بجنورد-ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: میزان خسارت ناشی از  پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی در این استان در بخش های مختلف تاکنون هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

جواد نظری روزجمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تلاش داریم تا با تامین اعتبار لازم، تسهیلات بانکی کشاورزان خسارت دیده از سیل و خشکسالی در این استان امهال شود و در این زمینه پیگیری های لازم از تهران انجام شده است.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان، خسارت های ناشی از خشکسالی بیش از ۱۱۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی را درگیر کرده و سیل امسال هم به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی استان خسارت وارد کرده است.

وی افزود: تلاش داریم تا با تامین هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار، تسهیلات بانکی کشاورزان خسارت دیده از سیل امهال شود که در صورت موافقت با این درخواست، تسهیلات بانک کشاورزان استان تا سه سال امهال می شود.

وی خاطرنشان کرد: برای امهال تسهیلات بانکی کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی هم درخواست تامین ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار داده شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی تصریح کرد: پدیده خشکسالی در سال جاری به کشاورزان استان بویژه دیمکاران خسارت های زیادی وارد کرده است. 

نظری اظهار داشت: برای جبران خسارت خشکسالی به بخش کشاورزی، درخواست تامین هفت هزار میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی کم بهره به تهران داده شده است.

وی گفت: خسارت های ناشی از سیل و خشکسالی به کشاورزان از طریق بیمه جبران می شود تلاش داریم تا برای جبران خسارت های خشکسالی به کشاورزانی که محصول خود را بیمه نکرداه اند ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تامین شود.

وی اظهار داشت: تامین ۶۴۰ میلیارد ریال هم برای اجرای طرح های زیرسازی در بخش کشاورزی همچون ساخت استخر ذخیره آب، اجرای طرح انتقال آب و یا ساخت آبشخور در دست پیگیری است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی افزود: برای کاهش اثرات خشکسالی به عشایر، تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی سیار به این تولیدکنندگان و نیز تامین علوفه دام این قشر درخواست شده است. 

بر اساس گزارش رسمی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است به طوری که بر اساس شاخص اس.پی.آی (ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده) در بازه ۱۰ ساله تا پایان اسفند ماه سال گذشته، بیش از نیمی از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی  قرار دارد.

هم اکنون ۱۳.۱ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید،  ۱۳.۹ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۱۶.۱ درصد خشکسالی متوسط و ۱۵.۶ درصد خشکسالی خفیف دارد و در بین هشت شهرستان این خطه شمالشرق کشور شهرستان های مانه وسملقان به عنوان قطب کشاورزی بیشترین پهنه تحت تاثیر از خشکسالی را دارد و پس از آن شهرستان اسفراین و راز و جرگلان درگیر با این پدیده شدند.