گفتار بود و سخنان صادقانه او در دلها نفوذ کرد.

خالد الملا پنجشنبه شب در همایش گرامیداشت سی و دومین سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی در تالار قدس حرم مطهر رضوی افزود: امام(ره) با تکیه بر خدای متعال و حمایت مردم در برابر همه چالشها ایستاد و جمهوری اسلامی ایران را تاسیس کرد.

وی ادامه داد: این نظام، بعد از پیروزی، پناهگاه همه مستضعفان امت اسلامی و جهان شد که به مدد رهبری داهیانه و هوشیاری اسلامی امام(ره) پدید آمد و مواضع مجاهدان اسلام در کشورهای مختلف را تقویت کرد.

رییس جمعیت علمای اهل سنت عراق با بیان اینکه امروز موازنه قوا تغییر یافته است افزود: یک زمانی، مردم فلسطین با سنگ مبارزه می کردند اما امروز تل‌آویو را موشک باران می کنند و همه اینها به خاطر برکت جمهوری اسلامی ایران است.

الملا گفت: این که گروه اندکی در عراق شعار خروج ایران از این کشور را سر می‌دهند  شعار ما مردم عراق نیست بلکه این یک شعار تحمیلی و دیکته شده افرادی است که شست و شوی مغزی داده شده‌اند و ما به خاطر حمایتهایی که رهبری و مردم جمهوری اسلامی ایران از عراق انجام دادند تشکر می‌کنیم.

رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت هم گفت: امام خمینی(ره) بعد از ائمه معصومین(ع) یک شخصیت بی نظیر است و از سوی خدا برگزیده شده بود و خدای متعال موهبت بزرگی را به او عنایت کرد.

آیت الله محمدحسن اختری افزود: امام(ره) به دنبال پست و مقام نبود و همه کارهای خود را برای رضای خدا انجام می‌داد. ایشان حتی برای مرجعیت و رهبری خود یک قدم برنداشت و چون کارهایش برای خدا بود خدا دلها را به سوی او جلب کرد.

وی ادامه داد: از روز پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون، اسلام و انقلاب به برکت امام(ره) در هیچ جا عقب نشینی نداشته و هر روز در حال پیشرفت است و دشمنان انقلاب روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند و باید بدانیم که نصرت از آن مسلمانان است.

دبیرکل جنبش اسلامی عهدالله عراق هم اظهار داشت: امام(ره) اسلام را به معنی واقعی کلمه دریافت و روح و عمق آن را فهمید.

هاشم الحیدری با بیان اینکه امام خمینی(ره) با خدا در ارتباط بود و از هیچ قدرتی هراس نداشت افزود: شعار او همچون شعار اباعبدالله(ع) بود که فرمود همچو منی با یزید بیعت نمی‌کند امام(ره) هم فرمود همچو منی با شاه بیعت نمی‌کند.

 وی اظهار داشت: امام حرکت خود را آغاز کرد و فریاد برآورد فریاد او تبدیل به نهضت شد و نهضت او به دولت و دولت به جبهه مقاومت تبدیل شد. امام(ره) بنیانگذار جبهه مقاومت است و امروز فرمانده این جبهه رهبر معظم انقلاب است.

امام جمعه نجف اشرف هم با بیان اینکه امام خمینی(ره)پایه‌گذار بیداری و هوشیاری ملت های سراسر جهان است افزود: امروزه به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ملت ها بیدارتر شده اند و اصل نه شرقی و نه غربی که از ابتکارات امام خمینی(ره) بود در کشورها حاکم شده است و این را مدیون تلاشها و اندیشه های امام راحل(ره) هستیم.

سید صدرالدین قبانچی ادامه داد: ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و ما هر لحظه شاهد پیشرفت و ارتقای نظام جمهوری اسلامی هستیم انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی و الهی رو به صعود و تمدن غرب رو به افول است و خوشبختانه امروز تمدن اسلامی شکل جهانی گرفته است.
وی گفت: ملت ایران پس از انقلاب اسلامی با مشکلات و سختی های بسیاری دست و پنجه نرم کرده است و استکبار جهانی همواره سعی داشته این کشور و نظام را از پا بیندازد ولی ملت قهرمان و غیور ایران به تاسی از اندیشه های امام راحل(ره) هیچ گاه تسلیم نشدند و همواره مقاومت کردند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این همایش گفت: امام راحل(ره) همواره بر وحدت بین مسلمین و پرهیز از تفرقه و دشمنی بین کشورهای اسلامی تاکید داشتند.
حجت‌الاسلام حمید شهریاری با بیان اینکه ما امت اسلامی باید برای پیاده کردن توحید، وحدت و اتحاد خود را حفظ کنیم افزود: امام خمینی (ره) در آغاز دهه ۶۰ میلادی به سه محور شاه، آمریکا و اسرائیل اشاره داشتند و معتقد بودند مشکلات اصلی ملت فلسطین ناشی از ضعف حکام عرب است. زعمای کشورهای عربی باید اختلافات خود را کنار گذاشته و زیر پرچم اسلام حکومت داری کنند.
وی تصریح کرد: اگر مسلمانان همه با هم به دنبال یک هدف متحد شوند هیچ نیرویی نمی‌تواند در برابر آنان مقاومت کند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از دیگر ویژگیهای امام را پیوند مستحکم ایشان با قرآن ذکر کرد و گفت: امام (ره) همواره به تهذیب نفس و تقوا تاکید داشتند و آن را اساس تغییر در دنیا می دانستند.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی نیز با بیان اینکه چند عامل موجب موفقیت امام خمینی(ره) در پیروزی انقلاب اسلامی شد و گفت: از جمله این عوامل، اعتقاد ایشان به خدا بود و هر تصمیم می گرفتند غیر از خدا نمی دیدند و این اعتقاد راسخ موجب شد انقلابی تاریخی رقم بخورد که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان تاثیر گذار بود.

مالک رحمتی دومین ویژگی امام (ره) را که همواره در زندگی ایشان جاری و ساری بود، اعتماد به مردم ذکر کرد و گفت: امام(ره) سراسر عمر خود با اعتماد به مردم حکومت را اداره کرد و امروز نیز شاهد این مهم هستیم که هر کشوری به مردمش اعتماد می کند موفق است.